Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 5 July 2011

Tiada 'DIE' siapala kite~





salam..semua...('',)

entah kenapa ain belek-belek folder picture ain tetibe terjumpa gambar yang ain ambik ciput je masa ain sambut Hari Ibu + hari lahir Mummy bulan 5 lepas...tak kisahla korang nak cakap ciiter da basi ke..da masak ke..da apa-apa la...ain nak citer juga da pun blog ain kan...hehe =)

ok..macam sedia maklum..hari ibu tahun nie jatuh pada 8 May 2011 kalau ain tak silap tapi, memandangkan Hari Lahir Ibu ain pada 31 May hujung bulan tu, selalunya ain buat keputusan untuk terus sambut pada hujung bulan je...maklumla bile hujung bulan barula masyukk kan.. =)

ok..pada tahun nie dan selalunya tahun2 lepas juga, ain yang suke buat benda-benda nie..adik beradik laen untungla kot nak menaya...yela..nak tanya, nak buat ape ek besday mak? ko beli apa?? untung sangtla kan kalau ade tanya..tapi sampi nak ke hujung bulan mereka sorang pun tak tanya-tanya...ishk22...

jadi ain buat keputusan dalam seminggu terakhir hujung bulan tu, ain pegi tempah kek..mak suka makan kek secret recipe..biasala..kan...dan ain pegila kat wangsa walk untuk menempahnyaa...hehe =) pasal hadiah pula sebenarnya dalam 2,3 bulan sebelum nie ain kuar dengan mak g jusco wangsa maju..tetibe mak singgah kat bahagian handbag BONIA.. mak ain tu memang peminat setia bonia dari ain sekolah lagi...

jadi, nak dipendekkan cerita...mse datang tu die tanya pada salesgirl kat situ, apa beg tangan & pes yang latest...jadi orang tu tunjukla..memandangkan harga handbag die makk aiii RM1000 jadi mak kata alamak mahal betul..hehe..bile die belek pes pulak die sudah jatuh cinta..hehe die belek-belek je.dan cakap..bilela mak nak beli yang niee...kat ain...=) mesti korang fahamkan maksud kata-kata mak ain tu..heheh =)

sejak dari tula.ain da mula menyimpan duit untuk menghadiahkan pes tu sempena hari lahir + hari ibu pada emak tahun nie..hehe =) alhamdulillah masa ain pegi beli tu, kebetulan tengah ada sale.jadi kurangla sikit ain kene bayar..hehe =) pandai bukan i ? =)




niela kek secret recipe yang ain beli untuk ibu tersayang =)
nyam..nyam...


nie pulak..hadiah yang ain belikan..sebenarnya hadiah tu da balut cantik-cantik
tapi tak sempat nak snap picture mak da abis bukak..hehee oo ye..ade jugak ain belikan mak kad siap ucapan yang buat mak nangis..terharu kot.pun ain tak sempat snap sebab ain da tak saba nak bagi..cmne tu?? =))





masa niela yang paling ain takleh lupa..mak happy sangat-sangat dapat pes nie..
die cakap 'akhirnya dapat juga mak pes nie' mak mmg teringin sgt nak PES nie..
Alhamdulillah ain terharu sebab mak suapkan kek tu tuk ain,dan ain suapkan tuk mak juga.yang ain paling terharu mak cium ain..dalame mak tak cium...hehee =))

selepas tula mak baca kad ain bagi dalam bilik dan ain nampak die nangis..terharu ain rasa..=) mak, ape pun ain sayang mak..mak adalah mak ain satu-satunya..mummy yang menjaga ain dengan penuh kasih sayang...takde apa ain dapat balas untuk gantikan kasih sayang mak pada ain...walaupun kadang-kadang mak suke bebel,mara2 ain..tapi ain SAYANG MAK..=))

semoga mak ain panjang umo,murah rezki..ain sayang mak..semoga mak dapat turunkan resepi masakan mak yang sedap2 tu semua pada ain yek =) semga mak selalu gelak dan happy macam hari tu...=)

oo ye..korang nak tahu tak, mse ain nak sambut hari ibu tu kan..ain buat gimik sikitla.. ain pakat-pakat dengan bibik2 kat umah tu...mcam nie..mse tu mak dalam bilik die, ain kat dapur panggil-panggil jerit-jerit kat mak kate kak wati(bibik) da tersalah masak lauk..ape lagi dengan sepantas kilat mak pun pegi dapur (padahal ain da pesan dengan bibik-bibik mak datang dapur terus kuarkan kek dan nyanyi lagu hari lahir) hehe

pas mak kuar je terus ke dapur kitorg semua dengan abah nyanyi lagu hari lahir..hehe yang tak leh lupa tu mak cakap 'haaiii bile hari lahir mak niee' hehehe yela mse tu ain sambut terlebih awal sikit...sebabnya 31 may tu hari selasa ain keje takut tak sempat buat jadi ain buatla 2 hari awal hari ahad tu..kira memang suprise la sebab mak memang tak terfikir langsung pasal hari lahir diee hehehe =)

pape pun 'AIN SAYANG MUMMY AIN'.... =)) citer hari bape next entry ek..daa =)



No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~