Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 25 March 2010

~Lesen P kereta & Motor~


...salam semua....

arini ain nak cerita berita gembira kat sini...tak kisah la cerita yang sebelum2 nie tak sempat nak kongsi yang nie nak kongsi jugak....setelah setiap ari sabtu dan ahad ain korban mase tu untuk belajar kereta...akhirnya tibala mase tuk ain menduduki UJIAN JPJ......

Pada 25 Mac 2010, ain telah menghadirkan diri menduduki Ujian JPJ di IMKL SETAPAK, DANAU KOTA...berdekatan dengan Pasar Besar Gombak...ain datang seawal kul 8.30 pagi...untuk ujian nie ain SESI 2, NUM 10...mcm2 perasaan ketika nie..berdebar2la..mcm2la..doa ayat kursi, doa 3 kul tak putus2 ain bca mse nie...

sementara menunggu giliran ain, ain tengok2 la orang yang sesi 1 buat...diorg naek bukit, parking, dan 3 penjuru...mse tu ain tgk ramai yang sangkut..dengan pelbagai kesalahan... tula lagi membuatkan ain ase isau...ishk2..

akhirnya tepat pukul 11.20 pagi kami SESI 2 dipanggil untuk diberi taklimat ringkas..mse nie mulala perasaan berdebar2 ain...kian kuat melanda...pas diberi taklimat kami terus berada di kawasan tempat menunggu untuk ujian...

ujian JPJ KERETA nie terbahagi kepada bahagian 2 dan 3...bagi Bahagian 2 ujiannya cuma ada 3 iaitu BUKIT, PARKING DAN 3 PENJURU...manakala bagi Bahagian 3 adalah ujian JALAN RAYA...ada laluannya tersendiri..

tepat pukul 11.45 kami diminta untuk bersedia...disebabkan nombor ain, num 10 ain antra kumpulan yang awal untuk naek dalam kereta dan bersedia tuk di panggil naek bukit.. waaa mse nie berdebar2...sbb ain takut tak cukup smpi kt bukit dan tayar tak masuk dlm kotak..adoi..

Tepat pukul 12 tghari, turn ain pulak untuk naek bukit...erm...sebelum nek mcm2 surah ain bca punyela gementar...sejuk2 tgn nie...adoi..hehe...akhirnyaa bile da smpi kt atas tu, alhamdulillah tayar kerta ain msuk dlm kotak kuning dengn tepat...dan kiranya ain lulus untuk ujian di bukit....hehehhee =)

selepas itu ain teruskan dengan ujian parking....waa..mse nie da tak risau da..sbb ain suke parking nie..hehehhe...parking nie ain wat elok2...da ain lulus jugak tak kene garisan putih dan kerta msuk dlm kotak dengan bek...=)

seterusnya akhir untuk ujian bahagian 2 nie iaitu 3 penjuru...die laluan mcm T.. erm..ain terus msuk,brek pusing streng dan terus kuar...alhamdulillah ain wat xlebih 3min...dan akhirnya untuk Bahagian 2 nie ain lulus dengan baek..ain takde salah pun kat mana2 3 bahagian tadi....yaeay....=)

ain abis ujian bahagian 2 dalam pukul 12.15 dan berhenti untuk bersedia ujian Bahagian 3 pukul 1.45 petang pulak...mse tunggu nie mcm2 tips la cikgu ain bagi...dan ingatkan ain mn2 part yang ain selalu leke bile dekat jalanraya..heheheh...mse nie berdebar2 pulak nak tggu ujian kat jalanraya...adoi...

tepat pukul 1.40 petang ain da bersedia di tempat ujian bahagian 3..da tepat sahaja pukul 1.45 petang ujian pun bermula..tapi ain tunggu turn la... hehehe.. tepat pukul 2 petang tibela mse ain nye turn...erm..sama mcm bahagian 2 tadi mse menunggu turn ain mcm2 surah ain bc..ayat kursi dan surah 3 kul sentiasa ain baca...tu gemuruh nye pasal..hehehe

alhamdulillah, untuk ujian bahagian 3 nie ain cume salah sikit je...dan kiranya ain lulus juga dengan baek untuk ujian bahagian 3 nie....dan secara keseluruhannya ain da pun LULUS ujian JPJ KERETA pada hari ini...yeyaaa....hehehhehe....

alhamdulillah dalame ain tunggu nak dapatkan lesen...akhirnya pada 25 Mac 2010 tercapai jugak...terima kasih pada abg JPJ yang memberi markah ain mase ain wat bukit, parking, dan 3 penjuru..hehhe... dan tak lupa juga pakcik JPJ yang memberikan markah tuk ain dekat ujian JALANRAYA...

kiranya ain da pun dapat lesen KERETA DAN MOTOR..hehhee...syukur sgt2....pasni ain da lehla bawak kereta dan motor dengan bahagianyaa...hehehhehe =)

buat mse nie MAK ain pinjam kereta ek..nak biasakan bawak..hehehhee.....nanti da byk duit skit lehla beli kereta sendiri..hehehhehe...INSYA'ALLAH... =)

~KERETA MAK~ =)


~KERETA IMPIANKU...VIVA~=)

Monday, 1 March 2010

~Selamat Ulangtahun Sayang~



~Salam~

hye semua...ase lama betul tak tulis blog nie..adoi ase mse tu xde la tuk blog nie...ishk2... erm...nak citer sikit aritu 16 FEBRUARI 2010 masukla usiaku yang ke 21 Tahun... adoi ase da tua la....erm...byk benda lg tak tercapai....

anyway pada hari ini 16 Feb kami sekeluarga balik kampung...mak abah saje nak bersihkan kebun kat kampung tu yang lama di tinggalkan...lagipun adik beradik mak pun balik kampung arini....erm..ain pun ikut sekali...

ermm...pada 15 Feb family ain sambut besday ain awal sehari..hehehe yela diorg cakap takut sok 16 Feb tak sempat bile da lik kampung tu..hehee...erm..ain pun tak kisah...mase besday ain nie time orang tgh cuti tahun baru cina..jadi xde hal la kalau nak sambut besday ain..hehhee

mse 15 Feb nie, mak ain masak nasi beriyani kat umah...waa..sagt best..puas makan taw..hehehhe meriah, tu meriah la..semua adik beradik ain de...mak abah kan pastu diorg belikan ain kek...best2...

ermm..ain xksh pasal adiah yang penting mereka ingt dan wish..tu da cukup bermakna dalam hidup ain...hehehe...erm...mse 15 Feb nie mak siap nyanyi2 lagi lagu besday tuk ain..mse potong kek mak cium sye..hehehe ase cam dak2 lak..hehehe =)

pada 16 Feb ain,abah, mak, balik kampung..ain ikut sje nak jalan2..dalame tak balik kampung..hehehhe..rindu lak..mase kat kampung semua ada..makcik2 ain, kakak sedara, sepupu...semua ade..meriah jadinya...rupenya dalam diam akak sedara ain da plan nak belikan kek tuk ain..hehhee

ain ingatkan diorg memain rupenye betul2...mse kat kampung ain potong kek lagi buat kali ke-2..hehehhe...makcik2 ain siap nyanyi2 lagu besday lagi,..hehehhehe...ase sonok lak jadi dak kecik...adoi..=)

erm..kat bawah nie ain selitkan beberapa gambar yang sempat di snap.. =)



~kek yang di sambut dengan family di rumah~

~kek yang di sambut kat kampung dengan sedara mara~
~da potong sikit bru sempat snap..opss..~

~adiah yang diberi oleh kakak di rumah~


SEMOGA DENGAN BERTAMBAH USIA INI AIN AKAN LEBIH TABAH MENGHARUNGI HIDUP...BIARLA ORANG NAK CAKAP PE..YANG PENTING AIN JADI DIRI AIN SENDIRI...

SEMOGA MENJADI INSAN YANG BERBAKTI PADA IBU BAPA, KELUARGA, MASYARAKAT DAN NEGARA....

~SEMOGA APA YANG AIN IMPIKAN AKAN AIN LAKSANAKAN~

~SEMOGA KITE BERJUMPA DI ENTRY YANG LAEN~