Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Wednesday, 16 June 2010

Jalan-jalan lagi~



salam semua...('',)

well, baru2 nie 16 Jun 2010, untuk pertama kali dalam hiidup ain drive pgi UNISEL.. hehe..ain pegi dengan Zahirah kawan tempat belajar..kami sama coz tapi tak sama kelas..ain teman die untuk settlekan surat konvo die...

ain punya da wat da artu cume tgl yg ainnye transfer subjek je tak settle2..kalau tak da dapat da surat transkrip dengan surat tamat belajar...ain datang sana pun nak tanya juga tentang status ain...akak tu ckap dlm 1,2 minggu lagi insya'ALLAH ainnye settle..

enthla kdg2 ase cm taknk caya..yela dalame betul..yg byknye ain dtg sne sbb temankan kwn tu je..hehe tapi yg bestnya ain dtg ain drive..hehehe ;) ain gerak kul 8 pagi..ain smpi dlm 9 lebih.. dan ain blik kuar dr uNISEL dlm kul 3.30 ptg cmtu...

~setelah sekian lama tak masuk sini~
akhirnya ain dtg lagi dan ain yg drive kete~ ;)

~sonok lak ase~yela selalu dtg abah yg drive je~ hehe ;)

~byk kali dtg sini...
yela sbb kat sini je tmpt nk settle psl konvo~

~tapi pengurusan sgt lmbt dan sgt rumit~
~pehh..ssh sgt nk llpsskn kami np??~ ishk

pape pun cptla settle..da pnt tguu!
(nada mengeluh)


lastly, ain gerak pgi UNISEL ikut Highway dari Jalan Duta ke Bukit Tagar..tapi bile balik ke KL ain ikut jalan ke Ijok..ain tak lalu Highway sbb ain nak isi minyak...dan alhamdulillah kami berdua smpi di keramat sekitar kul 4.45 petang dan ain sampai umah dalam kul 5 petang ;)

~terima kasih pada abahku sbb beri kepercayaan untuk ain pegi sendiri dengan kawan ke UNISEL...dan harap bile surat transkrip dan tamat pengajian siap abah bagi lagi pegi ain yg drive kereta...hehe ~

~SEKIAN DARI SAYA, 'NOR'AIN RAHMAN~

Tuesday, 15 June 2010

~Akhirnya bertemu Kembali~



salam semua... ('',)

arini, ain nak kongsi cerita dengan semua...well, arini ain baru je pegi KLCC setelah sekian lama tak pegi..hehehehe..ain pg pun sbb kakak angkat ain nak jumpa...rindu sgt kat die..yela lama da tak jumpa...last kami jumpa pun mse tahun lepas teman die wat surat untuk die konvo...pastu kami da tak jumpa tapi kami masih berhubung ;)

alhamdulillah pada hari ini 15 JUN 2010, tuhan menemukan kami juga di KLCC...tempat ini tak jauh dari rumah ain....ain datang naek Train Putra-LRT tapi balik akak ain tu yang antar..hehe ;) mula2 tu kami janji dalam kul 10.30 ke or mse akak ain da gerak jauh sikit baru ain gerak.tpi sbb ain tak saba nak jumpa da ain pun gerak 10.30 pagi...dan akhirnya seperti da di duga memang ain yang sampai dulu...ishk2.. ;)

pape pun ain tetap sabar menunggu...kami janji jumpa kat centre kat bawah tapi akak ain tu dekat tingkat satu lak di tunggu..ishk2..takpe2 yang penting jumpa ;) waa kali pertama tgk dari jauh akak ain tu byk berubah da..da makin cantik, comey..kurus da cikit..hehe ;)

sonok kuar dengan die...bak makan, tiket wayang semua akak ain banjer...tu yg sonok ;) lagi satu akak ain belikan ain famous cookiieess yg sedap tu hhee ;) erm...kami dtg je kami terus beli tiket, pastu jalan2..pastu tgk wyg dan makan..selepas makan jalan2 lagi baru balik..;)


~well KLCC terima kasih menemukan kami~

~jalan-jalan di sini~

kakak, terima kasih bawak ain jalan2..makan2...borak2...gurau2...gelak2...senyum2.. ain happi kuar dengan akak aritu..sonok..asenya...yela kite dalame btul tak jumpa.. hampir nak setahun kan...kak, terima kasih ambik cuti semata-mata nak jumpa ain... terima kasih kak.. ;)

ain betul2 hargai..ain harap hubungan kite berpanjangan...dan ain takkan lupa akak.. terima kasih beri ain kasih sayang dari seorang kakak ;) ain sangat sayang akak ;) semoga akak cepat dapat bf..dan berumah tangga ;) sayang akak selalu ;)

kat bawah nie gambar ain dengan kak Fara mase kami sama-sama masih lagi bergelar pelajar UNISEL dan bekas pelajar UNISEL~


~Masa kite kuar g JJ BUKIT RAJA~
~Zaman masih mahasiswi UNISEL~

~Zaman kite sama2 join GPMS UNISEL~
~kami sentiasa bersama di mana sahaja~
~sewaktu di UNISEL~

~Nie masa da jadi bekas pelajar UNISEL~
~Masa akak datang kenduri kawin Abang Long Ain~

~sayang akak dulu,kini, dan selamanya~

~niela citer yang kami tengok di panggung~
~citer The Vanquisher (nie citer THAI)~

ehem2 nak komen cikit citer tu sbnrnya ain takdela bape minat tapi sebab kakak ain nie nak tgk citer aksi2 perempuan, jadi ain ikut jela da pun akak ain yg banjer ain cume pilih tempat duduk je..hehe..pada mulanya ain igt tak bapa best tapi upenye citer nie best...cume kene tgk dri awal betul2 kalau tak, tak faham jalan citer~

~pape pun terima kasih kakak.... ('',)

akhir sekali, terima kasih sbb akak sayang ain..terima kasih anggap ain adik..terima kasih sbab ada mase ain sedih, gembira, mara, takut ketika ain di UNISEL....kenangan terindah indah ketika kite sama2 satu rumah, satu bilik ain takkan pernah lupakan....

~kak Fara terima kasih sekali lagi~ ;)

~akhir sekali gambar kuar dengan akak fara yang terbaru tu takde sbb ain tak bawak camera dan ain jumpa kak fara pakai baju pink yg kat atas tu~

~ain harap pertemuan aritu bukan pertemuan terkhir kite~
~sayang 'Kak Farah Dhila Binti jasmi selamanya~

Monday, 14 June 2010

~Bile mak ajak g jalan2~



salam semua...('',)

waa dalame pulak meninggalkan untuk buat coretan di sini..mcmla ada org bc kan ain..? hehehe..ermm...nak citer cikit la kan..pada 14 Jun 2010 entah mcm mn bangun je pagi2 tu tetibe mak cakap, ain g la renew pasport tu...g sendiri..belajar bedikari..

ain pun bangun apa lagi betul ke nie? sbnrnya dari 13 hb tu lagi mak da ckp suh g wat, ain igt mak memain je...tetibe mak kejutkan ain awal pagi semata-mata suh g wat pasport tu..ishk22...rupenya betul...adoi...

ain pun bangun pastu g mandi siap semua..dalam kul 10 gak ain gerak..lambt kan? padahal da bgn kul 8..biasala mcm2 nk wat..heheheh...sebelum nak gerak tu mak pun cakap, alang2 g wat pasport tu pastu terus g giant permata sebelah tu de kaunter jual tiket...g beli tiket sekali taw..

wah! mak nie biar betul..cm da bg org harapan je..hehehe...mak cakap beli tiket flight yg sme, hari yg sma,mse yg sma kalau takde ari yg sme flight xsama pun takpe..ishk2.ain kate yela mak..kang ain balik dri wat pasport jumpa mak dulu..bru g beli tiket..yelakn ain tak tahu wat pasport tu makan masa bpe lama lak kan..hehehe..

well ain g sne...num ain kt sana 1188???? adoi...1188??? btul2 jauh kan..isk2..mmg ramai org..maklumla time cuti sekla katekan....ermm..well, ain kt sne dri kul 10.15 smpila 12.15... nasib baekla org kt sne kata 2 jam je adiknye pasport siap..hehehe ain pun tunggula sorang2 dengan penuh sabar...kire kene pg 3 kaunter...ada la step-by-step...

bile wat cmtu kite tak terasa pun lama sbb ada je kene wat..bile nak edit nama semua kaunter lain, bayar kaunter lain, bile nak ambik pasport tu pun kaunter lain..tapi guna num yg sme.hehe bile wat cmtu ase senang sikit..dan tak rasa lama..hehehe ;)

ohh ye sebelum terlupa, kite kene wat gambar sekali kat situ..lawakla muke.. sye nmpk tembam sgt ;) ala yg ambik gmbr 3 min siap tu...ishsk2..tp rahsia taknk tunjuk kat sini..hehehe..selepas 2 jam menunggu niela hasilnya
:
:
:
:
:
:
~mcm niela pasport sye~
tak leh la nk tunjukkan yg betul2nye~

well, selepas ain buat ainnye pasport dalam kul 12.15 tu ain pun balik rumah...makan jap.. pastu ain gerakla drive bawak kenari g giant permata untuk beli tiket kapal terbang pulak..yela ainkn nak fly g Padang,Indonesia ikut mak abah..heheh ;)

jadi ain pegila sendiri..beli sendiri..alhamdulillah ada rezki ada tiket yg sme mse,sama tarikh,sama flight dengan mak abah....untuk pengetahuan mak abah ain da tempah tiket dulu awal dri ain..ain bru tempah kemudian..itu pun sbb mulanya ain taknak ikut..tp last2 mak ajak juga da ain setuju..tula yg ain ikut dan ain gak kene beli sendiri tiket.. ;)



~Pada 26-29 JUN 2010~
~Fly la ain dengan my mummy & abah~
~dari KL ke Padang Indonesia~

(wah ase tak saba lak nak tunggu) ('',)

selepas penat tgharinya g beli tiket, beli makanan kucing semua kt giant, ain ingt nk g bank tapi entah mcm mn mak abah kol suh balik..mak suh ain temankan die g chow kit...alaaa...ain tak bapa nak suke g sini..sbb byk mat2 indon yg nth pape...nak xnk ain ikut gak..

sempatla ain jln2..kt chow kit nie..ase lama da tak dtg sne..hehe (pikir jap nak watpe pun kn g sne)hehehe...pape pun pg sbb nk jaga ati mak..kan die muncung lak ain tak ikut..hehehe mcm2la mak beli brg2 niaga dengan adala sikit buah-buahan ;)

~gambar hiasan~

~gambar hiasan~

well, aritu 14 JUN 2010 ari ain dipenuhi dengan benda2 nie...penat gakla..seharian berjalan tapi best2...xdela asyik duk terperuk je kat umh..heheheh...hope esok2 jalan2 lagi..hehehe

kla semoga jumpa di entry seterusnya...daaaa ;)



Thursday, 10 June 2010

~bile murid pgi Lawatan~




salam semua~

bersyukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberi kesempatan untuk meneruskan kehidupan di dunia ini...well, cuti sekolah telah bermula tapi program di sekolah tetap ada waktu cuti nie.. Pada hari khamis 10 Jun 2010 di tadika mengadakan lawatan ke Putrajaya sempena 'Program Kem Anak Soleh'.

Program ini diadakan selama 2 hari..iaitu pada hari rabu 9 Jun dan khamis 10 Jun 2010. pada hari rabu program itu diadakan di Amal Hidayah Taman Keramat Permai manakala program di hari Khamis adalah kesinambungan apa yang murid pelajari perlu dipraktikkan di Masjid Putrajaya yang dijalankan pada hari Khamis 10 Jun 2010.

ain cuma join program pada hari Khamis iaitu ketika murid semua pergi mempraktikkan apa yang sudah dipelajari pada hari rabu. kami bergerak ke PutraJaya pada pukul 9.00 pagi dengan menaiki 2 buah Bas. satu bas tuk murid lelaki dan satu lagi tuk murid perempuan. jumlah keseluruhan murid adalah seramai lebih kurang 80 orang murid dan disertai dengan 12 guru pengiring. lawatan ini hanya pergi ke Masjid PutraJaya dan Taman botani PutraJaya.



sebenarnya ain tak pernah masuk dalam Masjid PutraJaya tu. just ain pernah lalu je..siankan? :( jadi bile ain dapat tahu je nak adakan Program Lawatan ke Masjid PutraJaya terus ain sukarela nak join.. ('',)

sbb ain teringin nak masuk dan menunaikan solat dekat masjid tu..;) akhirnya pihak pengurusan bagi ain join tambah lagi ain guru kelas memang layak ;) alhamdulillah terima kasih pengetua kerana benarkan ain ikut bersama ;)


kat bawah nie ain selitkan bersama detik2 kenangan manis kami di sana ;)



~sewaktu menunggu masa untuk bergerak~


~dalam bas~
ain jaga murid laki jadi kene join bas murid laki~
agak tension sikit sbb murid laki noty tak duk diam~
~penat jerit suh duduk~
~diorg kejap duk,kejap diri~
~panas bontot agaknya~hahahaha~


~murid perempuan sampai dulu~
sebab bas diorg potong bas murid laki~ ;)



~murid laki tiba di depan Masjid PutraJaya~
~keadaan agak kurang terkawal kerana murid terlalu excited nak masuk~



~nak ambik gambar teacher tapi
murid yg lebih over cmne? ~hehe...



~masa murid laki ambik wuduk diketuai oleh guru~
~byk gmbr boy sbb kan teacher ain jaga murid boy~ hehe


~gelagat murid perempuan sebelum menunaikan solat~
menunaikan solat dibantu oleh guru~


~ketika mereka solat tahyatul masjid~
~ada pengunjung melihat di luar~



~selepas solat mereka berzikir bersama-sama~

~wajah2 puteri suci yang sedang solat~
~adik solat mana leh tgk camera~ hehe ('',)



~selepas solat mereka ada aktiviti berkumpulan di luar~
~anak2 tengah leke wat keje~

~murid ini duduk sebelah saya dalam bas~
~lene tido setelah kepenatan~
~adik nie tido dari mula masuk bas sehingga bas sampai~
lene betul adik tu tido..ishk2.. ('',)



~wajah teacher ain bersama anak-anak~ ;)

~guru lama dan guru baru bergabung tenaga menjayakan Program ini~
kami sama2 guru kelas tahap 1 di Tadika Amal Taman Keramat~


~sekian sahaja catatan perjalanan kehidupan teacher ain~
untuk hari khamis 10 Jun 2010~

Wednesday, 9 June 2010

~Bila terasa rindu~



salam semua..(",)


wahh cuti telah bermula...wpun baru je mula tapi hati ini da mula rasa rindu dengan gelak tawa, gelagat anak-anak muridku...apa agaknya mereka wat kt umah...entah ingt tak dengan teacher die niee...hehehe....haihhh...

bile da jadi guru wpun guru tadika ase laen..seronok...dapat mengajar...berkongsi cerita, berkongsi emosi..hehe..adik2 yg comey bile nangis lagi2la comey..hehe..just ain mendoakan mereka semua sentiasa selamat di mana sahaja mereka pegi...

ase rindu betul kat diorg..hehehe...jadi pe lagi cepat22laa bis cuti....hehehe wahhh betul ke statement itu??? hehehehe...takpe22...cuti puas2 dulu..hehehehe...

well, anak2 murid teacher ain 1 Hassan, take care...of yourself...wahh teacher speaking anak2 faham kee..?? hehehe..no...no i must say like this 'kelas, semua mesti jaga diri k...nnti bukak sekolah teacher banjee..hehehehe....

adik2 ku luv you..teacher ain always miss u....

Jumpa 2 minggu lagi dari arini..heheheheh ('',)


~ANAK2 KELAS 1 HASSAN~

~ANAK-ANAK 1 HASSAN~


~ADIK2 TEACHER AIN~
MISS U ALL~

Tuesday, 8 June 2010

~makan cupcake~ nyum..nyum~




...salam semua ('',)...

wah peacee adik itu tuk semua...hehehe..bile tengok gambar nie terlupa lak nak cerita pasal tu.. ishk22...sebelum cuti aritu, ari Jumaat 4 JUN 2010 kat sekolah salah seorang anak murid ain nie saje2 bawak cupcake..yg wahh comeyy22...dan sedap..hehehe

anyway, sebenarnya ain tak pernah pun makan cupcake sebelum nie..walhal zaman sekarang nie memang terkenal dengan cupcake tu...ain tak pernah makan pun..tak percaya??? percayala betul..hehehhe...untuk ain anak murid ain tu bagi 2 cupcake..hehehe die cakap special tuk teacher class die..heheheh... ;)

~terima kasih tuk Nur Aina Bte Zamzuri~

ain tak sempat makan kat sekolah pun sbb bz dengan mcm2..hehe jadi ain bawak balik umahla..heheh..konon2 nak makan kat umah la pas da mandi semuakn..tetibe ain bawak balik umah ain letak kat dapur tak sampai 5 min satu cupcake ain kene makan daa...adoi nak tahu spe makan?? mse tu ain tak tahu pun spe..ishk2..

pas ain mandi semua tetibe mummy cakap ermmm sedap cupcake tu..mak ambk satu rasa.. heheehe...rupenye mummy yang makan..heheheh ain pun apalagi sebelum kene ambik ain makan dulu la yg satu tu..heheheh da mmg ternyata sedap....heheheheh ;) ase cam tak puas pun ada...opsss..hehehe... ;)

erm..well untuk ari terakhir sebelum cuti tempoh hari, klz ain cume 2 masa..mcam ari khamis.. yg len2 semua teacher len masuk..ala teacher2 laen pun masuk tak ajar..mereka bawak tengok cartun citer Tom & Jerry dan citer Mikey Mouse & Friend...hehehe..

yang tak boleh blah tu teacher diorg pun layan jugak..hehehe syok betul tgk cartun dgn dak2 tu..hehehehe ;) well masa ain, ain just buat diorg happy2 buat senaman ringan pastu ain buat diorg maen game yg music chair tu..hehehe best2 sonok tgk diorg happy..

well pape pun hari jumaat aritu mmg best! adik2ku sayang 'SELAMAT BERCUTI'.... ('',)


~Gelagat anak2 makan cupcake~
~sayang anak2 muridku selalu ('',)~

Friday, 4 June 2010

~Bile budak kecik buat Jus~


salam semua...('',)

menghilang sekejap bukan sebab taknak menaip lagi tapi sebab sibuk memulakan cuti..hehehe... selamat bercuti kepada warga pendidik semua dan anak-anak yang bersekolah..hehe ;) well teacher ain ''Happy Holiday for U too''..hehe ('',)

sebelum kite citer pasal aktiviti semasa cuti untuk kali nie ain nak ceritakan masa ari khamis(semalam) apa aktiviti ain di sekolah..hehehe...aritu ain xdela byk klz..dalam 2 je asenya..yg selebihnya teacher laen yang masuk..hehe jadi saya agak relaks sikit tuk aritu..hehehe...

ain ambik masa selepas rehat kira masa ain tu terus smpai blik..ain tak ajar pun cuma tuk aritu kami guru2 semua sepakat nak ajar anak2 wat air Jus Tembikai dan Rojak Buah...ermm.. bagi anak2 Tahap 1 iaitu adik2 umo 4&5 tahun kami ajarkan buat air Jus Tembikai manakala bagi anak2 Tahap 2 iaitu 6 tahun kami ajarkan buat Rojak Buah...

erm..jadi tuk kelas ain, ain ajarkan buat Jus Tembikai...untuk tahap 1 bergabung 2 kelas sekali sama juga dengan kelas tahap 2 bergabung 2 kelas sekali....well,mse wat nie macam2 kerenah anak2 tu....tugas teacher ain hanya untuk mengambil gambar sahaja..hhehehe..adala tolong sikit2 mana yang patut... ;)

ermm...ada bape keping je gambar ain tu pun ada yang di ambil secara candid dan mengejut.. ishk2...well time wat nie mmg cukup best...Terima kasih pada ayahanda teacher ain kerana tolong membelikan buah tembikai yang besaw itu...

terima kasih abah..;)


Silalah kalau rajin tgk gmbr2 di bawah nie wat cuci mata ('',)






~nie masa anak-anak merasa minum jus tembikai~



~masa anak2 merasa makan rojak buah~



~niela hasil gabungan tenaga anak2~

~TAHAP 1: Jus Tembikai~
~TAHAP 2: Rojak Buah~

~Itulah antara aktiviti anak2 masa ari khamis yang lepas~

Wednesday, 2 June 2010

~hilang walau seketika~



...salam...

arini mcm biasa kehidupan ain di siang hari bekerja..sebagai guru tadika..hehe..wat mse nie dalam minggu nie memang ain tak ajar pun..adik2 tu sekadar di hidangkan dengan teka-teki, maen-maen, menulis...dan becerita....

di transit takde pe perkara yang berlaku ia berlangsung seperti biasa....ain pun malas la nak pikir-pikirkan sangat...lgipun tggl bape ari je lagi tinggal ari khamis dan jumaat je ain kat sne...pastu ain tak datang da sne..hahahhaha..tetibe ase tak sabaw lak..heheheh

bile ain balik keje selalunya ain akan bagi kucing2 ain makan...maklumla wpun single tapi anak da 5..hehehehhe anak kucingg..hehehehe....skg nie ain da bela kucing 5 ekor..2 kucing siam @ angah ain nye...kire die tggl kt umh nie cam lepas tgn lak...sbb duit makan kucing die ain yg support kemain die ckp semntara tapi ain ase mcm da 2,3 bulan je kt umh nie..ishk2..

kalau tgk kucing siam angah yg sepasang tu dulu bapakla kurus melidi, skg nie da gemuk kemainnn..hehehehhe semuanya ain lerr yg bg mkn siang malam..heheheh..cewah padahal kak ton pembantu umah pun tolong bagikan makan gak..hehehhee...selain dari 2 ekor tu yg sepasang, ain ada lagi 2 ekor...kucing yg kecik..hehe..ain namakan si tam dan si puteh..hehe

sebenarnya si puteh tu mummy jumpa kat belakang umah...kawan mak yg letak kt umh nie sbb kucing tu hampir di langgar kereta dulu...tp makcik tu sempat ambik selamatla kn die pun letakla kt tepi umh ain nie..pastu bile mak ain bukak pintu kucing tu pun muncul..di sebabkan die comey mak pun ambik dan ain yg bela..heheheh

selang seminggu selepas tu, abah pegi kt belakang umh jumpa kawan die, otw nak balik tu terjumpa kucing kecik yg tak bertuan..menurut cerita abah, sebelum abah ambik kucing tu ada pakcik tu ambik..tpi bile pakcik tu pegang da tgk jantinanya, pakcik tu letak balik sbb pakcik tu kate kat abah kalau kucing nie jantan sye ambik.. memandangkan kucing tu betina die taknak dan abah ambik bawak pulang ke rumah..hehehhe...

secara kebetulan je..untuk seminggu awal tu si puteh takde kawan kesian ain tgk..ainla yg jadi kawan die..tempat die maen semua..heheh bile abah da ambik kucing kecik laen tu ain happy sbb bolehla wat kawan..kebetulan dua2 kecik..heheh...jadi ain namakan die si tam..sbb die itam..hehehe...

untuk minggu pertama tu mereka selalu gaduh mungkin sebab mereka tak serasi lagi tapi lama2 mereka jadi kawan yg sangat2 rapat...mana2 pegi berdua..hehe kucing kecik nie dua2 betina..hehehe... sampaila 2,3 bulan yg lepas pas abg ngah ain balik keramat die bawak 2 ekor kucing siam tu...jadi mulanya kucing kecik ain tu takmo kawan..dalam seminggu gakla.. duduk sangkar berasingan....kucing kecik 2 ekor satu sangkar, kucing siam 2 ekor satu sangkar...

pas sebulan mereka duk berasingan abah watkan mereka sangkar besar untuk menampung mereka berempat..hehe..selepas dari aritu mereka berempat duduk sebumbung...mulanya mereka tak serasi bergaduh tapi lama2 mereka da jadi best friend..heheh...senang sikit ain takyah banyak tempat nak kemas..hehehe

well, arini ain nak cerita skit.selalunya time ain balik kerja mase bagi mereka berempat makan, mesti semuanya ada...tapi entah mcm mn pd awalnya ain tak bp nak kisah sgt bile puteh takde nak makan...sbb ain igt die maen kt luar dan da kenyang...so ain bg jela 3 ekor tu je makan..

kemudian bile time nak masukkan kucing2 semua dalam sangkar mereka, 3 ekor je ada..yang si puteh takde...ain pun risau gak sbb puteh entah hilang mana..ain tggula malam sikit..pun takde balik2...ain da mula risau..setiap satu jam ain akan pgi tgk pintu depan kot2 die balik pun takde...ain jadi isau..selalunya kalau puteh atau itam takde yang tinggl dlm sangkar tu ain kuarkan...yg siam tu mmg akan setiap malam dalam sangkar..

bile puteh takde ain wat keputusan kuarkan itam msk dlm rumh smntra tguu puteh balik..smpi lewat malam puteh tak balik2..ain bertambah isau..mlm tu bile ain bg itam makan, ain tergerak ati nak g tgk pintu kat dpn..pun masih takde.. :( pintu tgh takde jugak..:( adoi..sdh sgt mse tu... ;(...

kemudian, pintu belakang ain tak berani nak bukak pd mulanya sbb time da kul 11.30 mlm...tpi lama2 ain ase tak sedap ati ain pun bukak jugak pintu tu...rupenye puteh ain da mundar-mandir cari pintu nak mask..die tak tentu arah..ain bukak pintu die nampak ain terus meowww..ain pun terus jerit ' puuuuuteeeeeeeeeeehhhhhh'.....

pe lagi time tu gak ain ambik die dan ain nangissss sekuat hati...;'( sbb ain terlalu sygkn puteh lebih dari yg len2...diela penganti coco kucing lama ain..mana tak ain sygg... beria-ia ain nangis...barula ati ain tenang dan senang tido selepas tu..hehehehe... maklumla da jumpa anak ilg..hehehhe ;)

ooo ye terlupa nak bgtahu pada awal cerita tadi ain bagitahu ain ada 5 ekor kucingkan... selain 2 ekor kucing siam abang ngah ainnye, 2 ekor lagi puteh dan itam dan seekor lagi tu si cumyyyy tersayangg...kawan kepada coco..hehe..dulu coco dan cumy berdua..skg die(cumy) still single smpi arini.. setia betul dengan coco tuuu..hehehhe :)

pape pun ain mmg sgt222 syg kucing22 ain tuu...hehhe ;)



niela gambar putehku sayang..~
~ si jantung hati kat umh..~
~gambar puteh mse kecik, skg nie da basaw sikit~

p/s: nanti de mase ain update gmbr kucing2 yg laen~ ;)

Tuesday, 1 June 2010

~Dgn Bdk kecik pun owg Dengki, Benci!~



salam...

ermm....rupenye bukan mudah keje...ishk2...dulu mse belajar pun mcm2 masalah..skg nie wpun hanya keje sementara tapi pengalaman tu,..adoii yg mengajar....wat mse nie ain masih lagi bergelar guru Tadika....

yela kerja yang ain cari sendiri..kerja tuk bersesuaian dengan kelulusan ain..minat ain...ain memang nak kalau da bis belajar nak cari kerja yang sama dengan kelulusan ain...wat mse nie da 5 bulan ain kerja kat tempat tu..belum lagi bertukar tempat...

tadika inilah tadika pertama yang ain kerja dan alhamdulillah sampaila 5 bulan...wpun byk gakla masalahnya tapi ain harunginya juga....erm..sebelum terlupa, masuk bulan 2 ain kerja di tadika sampai tghari je kul 12..pastu ain pergi Transit die macm nursery bdk tadika jugak kira ain jaga makan,minum dan seumpamanya la di sana....

erm....dalam awal2 bulan ain kerja nie...ain takdela rapat dengan mana2 budak..mean anak murid..bukan tak berminat tuk rapat tuk anggap adik tapi belum ada yang sesuai..hehehe...bile da 3,4 bulan ain kerja..ain terminat tuk mengacau sorang budak kecik nie...hehehe...ain suke kacau die sebab die suke layankan..hehehehe..die comey, die baek..die byk persamaan dengan ain pendek kate sekepala la..hehehehe..ain suke kacau die dan die suke kacau ain..hehehehe...

hari berganti hari kami jadi rapat..hehehe...dan penah satu hari dak kecik nie cakap,

"Teacher boleh tak kalau kite nak panggil teacher kakak??

ain memang nak sgt kalau de budak panggil cmtu sbb yela adik yg kat umh tu mana nak panggil..heheheh...die pun da besar..hehehe..

ain pun jawab kat die.. ''Boleh, tapi panggil masa teacher lain takde ok?? hehehe...

sejak dari tu...ain panggil die dengan 'ADIK' dan die panggil ain dengan 'KAKAK'...tapi masa takde teacher lain..hehehe...2,3 bulan berlalu...sehinggala arini.....well..ain nak cerita pasal arini...arini kat sekolah ain tak ajar pun sekadar maen2, wat teka-teki dan mewarna...yela, sekarang nie jiwa budak2 tu tunggu nak cuti je....tak fokus...jadi pihak pengurusan pun takdela nak tekankan suh ajar pape..hehehehe...

selepas kul 12 tghari, ain pun mcm biasa pegi kat transit..jaga kat sana sampai kul 3.3o ptg..bile ain da settlekan kerja ain smpi dak2 tido dan makan kak midah iaitu pengurus transit di sana bagi tahu ain yang de orang complain mengenai ain...adoii.. mencuakkan...ain duk pikir bkn2 yela kot parent yg complain..rupenye bukan...

de manusia yang jeles kan saya bgtahu de perasaan tak puas hati bile ain asyik lebihkan Nadhirah je..adik yg ain rapat tu...org tu ckp, ain asyik lebihkan Nadhirah dengan adik die je... seolah-olah ain ignore yang bdk2 laen...yang tak boleh blah tuuu budak222 pun nk complain gakk!!! kuang asam punye buudak.....

cikgu kat transit tu mmg mcm ape je...ade je bende yg die xpuas hati kt ain nie..nk ckp ckit kat sini....sekurang-kurangnya ain wat keje ok!! pe HAK ain la ain nk rapat dengan sape...layan sape kacau dengan spe,..sikat rambut sape...kiss kat bdk mana..apa ade aku kacau korang ke???? yang bdk2 tu nk ckp sikit...ko tu adik aku ke?? ade aku kisah ko nk complain!! ermm.well ain tak heran pun bdk ke...mak bdk ke...pe ain peduli...

ain akan wat tak tahu je..suke hati perut ain la ain nak sayangkan sapee...sedangkn mak ayah pun mesti de lebihkan kat anak mana...inikan cikgu dengan anak murid...suke hatiiilaaa....well ain keje kat transit sampai hujung minggu nie je..sbb lepas cuti ain da tak naik transit lagi..sbb perjanjian ain dengan pihak pengurusan hanya 3 bulan je di Transit....

well kepada cikgu transit yang tak puas hati dengan ain, pasni ko tak jumpa aku da..ade aku kisah jumpa ko ke tak...pasni ko dan takyahla nak cri salah aku...aku pun bukan suke sgt dtg transit tu...bkn sukerela pun paksa rela adela...so, ase tak sabaw lak nak tunggu ari jumaat nie sbb nk ucapkan selamat tinggal kat ko dan transit..hahahaha...

lagi satu kepada budak2 yg complain2 tu nasib bek korang bukan anak murid teacher kalau tak, memang nak kene...lagi satu suke hati perut teacher la teacher nak sikat rambut sape, pakaikan bedak kat budak mana..yg korang kisah apasal!! ade ke teacher tak siapkan korang!! ade?? ade ke teacher siapkan Nadhirah je? ade? patutnya korang berterima kasih kat teacher sbb teacher yang mengadap muke korang ari2 dan melayan kerenah korang kat transit tu setiap ari...nie korang balas dengan complain?? patut ke?

ishk nasib bekla korang semua tu budak hingusan...dala malas nak layan korang semua...pape pun MENYAMPAH DENGAN BENDA REMEH-TEMEH NIEE!! kalau di fikirkan buat sakit hati je!!...


Pape pun kepada adik teacher ain, teacher akan pastikan yang hubungan kite takkan renggang dek kerana mereka2 yg nth pape tu...pe teacher kisah kalau diorg nk jaga tepi kaen teacher.. pada adikku NADHIRAH AFIQAH teacher sayang kamuu a lot...~

antara gelagatnye di Tadika~


~Adikku, Nadhirah Afiqah Bte. Mohd Najib~
~sayang selalu ('',)~