Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Friday, 18 February 2011

~Selamat Hari Lahirrrrr Cik Ain~



salam semua ('',)

wahh bukan apa...ase teruja pun ada...('',) yela sebelum besday ain kite menyambut 'Maulidur Rasul'..dan hari soknya pula 'Hari ulangtahun Kelahiran diri ini'....Ya Allah aku, bersyukur kepadamu kerana memberi aku peluang untuk bernafas di bumi pinjaman -MU ini....



wah..wah cik ain....selamat menyambut hari kelahiran yek yang ke-22 Tahun...wah? apa 22 da ain nie..asa mcam masih belasan tahun la..hehehhee ('',) ase seronok dan tak saba nak masuk 22 nie..hehe...bukan apa..bile kite da bertukar umur nie pemikiran pun kenela lebih matang kan? hehehe...taklehla jadi kanak-kanak lagi..hehee ('',)

tapi kalau pada SIDIA tu nak ngada-ngada ke manja2 cam kanak-kanak tu boleh kot ye tak sayangku? ('',) heheehe...


Align Centre

~anyway, AIN 'happy besday to you'~

  • semoga ain panjang umor
  • murah rezeki
  • diberkati segala apa yang ain buat
  • happy always
  • smile always
  • semoga dapat apa yang di hajatkan
  • semoga...dan semoga lagila..yek...('',)

owh ye...masa kat tempat keje tu mak sedara ain a.k.a my big boss telah memberikan ain 2 potong pilihan kek secret recipe yang berlainan perisa untuk ainnye besday..hehehee

'THANKS MAK UDA' I LUV U LAA' ('',)
^terharu bile mak uda bagi kek tu^
~tak sangka dapat kek sok hari tu~ ('',)





'AIN, SWEET 22 K'
*SMILE & HAPPY ALWAYS*


*NOTE*
Walaupun tahun nie takde sape2 yang wat sambutan hari lahir ain tapi takpela da wish pun da cukup bermakna...terutama pada keluarga, ibu,ayah,along antra yang terawal wish...kepada kawan2 Sek Keramat, Teknik, dan UNISEL,kawan2 PLKN yang sma2 susah senang sama2 belajar dengan ain kebanyakkannya wish kat FB je termasukla KAMU kan..kan...hehee

ain ucapkan ribuan terima kasih kerana semuanya ingat hari lahir ain dan tak lupa untuk wish...thanks yek...tak lupa juge kepada Abang angkat ain yang sangat2 ain sayang since ain dari form 1 lagi die jadi abg angkat ain..die antara terawal yang wish..thanks abang... =) ...

akhir kata...'umo bukanla penghalang segala urusan kite di dunia ini ingatla akhirat tempat yang abadi dan pasti terjadi...'......
:
:
:
:




BYE...semoga berjumpa lagi~ OK ('',)~


Tuesday, 15 February 2011

~Selamat Menyambut Maulidur Rasul~




Salam semua...apa kaba sihat??

wahh...arini da pun masuk 15 Februari kan? tak sangka ain rasa seronok sangat tahun nie sebab hari ulangtahun kelahiran ain tahun nie selepas sehari Hari Jadi Nabi Kite semua.. ('',) apa-apa pun ain nak ucapkan

~'SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL' pada semua~

semoga kite semua menjadi umat yang disayangi & dipermudahkan-NYA kelak..~

DAN

~Semoga kite menjadikan-NYA contoh yang terbaek buat kite semua~













~akhir kata sama-samalah kite memperbanyakkan selawat kepada junjungan besar kite semua..dan sama-samalah kite berpegang kepada sunnah & ajaran yang ditinggalkannya kepada kite semua..~


~kalau kite boleh menyanyi & mengahafal lagu mcam2 jenis trend skg nie~
apa salahnya sekali sekala kite berselawat kepadanya sebagai hadiah pada hari lahirnya?
tak begitu?? ('',)



~Akhir kata dari saya~

~1 MALAYSIA, 1 UMMAH~ hehe~

daaaaa~ ('',)

Sunday, 13 February 2011

~Pengguna JalanRaya yg Hampehh~ +)



salam...=)

semua ('',) wah kembali lagi kite nie nampaknya...hehe opss kalau da terlebih rajin camnila jadinya...bile takde masa tu takde masa langsung..ishk2...well...skg nie ain tengah keje pun..ain online ni kat ITTAR Petaling Jaya...

untuk kat KL kelas diorg hujung minggu dekat sini....tu yang this week ain keje, ain kena jaga diorg ada kelas kat sini...dalam masa tengah sibuk2 nie..ain dibekalkan oleh my boss a.k.a. my aunty dengan broadband..hehee =) tu yang ain online nie...ain cuma bawak lappy ain je.. =)

best bukan? korang ada mcam nie? hehee...selain dari dibekalkan broadband, ain juge turut dibekalkan hp sendiri..hehehe =) mewah2..sebab tu i nak say 'i luv u so much laa mak uda'... =)

tengah boring boring nie la ain online pastu apalagi update ler blog berhabukss ain nie..hehee ok..well...nak story la sikit..kan...sepanjang sebulan la ain keje nie..kira setiap hari sejak dari 3 hb Januari ain kerja ain mula bawak kereta ulang-alik dari keramat ke Ara Damansara...ari2 macam nie...jadi ain jumpe pelbagai ragam pengguna jalan raya...

bawak kereta sorang2 ler beb just bawak kereta mak jela...KENARI...' hehehe =) tapi tula nak cakap sikitla...kan...walaupun ain baru setahun jagung je drive tapi pada pendapat ain pengguna jalan raya terutamanya Teksi dan Bas adalah penggunaaaa yang terukkkk..adoi statement aku niee...=) bukan semua...again BUKAN SEMUA...tapi pepatah melayu menegatakan 'hanya kerana setitik rosak susu sebelanga..'...

memang betul ayat tu...tapi pada ain majoriti orang yang memandu bas dan teksi yang ain selisih tu semuanya memang teruklaa...enthla bukan nak kutut tapi ain perhatikan sejak ain mula drive agak jauh camni ulang-alik keje...okla..selalunyakan ain pegi keje ain akan ikut jalan:

dato keramat-jalan gurney-lalu bangunan CELCOM- lalu HBKL..-
terus jalan kat PWTC terus ikut laluan ke KL SENTRAL-
pastu ain akan ikut laluan ke MID VALLEY untuk Masuk Federal Highway-

pastu ain ikut la faderal highway kuar exit dekat subang airport..guna laluan ke subang airport tapi akan ada satu lorong untuk ke Ara Damansara...pastu da sampai office...dan bile balik ain akan ikut jalan:

dari Ara Damansara- ikut highway federal- exit dekat jalan kat UM tu..-masuk Bangsar- lalu dekat stesen Bangsar- masuk lebuhraya mahameru- ikut pusat bandar- jumpe PWTC- jumpe Perpustakaan Negara- jumpe bangunan Celcom- ikut jalan Gurney- ikut jalan Dato keramat- Jalan Jelatek dan sampai umah...

kalau malas nak jalan tersangkut jem ain ikut highway je..kalau nak g keje ikut:

DUKE kat umah terus ke Tol Duta- exit dekat Tol Subang sampai office..

kalau balik pulak ikut highway Subang exit Tol Duta masuk Duke kuar dekat Jalan Enggang..daaaa sampai umahhh...hahahah =)

tapi apa yang ain nak citer nie sikap dan perangai buruk2 pengguna jalan raya di Malaysia.. Iye ain tahu bukan semua..sebab ain antaranya yang cuba untuk jadi pengguna jalan raya yang berhemah tinggi tapi hanya segelintir yang buat Taik ain jadi tension pagi2 taw...ishk kadang2 ptg2 pun buat menyampah jee...adoi...

okla..antara perkara-perkara atau perangai-perangai buruk yang ain tak bapa berkenan dengan pengguna jalan raya nie kan antaranya ialah:

  • sikap tak suka nak bagi 'SIGNAL' bila nak membelok atau masuk lane orang.. kadang-kadang menyampah bile kite tengah jalan/bawak elok2 tetibe diorg belok tak ke buat orang yang drive elok2 tu terkejut...MANGKUK ORG MCM TU
  • Suke langgar lampu isyarat..selalunye kadang2 tu ada orang nak melintas ke terutama budak2 kan selamba badak je terus jalan...ada tu tentera pun perangai camtu...pela salahnya 5 minit tunggu jap bagi peluang orang tu lintas..bukan nye MATI pun! tak fahamla orang mcam nieee...
  • Bile ada orang da bagi signal nak masuk LANE ko, KEDEKUT TAHI IDUNG MASIN nak bagi...nie lagi satu kes...ain tak fahamla masyarakat kite nie..bile da ada orang bagi signal nak masuk lane awak sementara ada ruang tu pe salahnya kalau bagikan je...nie tak memilih lak nak bagi2...kalau awek lak selalu kalau dak laki yang laki orang agaknye kot cepat je bagiii..kalau laki lak pun mcam tu pompuan cepat aje bagi...yang ain begang nie bile perempuannn..ngan perempuan pe salahnya kalau KO tu bagi..MANGKUK laaa...pe salahnye kite nie mengalah sikitt..ishk2..laenla kalau da takde ruang nak bagi mmg taklehla...mahu tersondol kereta ko kan...ishk2..
  • satu lagi 'SIKAP SUKE MAEN KUAR JE'...eh nak tanya cikit apa korang dapat ek kalau korang nak kuar dari satu2 selekoh korang maen kuar jeee....tu namanya KUANG DI AJARR Kot...pe la guna kereta semua diberi signal...bagilaa...kang kalau da tersondol, terselisih, tercium dan mcam2 lagi yang terlaaaa korangg nak jwab keeeee...ishk22....
  • oowh yee satu lagi...SUKE CAKAP TELEFON KETIKA MEMANDU...nak tanya sonok ke bawak kete cakap telefon...?? pe korang dapat..kalau tak mampus dan menyusahkan orang laen takpe lagi tapi kalau da menyusahkan orang lain bawak kete LEMBSSS buat apa!! kalau ye pun pakaila apa yang patut letak kat telinga tu standby..kalau kol terus klik jawab..mata tu leh fokus drive...ni tak tangan kanan pegang stering tangan kiri sibuk pegang hp pe faedah dek oiii...tak pun senang buat loundspeker dalam kerete tu senang ko je dengar punn...ishk2...
(macam ain, ain tak suke jawab kol...melainkan kalau banyak kol masuk ain akan berhenti tepi dan jawab kol) perkara senang TAK MENYUSAHKAN ORANG LAIN bukan???



okla ain cakap ain bukanlah bagus sangat kan...ain cuma ase walaupun baru setahun jagung ke setengah abad ke drive jadilah pengguna yang cemerlang, gemilang dan terbilang....bukan susah pun kata nak mengelakkan kemalangan maut jadi buatla perkara2 yang boleh membantu diri sendiri dan tak menyusahkan orang lain....=) tak salah kalau kite sediakan payung sebelum hujan kan..bukan da hujan baru nak cari payung +)




ok..macam teksi di malaysia selalunye yang ain selalu selisih ain tak caya langsung dan ain tak pernah suke orang malaysia yang pandu teksi2 nie...entahla...ain faham bukan semua tapi yang ain cakap nie yang ain selisih..diorg langsung takde budi bahasa yang baek..entahla..kalau dari segi kelakuan memandu kire diorg RAJJA kot...

diorg suke maen masuk, kuar je dalam satu2 lane jalanraya sesuke hati..dala tak reti nak bagi signal bile nak membelok ke..apa ke...takkan diorg bagi signal..apasal entah...nak kata teksi tu takde signal...tipuuu semua ada kan?? kan?? jadi tolongla teksi...bagila SIGNALLLL tak susah menyenangkan semua orang terutama pada pemandu2 mcm sye...yang masih 'P'..=)


Ok macam BAS pula..diorg pun 18 darab 5 je...sama mcam teksi tu...diorg lagi dala panjang nak belok ke..nak apa ke suke hati...bile da berhenti nak ambik penumpang terutamanya suke hati terus nak membelok...nie yang ain selalu selisih la bas2 nie.. semuanya mengamalkan pada ain sikp 'alaaa aku besaw' semua berhnti da mesti bg ruangnye kat aku'...

ade satu mse tu bas rapid KL yang buat ain menyirap bile kitorg tgh elok2 beratur panjang2 bas nie datg meluru terus potong Q da satu hal, nie terus membelok...Ya Allah ko tu dala gajah kitorg nie Kancil tolong la sama2 bertolak ansur dan bertanggungjwabla sikit..dala ko tu bawak baanyak nyawa jangan laju sangat weehhh....adoi...

tapi majoriti yang ain selalu silisih bas nie ada budi bicara sikit sebab diorg amalkan sistem bagi signal tak macam TEKSI...ISHK...malasla teksi Malaysia i tak suke...okk! tapi bas nie satu dala ko tu besaw ko suke langgar HAD LAJU tu asal?? tula sampai ramai yang mati katak dek sebabkan ko....plzzz laa k bass...slow22 biar lambat asalkan SELAMAT...'....

oowh ye lupe nak cakap kalau motor pun ada juge kelemahan die...pada ainla awak tu dala kecik mcam semut je nak dibandingkan bas yang mcam gajah apa kata pasni si penunggang motor jalan tepi2 sikit ye...tak kirela di mana-mana pun plz laa..selalunya kemalangan yang meragut nyawa si penunggang motor adalah disebabkan oleh kelalaian diri sendiri dan disebabkan oleh ANDA BERADA DI LORONG ORANG pulak tu TENGAH2 JALAN....

jadi lalula tepi2 bile nampak ada da kete kat belakang tepila sikit..nie tak buat BODO jeeee... ishk..bencila kalau pengguna motor yang mcam nie...ishk..=)


okla pada semua2 pengguna jalan raya meh ain nak ajar sikit kalau korang da lupa la masa kite sama2 belajar kelas undang2 dulu cikgu kite selalu berpesan ingat da kenal benda nie..sebab selalunya kite akan jumpe die Merata tempat....

nak tahu apa??? japlaa...sabaq sat (bak kata hubby i) hehe
:
:
:
:
:
:
:
:

=)



niela dieeee....jadi ikutlaa arahan die nie sebaiknya yek~
demi kepentingan kite bersama PENGGUNA JALAN RAYA~

~INGATLA ORANG TERSAYANG~
HARGAI NYAWA ANDA KERANA IA TIADA DI TUKAR GANTI~
HANYA SEKALI PINJAMANNYA INI~

okla daaaa~ =)



salam...semua ('',) wah kembali lagi kite nie nampaknya...hehe opss kalau da terlebih rajin camnila jadinya...










~Bile da tukar kerjaya~


Salam semua.. ('',)

apa kaba? lama tak bercerita kat sini..cewah mcamla ada org baca perkembangan ain nie kan..hahaha =) takpela..dalame giler kot..tak update...sori ler.. busy skg nie..bile da beralih keje..aura die da tak sama la...

well, gambar kat bawah nie diri ini yang happy msa sambut hari ulangtahun ke-SETAHUN dengan buah hati...=) hehe *sayang i luv u* opss..hehee =) terima kasih kat die sbb sudi bawak i pgi Aquaria KLCC..mmg teringin nak pgi cuma tak sempat je dan memang da cakap pun kat die bile nak masuk setahun nak pgi sne..heheheh =) thanks sayang =)

ok..wah..wah amboi lari topik da nie..hehehe anyway skg nie ain da bertukar keje...masuk keje dari pukul 8.30 pagi sampai 5ptg..tapi itu hanya di atas kertas bak kate makcik i la.hehe =) tapi sebenarnya ain masuk keje antra kul 9.30 - 10.00 pagi..hehehe mewah bukan?? korang ade? hehee =) bile ain takde keje dalam kul 2,3 Pptg da leh balik..hehehe lagi mewah kan? hehe

ain keje sebagai 'Eksekutif Pengurusan'...yakni keje die jaga bahagian hal ehwal pengurusan/ pengkeranian, dan semuala hal-hal berkaitan dengan kmputer..key in data...dan persiapan dari segi keperluan pengurusan...=) korang mesti tak faham kan? takpe2 hanya ain je tahu keje ain cmne..hehehe =) yang penting keje ain tak membebankan da sgt22 menyeronokkan la =)

ok..dari segi fulus...cukup peehhh bestt..=) hehee yela..da de gaji basic...pastu kalau ain keje hujung minggu lain gaji...keje jaga exam lain gaji..=) keje luar daerah pun lain =) hehe tak ke mewah tu..=) ok..pada ain keje kali ini memang cukup berbezala dari dulu... dulu ain ala-ala ustazah kot hahahaha skg nie da mcam ahli koprat hehe =) merasa beb korang ada? ('',)

ok...nak story company yang ain keje nie pengurus besar die adalah my auntie 'Pn Rubiyah Jamil'..kalau korang nie tahu jenama 'Nestlea' sowi kot salah eje lupez lak hehe =) Mesti korang familiar dengan jenama 'Megi' KAN? jadi my auntie nie dulu adalah Manager Megi..skg nie je da tukar angin ke bidang lain..=)

syarikat yang ain keje nie di beri nama 'PEM Excelllence.Sdn Bhd'..Main keje kami adalah merupakan syarikat kerjasama dengan UUM untuk mengajurkan program Eksekutif bagi orang yang bekerja..kira yang nak sambung belajar separuh masa....ala yang belajar hari sabtu ahad hujung minggu tu..nie main keje kami...

selain dari tu syarikat nie juga turun buat :
  • Islamic business Consultancy
  • Project & Event Management
  • Professional Development
  • Soft Skill Training
  • Executive Training
haa..macam-macam adakan...tapi skg nie yang kami tengah handle adalah main program kami...iaitu mengajurkan program separuh masa kerjasama dengan UUM...baru intake Jan.. skg tengah buat preparation untuk cari student intake May pula..haa..macam2 kan..tula bile dapat student ain dapatla komisen..kira duit lebih gakkan? hehehe

okla...sbb tula ain ari sabtu & ahad pun kadang2 keje..maklumla..bile ada kelas ain keje la..ain kene jaga..kalau diorg exam pulak ain kene jaga juge...dapatla fuluss hehee =) buat masa nie cuma ada dekat KL, SP, dan JB...kalau ain travel dapatla fulusss lagi... wahhh fuluss..fulusss.fuluss hehehee ain sonok keje hujung minggu yelaa sebab kalau keje nieee takdela duk terperap kat umah jee..hahahaha....kla...kalau ada yang nakkan maklumat lanjut boleh hubungi ain k...=)



~Dulu ain keje takde kad sendiri..skg nie da de daaa...~ hehhee
korang ada??? ~ =)

~nie pemplet yang tak seberapa dari kami~
~de 2 versi~
~nie in english~


~ni ~(bahasa melayu)~

~oklaa..~
semoga kite berjumpe di entry seterusnya yek...
nak tunggu entry lagi tak tahula lagi bape bulaannnn ehheheheh =)