Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Friday, 25 December 2009

~Jalan2 Dgn Teman Lama~

http://emo.huhiho.com
Assalammualaikum semuaa....

mula-mula sekali ain nak say sorry to my dear friend...waniee....wanie sorry ek ain lambat story tentang kite kat sinii....sorriii.....pape pun tarikh 10 Disember 2009(Khamis) ain takkan lupa...untuk kali ke berapa entah ain kuar lagi dengan wanieee ku sayangg...ain sonok betul kuar dgn waniee..yela kwan lama...die pun banyak tahu pasal ain.....kawan dari kecikla kan....ain kuar dgn wanie kali nie g MID VALLEY....hehe

ain kuar dalam kul 10 pagi kot balik dalam kul 5 ptg ke bape..pape pun dari pagi smpi ptgla ek kitorg kuar...hehehhe...cam biasala kan kitorg pegi dan balik naek LRT Dan KTM...terima kasih kepada pengangkutan awam yang sedia berkhidmat tuk kamii..hehehee....

ermm...takpela sementara takde kereta niee..sok da deee..xde maknenye ain nak naek KTM Dan LRT lagii...hahaha.....terima kasih SHAZWANI SHAFRI kerana telah memenuhkan jadual harian ain tuk hari ituu...hehehe...

mula2 sampai je terus g beli ticket muviee...pastu jln2 sementara nak tggu movie mula...kitorg g tgk haiwan2 peliharaan...lagipun cik wani duk sibuk nak beli barang cinonet dieee...hehehehe.... ain lak sibuk tgk kucing2 kat situuu..hehehe dgn hemsterr.....comel2... :)

pastu kitorg berkongsi citer mcm2...dari A-Z..pastu barulah kitorg g tgk movieee....citer MY SPY.. best citer diee...bak kate waniee..'tak rugi tgk citer tuu'..hehehe..kitorg gelak tak igt dunia dalam panggung tempoh harii..hehehe....pape pun lenkali kite kuar lagi ek waniee...

lagi satu wanie ajak ain makan pizza..hehe...'PIZZA HUT'...hehhee...mcm2 makan..sambil makan sambil borak tu yg sampai satu jam kat PIZZA HUT...kitorg bajet makan 30 min jee...hehehe.....leke bersembang punya pasal sampaila 1 jam...hehehe

pas makan kitorg g cari mesin ATMM...HEHEHE....pastu kitorg g CELCOM CENTER Dan MAXIS CENTER...buat apa..??? faham2 sudahhh..hehehe....pas da selesai semua barula kitorg berangkat pulangg....untuk kali ini ain dan wanie hanya jalan2, tgk movie, dan makan2.....

kalau sebelum niee kitorg kuar je mesti shoppingggg...hehehe..kla kat bawah nie ain kongsi gambar ketika kami bersamaa......pape pun thanks again wanieee... :)

~CITER MY SPY..BEST2~







p/s kepada waniee:

wanie thanks coz jadi kawan ain....thanks coz jadi pendengar yang setia...pape pun hope dapat kuar lagi bersama kamu k...sayang awak selalu... :)


ermm..sempena kite tgh dalam SAMBUTAN KRISMAS nie kat bawah niee..ain kongsikan bersama gambar pokok krismas yang ain snap mase wanie tgh cakap tepon dgn hubby dieee....hehehe...jgn mara waniee.. :)...




pape pun semoga kite akan kuar lagi ek...thanks wanieee... :)


~TEMAN YANG BAIK SUKAR DICARI,
~LEBIH SUKAR UNTUK DITINGGALKAN,
~DAN MUSTAHIL UNTUK DILUPAKAN.........

~Jatuhh Motorr...Adoii...~

http://emo.huhiho.com
salam semua.......

hye..pe kaba? dalame pulak ain tak cerita kat sinikan...anyway skg ain sibuk belajar motor...kalau ikutkan kat tempat belajar dengan cikgu motor tu die cakap hanya 4 kali je..tapi kalau nak lebih boleh...tapi dengan cikgu yang ajar kereta tu kira ain under diekan die cakap belajar sampai 8 kali...

haa..tapi skg ain ase cam da lebih 8 kali je ain belajar..haaa ambik kau..tula duk sibuk suh ain settlekan motor kan....nie ain da tak leh pisah dengan motor..cmne..?? spe nak bertanggungjawab? hehehe....

anyway, skg nie ain nak ceritala ek...ain test JPJ tuk motor confirm 31 DISEMBER niee...kira kalau ain lulus itula hadiah tuk diri ain akhir tahun niee...hehe....untuk test JPJ kereta pulak mengikut perancangan ain, hujung bulan Januari atau awal bulan Februari atau seboleh-bolehnya before besday ain la tuk tahun depan....

sebab ain nak jadikan lulus Test JPJ untuk kereta sebagai hadiah buat diri ain sendiri sempena besday ain...hehehe....pape pun kite hanya merancang tapi tuhan yang menentukannya...hehehe......ermm..untuk entry kali nie ain nak sambung cerita pengalaman ain belajar motor lagi....

mesti korang boring da kan sibuk citer pasal pengalaman belajar motor jee..?? tapi takpela sampai minggu depan nie je..then 31 DISEMBER 2009 da bis berjuang tak citer da pasal motor citer pasal kereta lak nanti..hehehe.....

kla kat bawah nie adalah rentetan pengalaman ain semasa belajar motor.....


HARI KEENAM (20/12/2009)

hari ini ain datang mcam biasa..akak tu ambik dalam kul 9 pagi...ain belajar sampai kul 1... alhamdulillah arini ain cuma belajar betul2 kat titi....oo..iye arini adalah hari pertama ain belajar nek titi...cikgu Rudy yang ajarkan...selalu ain dengan cikgu Ramli tapi die takde arini...takpela mana2 pun boleh....

untuk kali pertama ain nek titi agak takut gakla..baru je nak nek da jatuh...untuk pertama kalinya nek jatuh cikit jelaa....ain teruskan lagi nek kali kedua bile da smpi tgh jatuh ain cuba lagi untuk kali ketiga bile nak dekat sampai hujung jatuh lagi.....adoii aiii...maaf ye cikgu....

lama2 ain cuba untuk mesti tak jatuh...dan alhamdulillah kali keempat, 5,6,7,8, dan seterusnya ain nek tak jatuh daa..hehe...bile tak jatuh tu..puas hati betul...hehe...arini aib belajar nek titi ain siap kira adalah sampai 50 kali...hehehe...naek sakit dan lenguh tangan nie duk pusing2 hanya nak nek titi..hehee....

nasib bekla arini tak ramai orang jadi titi tu da macam hak ain lak ain wat...hehehehe...pas da 50 kali naek titi barulah ain pusing wat latihan tu bahagian 2 dan 3 sebanyak dalam 15 kali kot... pas da letih tu dalam kul 1 barula ain balik..hehehe...ain puas hati arini sebab ain da belajar titi dan boleh nek sikit2...hehehe....


HARI KETUJUH (ISNIN 21/12/2009)

waa...mesti korang tak caye kan masuk arini ain da hari ke tujuh..?? hehe...orang len xde pun wat cmni.....tapi ain tak kisahla....bukan sebab ain tak pandai bawak motor k...tapi sebab akak tu memang da bg suh wat sampai 8 kali...hehee tapi yang penting harga tetap sama ooo..hehehe....

untuk kali nie, ain belajar naek titi lagi....sebab ain nak betul2 mahirkan kat titi....ase sonok sgt bila dapat nek titi dengan nek...tapi arini ain belajar ikut kalau ain lepas titi ain akan pegi bahagian 2 dan 3 seterusnya ulang lagi ke titi.....

arini ain belajar sampai betul2 mahir...dalam kul 1 ain berhenti rehat dalam kul 2 ain sambung lagi....arinikan ain belajar sampai kul 4 petang...adoii itu memang betul2 belajar ke apa..hehhe sampai da itam da ain jadinyee....korang nak tahu tak...??

bila ain da belajar sampai petang, ain da letih kot...letih sgt...sampai ain bawak motor nek titi akhirnya ain jatuh...motor dan ain jatuh...... :( cian ainkan..?? ain jatuh terduduk bak kate kawan ainlaa...kire motor jatuh dulu pastu baru ain jatuh....

ain luka..luka kat kaki kanan, kaki kiri, tapak tangan kanan dan tapak tangan kiri...korang ase teruk tak?? ain balik umah abang long ain kate biasala kalau nek motor mesti akan jatuh gak..along cakap lagi dulu die pun jatuh gak....tp mse ain citer kat along ain nangis sebab sikit... :(

ermm...belum abis citer lagi...mase ain jatuh motor tu...dak2 laki yang de kat situ ramaila yg dtg tolong...diorg tolong angkatkan motor...erm...sye?? takde maknenye nak bg diorg angkat jugak bgn sendiri sudah....tapi mase ain nak gerakkan motor ke tepi agaknya tak de tenaga kot motor tu jatuh wat kali kedua....adoii..maaf cikgu, motor cikgu rosak daa... :(

ermm....selepas ain jatuh terus ain tak nek daa....betul2 sakit..ase berdenyut2 kaki dan tangan syee....adoii aii..pape pun apa yang terjadi arini tidak akan sama sekali mematahkan semangat sye tuk belajar motor..hehe....tepat pukul 4 petang ain pulang ke rumah....


HARI KELAPAN (RABU 23/12/2009)

hari ini, ain datang terus cikgu Ramli cari ain....die kate arini sye nak ajar kamu..titi...ok sye tunggu kamu kat titi...ermm..ain pun cakap kat cikgu, 'cikgu ajar jap lagi boleh? saya nak round dulu..hehe...

mane taknye baru jatuh aritu cikgu da suh ain nek titi...taknaklaa..hehehe...lepas ain buat satu round bahagian 2 dan 3...barula ain panggil cikgu ajarkan titi..sampai boleh....alhamdulillah ain buat cuma 2,3 kali je ain jatuh ke kanan dan kiri..yang sleebihnya ain tak jatuh pun...hehehe

cikgu siap cakap ain kamu da boleh niee...bolehla sok g test..hehe..ada pulakkan...ain cakapla sye test minggu depan la cikgu..hehehe...cikgu kate mesti boleh lulusnye kalau bawak cmni...hehe insya'ALLAH la cikgu....

arini ain kuasaikan titi...adala dalam 50 kali ain nek titi..hehehe....arini ain belajar dengan kawan ain...die test minggu nie, ain test minggu depan...pape pun ain harap die lulus dan ain pun lulus...dan bukan di sini berakhirnya persahabatan kami......

sonok dapat cikgu mcam cikgu motor tu..sporting...dan seronok ada kawan mcm kawan baru yang ain kenal mse sepanjang belajar motor...arini ain balik kul 2.30 petang...hehe...ain akan belajar motor lagi tuk hari ahad nie, isnin dan rabu sebelum ain test JPJ KHAMIS 31 DiS 2009..

kla...kat bawah niee....gambar titi jatuh bangunnya mse ain ambik test JPJ nanti...



semoga berjumpa lagi di entry seterusnyaaa..daaa... :)

Sunday, 20 December 2009

~Org yang tak kenal masuk rumahku~



http://emo.huhiho.com



salam...hari ini ain nak cerita sikit kat korang..benda nie terjadi kat ain taw..bukan rekaan....tapi benda nie jadi ari jumaat minggu lepass....bkn jumaat yg bru lepas nie lagi satu nye sebelum jumaat baru nie...ain baru tulis nie pun selepas ain da boleh lupakan kejadian tu.......tak trauma dala ekk....

ermm....mesti korang tertanya-tanya pe motif ain letak gmbr rumah kat atas tu kan...?? niela yang ain nak cerita niee....pasal rumah la niee....ermmm cerita die cmnii.......family ain dari hari isnin - jumaat berniaga makanan pagi....jual dekat depan umah je...bukak gerai kecik2 jee....

nak di ceritakan niee...kejadian nie berlaku selepas orang balik solat jumaat dalam kul 2.30 petang...mse nie kat umah hanya ain dgn mak dan pembantunya je...yang lain abah g ambik angah keje, nana kuar dgn kawan...ceritanya camni pintu umah ain de 2 satu boleh msuk dri depan satu lagi kat tepi...dekat ngn bilik ain....entah mcm mana ain tak dengar apa2 pun..orang beri salam ke...panggil ke pe ke..kan....tetibe orang yang tak dikenali masuk umah..ain ulang lagi sekali ORANG YANG TAK DIKENALI TAWWW...TAK KENAL!!!! bukan yang kenal.....

mase tu tuhan je yang tahu pe perasaan ainnn...korang nak tahu tak orang tu masuk ikut pintu tepi pastu dieee terusss masukkk bilikkk ainnnn tawww...korang tahu tak ain kat mana mase tuuu..???? ain dalam bilik ainn....ain ulang sekali lagi AIN DALAM BILIK AIN!!!! MASE ORANG TU MASUKKK.... :(

mase orang tu masuk dlm bilik ain, ain tengah duk kat katil ain niee...tgk wat keje sikit dengan laptop niee....keje ke..? hehe nasib bek duduk kalau tido kee...?? entah pe jadiii kat ain....kalau time siang ain selalu bukak pintu bilik niee....

sebab mak ain selalu bising kalau ain tutup pintu die mesti ckp ain duk terperap je dlm bilik...hehehhe tu yang ain bukak tu tp jadi cmni laakkk kann..kla..smbung citer...ain pelik betul orang tu msuk dala tak bagi salam taw die bukak pintu grill tepi, die tutup perlahan jeee...die masuk ikut dr gatee depan pegi ke grill tepi...mcm tahu2 je kitorg masuk dlm umah nie mcm mn...ermm..takut taw...bile die msuk dlm bilik ain...ain pun tanye....dengn cuak nie.....

(PERBUALAN ANTARA AIN DGN ORG TAK KENAL/ORG JHT)


AIN: eh! nak apa nie..?? (mcm2 pikir)
ORG JHT: ermm...(mata die meliar die tgk keadaan bilik ain) sambil jawab...sye nak tanya niee...
AIN: Tanya apa?? (bangun dri duduk kat katil ke pintu kalau jd pape senang)
ORG JHT: (sambil berjalan keluar dari bilik ain) tunjuk tangan arah gerai mak abah..dan bertanya, spe yang berniaga kat depan nie yek?

(berjalan keluar sehingga ke pintu tepi) die jalan dulu ain menyusul belakang)


AIN: (die da keluar dari pintu tepi ain terus kunci kemudian baru jwb) family sye yg berniaga..kenapa??
ORANG JHT: tak de pape tanya je..tak pela sye pegi umah sebelah jap..
(die terus keluar dari gate depan dan pergi umah sebelah)
(ain terus ke depan melalui dlm umah tuk tgk die pegi umah makcik sebelah)

(die pndg2 gk ain sambil pgi umh sebelah, die pegi msk gate makcik sebelah dan berdiri betul2 depan gril pintu umah makcik tu tanpa berjumpa dengan makcik tu)

kemudian die dtg depan gate umah ain dan berkata lagi,

ORG JHT: sye nak tahu spe yang berniaga kat depan nie umah nie ke umh sebelah?
AIN: (ain pikir bape puluh kali die nak tanya soalan ni) ain jawab kenapa?????
ORG JHT: sye nak berniaga jugak..
AIN: (dlm hati) yeke?? dan jawab kalau betul nak niaga dtgla jumpa parents...
ORG JHT: takpelaaa...(die pun terus beredar dari rumah ain)

(Ain tgk je dan dgr ada bunyi enjin kereta yang tak dimatikan..ain ase ada org len tggu kt luar tpi ain tak nampak kereta apa sebab terlindung dengan kereta along kat luar dan xnmpk org dlm kereta kalau de)

ermmm....entah mcm mn ain tak tahu kenapa mse org tu masuk bilik ain, ain tak boleh menjeritttt....ain perasan mata die meliar tgk keadaan bilik ain...dan ain percaya jugak sebelum die masuk bilik ain, die da menjengah kat ruang tgh umah ain..dan nampak kat dapur ada org... mak ain ada kat dapur dengan pembantu2nya...tapi mereka mengadap ke belakang..jadi kalau die pegi jengah je kat dapur memang mak dan pembantu takkan perasan...

mase tu ain dlm bilik pasang lagu dan mungkin di sebabkan tu die dgr da terus ke bilik ain..dan igt tak de orang kot...tapi bile die nampak ain ada..die terkejut dan ain pun lagi2 terkejutkan..... tapi ain perasan bile die ternampak AL-QURAN DAN YASSIN kat meja belajar ain, dan yassin lagi kat katil ain die pun terus jadi tak keruan..mcm gelisah....

ermm....ain ase orang tu bukan niat baik...niat jahat...dan syukur alhamdulillah sye tak di apa-apakan...entah kenapa mse tu ain tak leh menjerit...tapi bak kata mak kalau ain nampak lipas pandai lak menjerit kuatt..hehehehe....

ermmm....sejak dari kejadian tu ain jadi trauma...mlam kejadian ain tak boleh tido...sebab bile ain tgk pintu bilik ain, ain ternampak bayang diee...ain nampak muka dieee....apa2 yg ain buat ain nampak muka dieee....

ermmm...mse die msuk bilik ain agaknya die tak bajet pun akan ada orang sebab ain tgk cara die jawab ain tnye mcm teragak2 je...mcm terpikir2 nak jawab apa....ermm...ain tak penah lupa muka diee....org tu dlm lingkuangan 23-25 thn...lelaki melayu...ermm..berbaju biru, seluar biru dan pakai topi serta cermin mata tapi bukan cermin mata itam...

ermm.....tapi yang menjadi tanda tanya bak kata ayah ain kalau niat die baek die takkan masuk umah kite mcm tu dan terus masuk bilik ain, die mesti akan beri salammm..dan tunggu sehingga ada jawapan....ermm..mak ayah ain siap tanya die bukak kasut ke...tapi ain mmg tak pasan...

dan yang paling ain tak faham..kenapa ain tak boleh menjerit time tuuu....YA ALLAH aku bersyukur kerana kau lindungi aku..kalau betul org tu niat jahat kau jauhkan die dari keluargaku....ermm....3,4 ari gakla ain susah nak tido...kalau duk igt...

tapi malam yang kedua selepas kejadian tu, ain tak pernah putus baca yassin....setiap malam....dan alhamdulillah ain da pulih dari trauma tu...dan ain da boleh tido dgn tenang...yang paling penting ain da boleh teruskan hidup seperti biasa....dan da boleh melupakan kejadian tuuu......

Disebabkan kejadian tula hari ahad yang lepas tu mase ain belajar motor mood ain tak baek sebab fikiran ain diganggu dgn benda nie...dan hampir nak terlanggr bdk yg sme2 belajar motorr dgn ain.....nasib bek takde pape....


p/s: korang pastikan pintu umah korang berkunci...setiap mse...dan jangan harapkan org len sahaja iaitu ahli keluarga kite yang laen untuk tengok pintu kunci tak...pastikan kite yang tgk...bru puas hati......

sejak kejadian tu ain lebih berhati-hati skg...pantang ain nampak pintu terbukak confirm ain jerit suh akak pembantu kunci....sebab selalu die yg tak kkuncii......hehe

semoga kejadian yang menimpa ain menjadi iktibar tu kwn2 semua....

Friday, 18 December 2009

~Malaysia Boleh~


http://emo.huhiho.comsalam....

Akhirnya Malaysia
mengakhiri kemarau 20 tahun untuk memenangi pingat emas acara bola sepak Sukan SEA apabila berjaya menewaskan Vietnam 1-0 pada perlawanan akhir...hehehe(",) syukur alhamdulillah.....

Skuad bola sepak bawah 23 negara mencipta sejarah Sukan SEA apabila menang emas pertama selepas kali terakhir dilakukan 20 tahun lalu. Jaringan gol sendiri pemain Vietnam memberikan peluang untuk Malaysia memperoleh emas dalam acara akhir bola sepak Sukan SEA ke-25...(tula namanya tuah) pepatah melayu mengatakan tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak siapa yang tahu kan..hehehe


Walaupun gol kemenangan disumbang jaringan sendiri oleh pemain Vietnam, keseluruhannya skuad negara berjaya mempamerkan kerjasama sepasukan dan komitmen tinggi sehingga terhasilnya jaringan emas itu pada minit ke-83....Kemenangan ini adalah satu hadiah akhir tahun buat peminat bolasepak Malaysia.


ermm...ain ingatkan ain tak sempat nak tgk Perlawanan bola tu kat TV3...rupanya sempat gaklaa...walaupun lambat buka tv 5minit..hehehe...memangla ain tak minat sgt tgk bola nie tapi sejak da pandai tgk Perlawanan Bola aritu yang Negeri Kelantan Lawan Negeri Sembilan tu yang jadi waaa xleh jadi niee yang lawan negeri2 tgk takkan lawan Negara Luar tak tgkkan...hehehe


alhamdulillah pasukan bola sepak kite berjaya bawa pulang pingat emass..ase sonok bile lagu Negaraku dinyanyikannn..ase bangga lakk..hehe....pape punnn...


~MALAYSIA BOLEEEHHHH!!!!~


~SEBAHAGIAN SKUAD BOLA SEPAK~


~WAJAH2 KEGEMBIRAAN MEREKA~

~Salam Maal Hijrah~



http://emo.huhiho.com
Assalammualaikum.....

Rasanya ain belum terlambat lagikan nak ucapkan Salam Maal Hijrah kepada semua Umat Islam...Di harapkan kite semua nie janganlah melupakan bagaimana perhijrahan Nabi Kita Nabi Muhammad S.A.W dari Mekah ke Madinah di mana peghijrahan yang memerlukan pengorbanan dan usaha yang begitu gigih.....

Erm...Apa azam korang semua?? Azam tahun lepas macam mana? Azam ain untuk tahun lepas ada yang dah selesai dan ade yang kene bawak tuk tahun depan supaya ianya menjadi lebih baik.. Diharapkan hijrah kita ini mendapat taufik dan hidayah dari Allah S.W.T... Insya'ALLAH........

Marilah kita bersama-sama pasang azam baru untuk menjadi manusia yang lebih baik dari sebelumnya... kita perlulah teguhkan iman selalu semoga takwa sentiasa bersama kita di kala dilanda musibah dan dalam keadaan senang sekali pun...Insya'Allah...........

sekali lagi 'SALAM MAAL HIJRAH' buat semua... :)




~Pengalaman Baruku~


http://emo.huhiho.com

salam....hi semua....

untuk entry kali ini ain nak kongsi dengan korang pengalaman ain semasa ain belajar memandu tempoh hari...memang ain belajar kereta tapi ain belajar motor jugak...kira ain ambik dua2 lesen...senang nanti akan datang tak payah nak ambik lagi..hehehhee....

mula2 tu mcam2 la ain pikir..maklumlah ain bukannya pandai pun nak bawak motor..kalau naek motor tu memangla pandai..hehehe pegang orang depan jee...hehehe..tapi nie ain yang kena bawak sendiri mcam2 la gak duk pikir....

antaranya boleh ke imbang nie, tak jatuh ke nie...pandai ke men gear nie..hehehe... boleh ke niee...mcam2 la ain pikir...masa ain pegi kelas PRA-L Motor tu masa selepas kelas bengkel motor ain tak diberi peluang tuk try naek motor...sebenarnya nak try gak nek nak tahu boleh ke kaki nie cecah tanah..hehehhe..

tapi disebabkan hujan lebat jadi cikgu yang ajar motor tu tak bagila sebab jalan licin takut pape jadi...disebabkan itu, kitorg yang dak kelas sama ain semua tak merasa nek motor..tunggu la pas LESEN L masing2 siap terus belajar nanti....sehingga lesen L siap barulah ain dapat nek motor..hehehhee...kla kat bawah nie ain ceritakan pengalaman ain belajar motor ek..


HARI PERTAMA (ISNIN 7/12/2009)

hari isnin itu merupakan hari pertama ain bawak sendiri motor..masa dalam perjalanan nak pegi ke tempat trek motor mcam2 yang pikir..kalau ikutkan malam sebelum nak belajar motor tu mana nak tido lena pun...duk pikir mcm2...boleh imbang ke x, boleh ke kaki cecah tanah...boleh ke ain bawak moto nie...boleh ke lalu titi niee..hehhee...

entahla mcm2 pikir taw..hehe untuk hari pertama nie cikgu ain tu die ajar ain kenal motor dulu...contohnye die kenalkan ain mana brek tangan, brek kaki, gear, macam mana nak pulas minyak dengan betul, kenal hon dan signal...hehhee semuala mengenai motor..

pastu die ajar cara nak turunkan dan nekkn tongkat..hehhe...(kalau tak tahu tu susahla kan) kemudian barulah cikgu tu naekkan tongkat dan suh ain nek atas motor tu...masa tu da isau la gak sebab ain takut tak imbang jee..hehe tapi cikgu tu memang sporting habisla die pegang kat belakang motor mula2 tu..pastu die cakap jangan isau cikgu ada..tak jatuhnyee..hehhee

masa die pegang belakang motor tu ain ikutla arahan die..bile die suh pulas minyak ain buat, then die suh brek ain buat jee...dalam 20min la gak ain duk belajar men pulas minyak dan brek je..pastu die suh ain biasakan belok kanan dan kiri..die ajar slow2..maklumlah ainkan tak biasa lagi...bile da boleh semua tu....sebelum tu kaki kiri ain msh jatuh lagi...die ckp bile da confiedent nanti bru nek..skg nie biar jatuh dulu...

bile die tgk ain da ok sikit bawak motor barulah die ajar ain nekkan kaki kiri...tapi ain punye excited die xsuh naik ain da nek dulu..hehehhe....masa da pandai nek kaki kiri tu memang ain tak igt dunia daa..hehehe ase sonok lak..hehe untuk hari pertama nie ain belum lagi bawak motor masuk trek sebab die suh ain biasakan dengan men belok kanan dan kiri..kat tempat tanah lapang....tuk hari pertama jugak ain cuma di biasakan men gear 3 je....

HARI KEDUA (RABU 9/12/2009)

untuk hari kedua nie ain ase sonok sikit..sebab kawan yang sama2 masuk kelas PRA-L Motor die pun datang arini...adela kawankan..nama die SUE..die bdk Uitm Shah Alam..coz kejuteraan Awam kalau tak silap..hehhe...tuk hari ini kali pertama ain belajar ikut trek..hehhee..ase sonok lak...akhirnya dpt gak try bawak motor kat trek..nie semua Suela yg suh,.hehe

ase happy sbb bile de kawan belajar sme2 len taw...bile sorang2 tu cm boring jee..hehhe. untuk arini ain follow cikgu belajar secara konvoi..hehehe sonok pun ada..tp ain belum mahir kejap angkat tangan kanan, kejap angkat tangan kiri..hehehe pastu tukar gear..heheh tu arini ain still pakai satu gear jee..tak tukar2...hehhe ain ngan Sue dua2 sme jee..hehe

bile da sonok nie belajar lama sikit..hehehe kalau hari pertama hari tu betul2 2 jam ain belajar..dari kul 9 pg - 11 pgi arini lama sikit..dari kul 9 pgi smpi kul 12 tghari..hehehe kirenye arini ain belajar pandaikan lambaian tangan tu, belajar kat mana nak tukar gear, pandaikan buat brek kecemasan, laluan kon dan laluan num 8...hehe

HARI KETIGA ( SABTU 12/12/2009)

hari ini ain lebihkan tumpuan kat bahagian 3...dan untuk bahagian 2 ain cuma mahirkan kat brek kecemasan dengan num.8 dan zik-zang tu....yang lelain tu tuk bahagian 2 da ok kecuali titi.. hehe...arini sue banyak bagi tumpuan kat titi tapi ain je xnek2 titi lagi...ain bukan taknak nek tapi bile ain nak try nek ain tgk org dpn ain jth, ain jadi xjadi nak nek laa....tula payah tuu...

hari ini ain mse ain tgh belajar ain jumpa dengan ainnye senior..senior keramat ek..akak tu tanya adik nie adik angkat asrul ek..? hehe...ade gak yg tanya cmtu kan..pastu ain jawabla haah...die cakap lagi dulu time kawad selalu lepak kat PBSM kan..? hehe...

tak sangka de gak yg igt lagi kite nie adik angkat abg asrul..hehe akak tu tnye abg ain skg watpe la..die tnye korang still adik abg lg ke..? hehe...ermm...mula2 tu ain mmg nmpk akak tu mmg ase mcm pnh jumpe tp xsure kt ne jee..hehehe..tuk hari ini ain belajar 2jam je sbb ramai org..sian la de yg tggu lama nk belajar nek motor..hehhe

HARI KEEMPAT ( AHAD 13/12/2009)

untuk hari ini ain belajar sendiri je..sebab sue die xde kelas arini...ain just follow la konvoi cikgu dengan mahirkan bahagian 3...arinikan ain xde mood belajar..sebab fikiran ain terganggu sikit... adela sebabnya nanti ain cerita...disebabkan tula ain tak leh fokus arini...sampai arini ain nak terlanggar bdk...ishk2....

bdk tu pun belajar moto gak...dak laki bdn die pun chubby2 sikit..nsb bekla die xde pape..moto ain dengan moto die da melekat...ain da hampir nak jatuh...tapi diela pegang motor ain pastu ain imbang balik..kalaula perempuan yang ain langgar tu mesti da dua2 jatuhnye...ishk2...

ain nak brek tapi ain terpulas minyak..tu yg ke depan motor ain tu..nasib bek xde pape...sbb da nak hampir langgar org tu jadi lagila ain xde mood...tepat je 2 jam ain belajar ain pun berhenti...
pas kejadian tu, kaki ain tetibe krem pulak..mcm2 hal kan...ishk2...kire arini belajar memang betul2 xde mood...

HARI KELIMA (ISNIN 14/12/2009)

hari ini ain belajar men gear...mintak cikgu ajarkan...ain tahu tukar gear..tp tak tahu time blenye kene tukar..hehe bile da tahu ain try praktikkan setiap kali berhenti ain tukar gear..mula2 tu xbpe nk pndi lgi tpi da byk2 kali okla sikit..hehe

arini ain belajar dengan sue...kitorg mahirkan bahagian 2 dan 3...kitorg try mcm ikut test JPJ..hehehe...buat bahagian 2 pastu 3 pastu 2 balik pastu 3..banyak kali gakla kitorg try..hehe tapi ain la satu je bile kat titi mesti ain jalan tepi...adoi...belum nak nek titi lglaaa...isau..tkt jth...cmne...tuuu....

ain janji hari keenam ain belajar ain mesti kene try titi...MESTI...ermm tu arini ain seronok belajar...lama gakla..hehe cam biasa ain ikut bykkan konvoi dengan cikgu..hehe...bile da boring buat sendiri lak..hehehe

ain belajar sampai tghari taw..sampai kul 1 kot..hehe mse tgh syok2 nie mse niela ade junior tu mintak tolong ajarkan....ain dgn sue on jee..hehhe jadi kitorg pun ajrkan la adik2 niee...waa.. ase cam jadi cikgu lakk..hehehe sonok betul arini dengan cuaca yang redup sampai ktorg tak sedar da kul 1 dari kul 9.30 pgi taw....hehehe mcm mn la tak hitam kan ain niee..? hehe

Pape pun untuk kelas yang seterusnya ain nak belajar gak nek titi yela yg laen da ok da...titi jee blm lg....kalau ikut perancangan ain, ain nak test JPJ 31 nie tapi kalau xde pape la kan....hope semuanya berjalan dengan lancar la...amin....kla nanti ain cerita lagi pengalaman ain belajar motor..hehehe...tuk ari2 yg seterusnyaa....daaa.... :)


~GAMBAR HIASAN~
(bukan gambarku ek)

cmnila rupa saya mse belajar...
kena pakai topi keleder (bile pakai nampak tembam giler),
kena pakai baju keselamatan (syok lak pakai) hehe
dan paling penting pakai kasut...
(kasut sendirilaa beb) hehe

yang penting Motor itula yang saya guna untuk
belajar dan TEST JPJ...

~Pengalaman Baru~


SALAM :) HYE SEMUA....

hari ini ain nak kongsi pengalaman ain dengan korang... mengenai ain belajar moto aritu..hehehe..mcam2 cerita taw..tu yang nak tulis kat sini niee.hehehe...

macam orang lain gak belajar motor camtu gakla dengan ain...kene pakai topi keleder, baju keselamatan dan paling penting sekali kene pakai kasut maa.. :)

kat bawah nie pulak adalah litarnya...tempat ain belajar...tak kirala kereta or motor..

lagi satu kat sini jugaklah tempat orang belajar lori besar dan teksi..tapi untuk belajar teksi dan motor ada hari2 yang tertentu sahaja...


~Litar Tempat Ain Belajar~

kat bawah nie pulak adalah antara bahagian 2 yang ain kene skorr..

tuk Bahagian 2 bagi motor adalah kena lalu titi,kene lalu kon, buat brek kecemasan, laluan num.8 dan zik-zang..tapi ain panggil jalan liku..hehe suke2 je tukar..hehe

~Niela Laluan Num.8~

~DAN~

Niela yang paling susah bagi ain tak tahula orang len kan..

iaitu 'LALUAN TITI'... tapi bak kata cikgu motor ain,
~Laluan Jambatan kecik~ hehe

untuk entry nie ain cuma kongsi dengan korang lokasi tempat ain belajar...pasni bg entry yang seterusnye ain akan ceritakan pengalaman ain lak ek....

pape pun tuk kelas yang seterusnya ain nak belajar
naek titi pulak...yela yang lain da okkan.. hehehe...kalau ikut perancangan ain,

ain nak test JPJ 31 niee..hehehe...pape pun hope semuanya berjalan dengan lancar...aminn... kla..jumpa di entry seterusnye ek... :)

Thursday, 17 December 2009

~kereta...motorrr...~ hehee


salam...semua...:)

hari ini ain ceritala k..minggu lepas bermula dari hari isnin ain mula menyibukkan diri dengan kelas memandu..hehhe...hari isnin tu da siap Lesen L ain, tu yang ain pegi belajar memandu sampai mase tuk menaip nie pun da xde...hehe

Rentetan Perjalanan Ain
:

~KELAS KPP 11/11/2009
~UJIAN UNDANG-UNDANG 16/11/2009
~KELAS PRA-L MOTOR 18/11/2009
~KELAS PRA-L KERETA 23/11/2009

sepanjang itulah ain pun da xde mase lak nak menaip..hehe tapi selepas ain pegi kelas PRA-L tu..seminggu gak la ain tunggu ainnye lesen L siap..tu yang pas Raya aritu mulalah ain pegi Kelas...

ermm.wat mase nie ain just settlekan belajar motor dulu... lagipun akak yang ajar ain tu student tuk kelas kereta terlampau ramai..sampai dienye jadual padat tu yang tuk ain belajar kereta takde...

takpela kak...ain saba nie dan ain percaya turn tuk ain belajar pasti akan ada.. :) ermm kalau ikutkan kelas Pra-L Motor yang ain pegi aritu, kelas belajar amali motor cuma 8 jam tapi ain pelik taw..sehingga sekarang da 5 kali ain pegi amali motor..cmne tu??

naik kematu den punya tutt..hehhee..penat lak nek lama2 motor tu..hehehe...korang kira la
kalau 1 ari 2 jam kan kalau 5 kali?? da bape jam ain belajar motor kan?

nek itam dan tangan, muka ain niee...tak tahula akak tu nak biarkan ain belajar motor sampai
itam manaa...adoii aiii....

pape pun takpela nanti ain cerita pengalaman ain belajar motor ek..al maklumlah kite nie sebenarnya tak pandai pun bawak motor..hehehe..tapi nak ambik lesen gakkk..hehehe...

anyway kla kite berjumpa lagi di entry seterusnya ek.. :)

Wednesday, 16 December 2009

~Kini Kembali Semula~


Salam semua....(",)

dalame rasanya ain tak cerita kat sini...macam2 jadila
kat ain
dalam minggu yang lepas...

tak pelah ain nak cerita jugak kat sini pe yang jadi..
ada banyak cerita mengikut arila ek...

kucing nie cakap kat sye
'SELAMAT KEMBALI' hehe :)

kla kucing nie pesan kalau nak jumpa
die lagi, tunggula di entry seterusnya.. :)

Sunday, 6 December 2009

~Jalan-Jalan~

MySpace
salam....selamat pagi kawan-kawan.... :)
semalam ain duk umah je memanjang...macam biasa ari2 yang
xde makna
dalam hidup...tak buat apala kan..
sama macam ari2 yang laen...


tapi tetibe malam tu mak ain teringin lak nak
makan PIZZA HUT...
demam,demam pun nak makan
pizza tu..hehehhe...okla disebabkan

abah sibuk g airport KLIA antr angah g keje, ain
dengan nana
la yang pegi belikan...

yela, mana ada anak tak sayangkan mak kan..
hehehhe..malam tu ain
nana pegi dekat je
dengan umah pegi mana lagi kalau bukan

JUSCO SETIAWANGSA..w'pun dekat AU2..ishk2..

MySpace
kucing nie pun ikut berjalan..hehehehe ain pegi sana beli sekali
makanan si CUMY....sian lak malam nie makanan die xde...
sampai je kat sana, mak aaiii ramai betul org...

maklumlah hujung minggu la katakan...pastu depan tu pulak
de PASAR MALAM..lagila tempat parking kat atas tu penuh..
nak xnk kitorg parking la kat bawah...

sampai je terus pegi kat PIZZA HUT order..erm..ramai
gak orang tapi memandangkan kitorg TAKE AWAY
jadi selalunya mesti siap awal..hehee

sementara nak tunggu pizza tu siap kitorg pegila beli
makanan Cumy pastu si nana nak beli roti pe nth..
jadi ain layankan je..hehehe...pastu kitorg g ambik pizza
memang da siap..hehehehe...

kemudian terus balik tapi masa nak balik tu ain leh
lak terjumpa kawan dak UNISEL gak...tak sangka
pulak minah tu duk sini gak..hehehhe...
kitorg just senyum2 je..sebab ain da nak lik die pun sama....

kla...semoga esok2 dapat jalan lagi..hehehhe....
tetibe hati ain rasa risau lak...
risau ari isnin nie nak kene belajar bawak motor..
dala tak reti..adoi22...sape leh tolong ajar..? hehe :)

~JUSCO AU2 SETIAWANGSA~

Saturday, 5 December 2009

~Kenangan Terindah~


http://emo.huhiho.com
salam....hye semua...arini ain nak cerita sikit...beberapa
hari yang
lepas ain kan tengok ain nye myspace dan
facebook tetibe
ain terkejut tengok kawan ain tag ain
dalam satu gambar tu..


rupenye gambar time kitorg sekolah rendah dulu...
waa...tak sangka gambar tu masih die simpan..
ainnye
gambar tu entah mana entah..hehee

ain seronok giler tengok gambar tu sebab de
gambar
cikgu yang paling..paling best....die sgtt222
baek....
cikgu yang pandai jaga hati murid die,
suke layan kerenah kitorg, sporting....
bestla dapat cikgu tu...

nama cikgu tu, CIKGU JAMALUDIN...gambar
nie
masa kitorg darjah 2.. :) masa time nie ain
Penolong Kelas...
ain sayang cikgu sebab diela yang
nampak bakat
kepimpinan ain....sebab die
ain jadi
PENGAWAS SEKOLAH selama
4tahun taw...


mula2 tu ain cakap dengan cikgu yang ade
orang len
lagi yang lebih berbakat tuk jadi pengawas
sekolah
tapi cikgu cakap cikgu da antar nama kamu
pertama wakil dari kelas kita....

waaa..tak sangka...ain takkan lupa cikgu nie....
sayang sangat...walaupun skrg ain tak
tahu mana cikgu nie berada...tapi
ain tak pernah lupa die...
http://emo.huhiho.com
Thanks to Shida sebab awk masukkan gambar nie
dan tag ain...
ain betul2 ase terharu..dan sangat seronok
tengok gambr nie..
mane taknye terus teringat kisah
zaman ain darjah 2...
zaman kanak-kanak yang
tgh noty... hehehe :)


ain kongsi dengan korang gambar nie ek...
Gambar kat bawah nie...masa ain darjah 2...kalau
korang tahu
yang mana gambar ain?? cepat cari??
yang pakai tudung ke tak?? hehehe

~2 TANJUNG DALAM KENANGAN~

dah tahu belum ain yang mana?? ain duduk sebelah
cikgu tu...
yang Tak Pakai Tudung ek... hehe :) kalau
tgk betul2...
yang paling chubby tula ketua kelas kitorg....
Kla..semoga kite berjumpa di entry seterusnya...daa.... :)

Friday, 4 December 2009

~Hidup Niee~

http://emo.huhiho.com
Salam...dalame pulak tak tulis kat sini..erm..macam sibuk sgt je kan..? hehehhe... sebenarnye takde benda pun nak citer...tapi biasala..macam hari-hari biasa nie..org keje, ain lak duduk umah menganggur...teruk kan? ermm...

tapi..tapi bukan tak penah cari keje ek...ada..tu ada..tapi dela sebab-sebab yang takleh dielakkan tu yang tak keje..keje sehingga sekarang....erm....kat umah nie..ari2 mak tu macam2 perangai.. kadang-kadang ok, kadang2 tak...erm..entahla....

ermm...minggu nie ain duk umah je..sementara nak tunggu Lesen L siap..erm..kwan2 ain yg len kebanyakkannye semua da de lesen..ain je tggl..heheheh..xpela...yg penting da mula jgak kn... tak lama lagi ade la tu..hehehhe...

ermm...minggu depan ain da sibuk sikit..sebab ain da mula belajar kereta dan motor..erm..sebab Lesen L ain da siap..hehehehe...pastu ain de inteview keje..harap2 kali yang ketiga g interview nie dapatla keje tu....

best sgt kalau dapat...takla boring duk umah niee.....kla..sehingga berjumpa di entry yang seterusnye k...daaaaa... :)

~MASA PRGRAM DENGAN ANAK-ANAK YATIM
KAT KUALA SELANGOR...~