Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 31 May 2010

~Ulangtahun mummyku~



salam....

terlupa lak nak cerita..Pada 31 May 2010 juga adalah Hari Ulangtahun Mummyku yang tersayang...anakmu ini mendoakan semoga mummy panjang umur, murah rezeki... mummy, ain sayang mummy....
('',)

walaupun mummy selalu suke bebel2 kat ain, mara, ermm..mcam2 muke kekadang, tapi ain sayang mummy...takpela..ain terima apa je mak nak cakap, mak nak bebelkan....ain da tak kisah sebab sejak ain kecil dari sekolah rendah mak memang macam tu....

kalau mak nak banding2 ain dengan nana, suke hatila..ain da berserah je..ain da taknak makan hati, terasa hati lagi..apa2 pun terima kasih sebab mummy membesarkan ain selama nie.... pape pun ain sayang mummy selamanya.... ('',)

~kek nie ain belikan untuk mummy masa
'Hari Ibu' sekali sambut Hari Jadi mummy~


~Bunga tu adik ain belikan, kek ain belikan~

~SELAMAT HARI IBU & HARI JADI MUMMY~


apa-apa pun mummy adalah ibu ain selamanya~
ain sayang, kasih sayang ain pada mummy takkan pudar~
sebab mummyla ratuku, ibuku, selamanya~
selagi hayat di kandung badan~

~SELAMAT ULANGTAHUN MUMMYKU SAYANG~



~Best...syok!~



salam...

tgkla gambar tu nth pape kan..? hehehe...muke gumbira di sana hajat yg dalame di tanam dri umurku 18 tahun ketika masih di PLKN lagi di bina kini tercapai wpun agak lambt.. hehehe...nak tahu hajat apa?? nak dapat Lesen tuk kereta dan motor..hehehhe

ase lama sgt kan? bape thn tu bru dpt.? hehe tp alhamdulillah syukur skg nie da dpt da...baru je 3,4 bulan yg lps kot..hehehe..skg nie da leh da bawak kereta sendiri.. hehehe...aritu minggu lepas mse mummyku masuk HUKM ain da bawak kereta g sne tgk mak sndiri..heheh..

pastu da pandai g carrefour wangsa maju, g alpha angle AU2..ermm...wat mse nie tak banyak tempat pegi maklumlah baru je dapat pegang stereng..hehehehe....pape pun ase puas sbb da dapat laksanakan hajat sendiri.hehhe..bile bwk kereta sendiri rse len..hehehehe syok.!

pe lagi kwn2 yg belum dpt lesen cpt2la dapat...biar kite nie HALAL di jalanraya.. hehehehe..well..tuk arini kehidupan ain macam biasala...sibuk bekerja...tuk arini kat kelas takdela ain ajar pun..sbb budak2 tu baru je selesai hari terbuka minggu lepas...

HARI TERBUKA tu mak ayah budak2 tu dtg ambik report card..mcm2 gelagat la aritu.. hehehe...ermm..tinggal minggu nie je lagi sebelum adik2 tu mula cuti jadi ain wat keputusan minggu nie just happy2 je..just wat kuiz, teka-teki, pastu adala maen game sikit..pastu pihak pengurusan nak wat lawatan tuk this week..

jadi penuh da jadual adik2 tuk this week.. alhamdulillah...hehe...kalau tidak poning nk pikir nak ajar apa.. hehehehe
..ermm...bile balik rumah takde pela yang berlaku...just pompuan tu iaitu pembantu umah nie takdela bagi kucing2 ku makan...jadi ain balik keje je ain la yang bagi..takpela kalau nak wat mcm nie setiap ari ain relakan..dari ain sakit hati kan..hehehe...

pape pun arini ain xdela tension sgt mcm semalam..heheheh...lagi satu arini pas keje ain baawk kereta round2 keramat..hehehehe..
sekali masa ain round ain terserempak dengan abang angkat ain yang sekian lama tak jumpa daa...adoi..tekejut betul..pape pun ain harap esok lebih baek dari arini....

sekian..~

Sunday, 30 May 2010

~Kembali semula~


salam...

dalame betul ain tak tulis kat sini..berhabuk abis blog ain nie..asenye dalam 2 bulan lebih kot tak tulis..ishk2...mcm2 cerita nak kongsi...takpela..pasni cuti sek bakal menyusul..bolehla nak cerita mcm2 nie..hehehe....

asenye mulai dari arini blog ain nie ain nk cerita mcm diari la..tempat ain meluahkan... perasaan...kadang2 ase tertekan takde tempat nak luah..ase geram..tension..mcm2...la..... wat mse nie alhamdulillah diam tak diam ain da keje kat Tadika Amal tu da 5 bulan...

mcm2 dugaan dan rintangan ada satu tahap sampai nk berhenti tapi ain gagahkan juga sampaila ke 5 bulan..hehehhe syukur...2 bulan ain keje da terus dapat permenent..hehehhe... syukurla....ain kalau boleh nak keje kat sne smpi ain dpt twaran smbg belajar....

ermm...well ain nak cerita sikit arini nye story...arini 30hb May 2010, ain duk umah je maklumlah cuti hujung minggu...bukan de pape pun kan...sejak ain meningkat dwasa nie mak ain tu selalu sgt de je yang tak kene pasal ain nie..di mata die....ada jela salahnye...

tu tak kene, nie tak kene..nthla...tension...ermm...arini siang tdi....pasal kucing pun mak bising2....die ckp, kakak pembantu umh tu bukan keje die tolong bagi kucing ain makan...ada ke selama nie ain arah2 pompuan tu suh buat!!!! ada????

kalau die tak nak tolong dalaa...yg mak tu nk bising2 nape..ain tak faham betul..ain pelik sape yg anak mak...mak nak duk bising22...last2 ain geram dala pasni tak payah da pompuan tu bg kucing ain makan..lantak la ain sempat kasi ke tak, tak payah die bg kan....

geram betul ain...pasal kucing pun nk bising2..dala pastu berleter sampai petang.....ain nye mogok...ain tak makan pun pe yg mak masakkk arini....biarlaa..sok hari jadi mak...ain nk wat tak tahu..je...taknak ain wish...kecik ati betull...

orang len ada mak tak mcm nie..ain nye mak cmni...tak fahamm...sakt ati nie.. terasa...betul...dalaa....tak kisahla pe org nk ckp ain niee pe yg ain tahu ain da byk saba daaa....biarla nk jd pe.....tula yg menyebabkan ati ain arini menyirapppppp jeeee....

kla...semoga hari22 yg mendatang lebih menceriakn.... ;)