Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 9 August 2010

SELAMAT BERPOSE~


assalammualaikum semua ('',)...

erm....tak lama lagi nak masuk bulan pose....erm...minggu nie sibuk betul ain abiskan pose ganti..hehehe...selalu camnila...suke wat last minute...heheheh dulu tahun lepas ain pose time praktikal kat SK (2) TAMAN KERAMAT...tahun nie ain pose insya'ALLAH di tempat keje dan bergelar guru juge...;)

wah biasala..dugaan belum dalam bulan pose lagi tahun nie da ase penat dan letih bile pose ganti...hehe kdg2 terfikir gak mcm mn nak pose bulan ramadhan nanti...hehehe....pape pun kepada semua...ain ucapkan:


^SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMDHAN^

semoga ibadah kite di terima oleh-NYA....


Tuesday, 3 August 2010

Ulangtahun~


...salam semua ('',)....


well...arini alhamdulillah kehidupan ain berjalan seperti biasa...arini ain takdela byk kali berjumpa, berselisih dgn mummy...yela sebab arini awal pagi ain da gerak g keje...balik pun ain tak jumpa mak terus rehat masuk bilik....

ain buat mcm tu bukan sebab apa...sebab ain malas nak dengar mak bising2...ain penatla... letih....dala kat tempat keje mcm2 benda, mcm2 jadi dan mcm2 masalah...bile balik ain tension kalau dengar mak asyik nak bsing2....jadi ain wat keputusan balik keje terus masuk bilik je...

Da malam2 mcm nie selalunya mak rahat dan tido dalam bliknya..jadi takdela kami selisih..biarla dulu untuk sehari 2 nie ain malas la...;) asalkan ain ase tenang je arini ;) ooo iye arini adala hari yang penting dalam kehidupan dan family ain...nak tahu napa?

Arini adalah Hari
ULANGTAHUN PERKHAWINAN MY DEAR MUMMY & DADDY YG
Ke-35 tahun.... wahh..wah...35?? ain lak yang teruja....hehehe ain seronok lak arini...hehe ( mcm dienye Ulangtahun lak kan) hehehhe.....pape pun ucapan ain pada mereka...Semoga perkhawinan mereka hingga hujung akhir hayat.... ;)




Untuk MAK & ABAH:

~ terima kasih membesarkan ain
~terima kasih memberikan ain sepenuh kasih sayang
~terima kasih menjaga ain bagai menatang minyak yang penuh
~terima kasih menyekolahkan ain
~terima kasih mendidik dan memelihara ain
~terima kasih menjadikan ain anak yang baik
~terima kasih kerana memenuhi permintaan ain
~terima kasih kerana menyediakan keperluan ain
~terima kasih melayan kerenah ain selama nie
~terima kasih kerana menjaga ain sebaiknya


MAK ABAH tiada ucapan yang dapat ain gambarkan sebenarnya...hanya ucapan Terima kasih itu pun tidak memadai pada ain....apa2 pun jadi mak abah adalah ibu dan ayah ain......dan mak abah adalah yang terbaik yang diberikan pinjaman oleh ALLAH S.W.T untuk ain....

MAK ABAH hanya ALLAH S.W.T sahaja yang tahu betapa kasih dan sayangnya ain pada kalian......ain sangat...sangat sayang......;)



sampai di sini sahaja...
AIN sangat sayangkan mak abah....seperti anak-anak orang lain juga yang sayangkan ibu bapanya ;) semoga kite berjumpa lagi yek...;) DAAA.....



Monday, 2 August 2010

~Bile hati mula berbisik~


salam semua...di harapkan semua sihat...

erm...nak cerita sal arini...erm..enthla kadang2 ain ase mcm xbest je hidup...kdg2 ckp dgn kucing2 kt umh nie...agaknya jadi kucing lebih baek kot... tak payah nak dgr leteran mak ari2 yg nth pape...


ain bukan apa...tgkla gmbr kt atas tu...muke merenung masa depan...kdg2 ain sebrnya terkilan dgn sikap mak ain sendri...ain bukan nak jadi anak derhaka..tapi pada ain mak sepatutnya faham juga perasaan kami anak-anaknya....

kadang2 pe yg mak cakap de melukakan hati kami ;( tapi...dalam dunia nie semua kata yg syurga anak di bawah tapak kaki ibu...iye memang ain tahu...entahla...;( erm...mcm arini... ain tak tahu citer apa...yg jdi kat umah yela.mcm orang laen ari isnin bekerja..samala dengan ain...ain kuar umah seawal 7.30 pagi arini..dan ain pulang kul 3.40 petang...

bile ain balik rumh ain akan ke dapur da jerit 'MAK, ain da balik' setiap hari...tetibe bile arini ain nak wat cmtu baru ain panggil dengan panggilan 'MAK' muke mummy... ermmm...tak semenggah yang ain harapkan....Ya ALLAH apala lagi...;(

dalam 2,3 arini ain selalu memikirkan pasal kucing2 ain..yela...kat umh nie de 3 ekor kucing betina skg nie 2 da bunting adoi....;( ain susah hati sbb mak asyik biising jee...;( kalau mak tgk muke ain nie die nk mara da point bsaw die kucing ain la...;(

selalunya ain smpi je umah bile balik keje ain akan bg anak2 ain makan...(my cats) termasuk kucing siam yg dlm kurungannya itu ain akan lepaskan dan beri makan....tapi enthla arini mummy duk bising2...kata ain asyik lebih kan kucing!!...what! mummy cakap ain lebihkan kucing...bukan lebihkan tapi da tanggungjawab ain tu...;(

Pastu yg ain kecik ati...mak cakap anak orang laen yg petanila apala duk kampung la berjaya yg dpt 10 A la semua g oversea...anak aku kat umah nie....pe nk jadi...mcm tuan2 puterila..pela...belajar tak pandaila..pela...ain terasa hati...terasa taw... ;( yg ain terasa bile mak cakap semua da bg xde yg tak cukup tapi pe balasan yg aku terima..yg ko tu aku membela masa 2 bulan tangan semua kaki kecik kucing ko tu ke yg bela~~ ;( mak cakap camtu...;(

ain betul2 kecewa dengan sikap mak ain...kdg2 ain ase mcm cara mak cakap nak bandingkan dengan kucing mcm tak lojik..macam orang tak berfikir... ASTAGFIRULLAHALAZIM..~ ainnn....betul2 ase sedih...mak nak bandingkan...pe mak da penat ke bela AIN~~ ;(

sebenarnya ain betul2 tak faham apa yg jadi...arini kat umh....yg smpi mak nak ungkit semuanya....ain kecewa dgn sikap mak...sebab selalunya ainla tempat die akan meng-UNGKIT, tempat die mena-NGIS, tempat die me-LUAHKAN... ;( ain kecewa...ain terasa hati...

ain bukan nak mcm nie...cara mak cakap ada kat umh bukan nak membantu mak abahla pe la...padahal yg tak bekerja kat umh nie skg yg anak die NANA & ANGAH...AIN keje pee~ ia memang benar gaji Guru tadika apala sgt kalau nak dibandingkan dengan orang yg keje Office tapi ain da bersyukur la..pe yg ada....ain paling tak suke bile mak nak memperkecikkan gaji ain...ain betul2 terasa....enthala;;(

skg nie ain da mula menghantar permohonan keje temmpat laen...keje di BANK...kalau de rezki Insya'ALLAH dapat...gaji kat sana much better dari skg..skg nie gaji dalam RM 700 LEBIH tolak SOKSO,KWSP tinggal RM600 LEBIH kalau ain dpt keje BANK tu gaji basic RM 1100 + OT boleh dapat dalam RM1500...entahla..ain harap de perubahan....tapi ain terkilan dengan sikap mak, sebab aritu mak cakap ala gaji kat BANK tu pun TAK CUKUP!!

ain pun tak tahu sebenarnya bape banyak gaji yg die nak cakap cukup enthla....mcm xbersyukur pun de...ase...;(

~ SEMOGA AIN DI TABAHKAN HATI MENEMPUH DUGAAN HIDUP ;(





Bile di fikir dan di tanya dengan angah barula ain tahu pe yg jadi arini...rupenye mak marakan si NANA (adik ain) balik lewat semalam...tu yg mak angin je satu badan arini..dan macam biasa kalau mak angin satu badan semua orang kene....haishhhh ;(

pape pun semoga ain di tabahkan hati menempuh dugaan hidup yang berliku ini ;(

~semoga berjumpa di entry seterusnya~ DAAA....

sekian,
~NOR'AIN~


Sunday, 1 August 2010

Dunia baru~


salam semua..sgt lama tak menulis di sini...


wah tgk topik tu mcm nk tergelak pun ada..mentang2 la lepasan UNISEL nk guna tajuk citer dalam tv dulu2 DUNIA BARU tu..heheheh....arini ain xde keje pun nak wat kt umah.. kemas2 bilik tu..pastu sje bukak blog yang d berhabuk nie..hehehe

last2 tgk cm boring je..blog den nie..heheh...tu yg belek2 mcm2 website duk tukar mcm2..hehehehe...nie baner terbaru...nth pape...xpela...nama pun budak baru belajar kan..heheheh...

mcm2 keje dan mcm2 masalah pun sempat lg meluangkan masa setengah hari tuk belek2 blog ini..heheheh kini blogku ini tak berhabuk lagi...puh..puh...buang habuk da.hehehe..

bile tgk lama2 cntik lak..hehehe blog nie...blog spe nth kan..hehehe ?? ;)

pape pun jumpe di entry laen ek....:)


mood: tgh pening pala pikir pasal kucing kat umah...haahhaha ;)



(well niela baner baru sye) sila2 komen heheh ;)

daaa... ;)