Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 2 August 2010

~Bile hati mula berbisik~


salam semua...di harapkan semua sihat...

erm...nak cerita sal arini...erm..enthla kadang2 ain ase mcm xbest je hidup...kdg2 ckp dgn kucing2 kt umh nie...agaknya jadi kucing lebih baek kot... tak payah nak dgr leteran mak ari2 yg nth pape...


ain bukan apa...tgkla gmbr kt atas tu...muke merenung masa depan...kdg2 ain sebrnya terkilan dgn sikap mak ain sendri...ain bukan nak jadi anak derhaka..tapi pada ain mak sepatutnya faham juga perasaan kami anak-anaknya....

kadang2 pe yg mak cakap de melukakan hati kami ;( tapi...dalam dunia nie semua kata yg syurga anak di bawah tapak kaki ibu...iye memang ain tahu...entahla...;( erm...mcm arini... ain tak tahu citer apa...yg jdi kat umah yela.mcm orang laen ari isnin bekerja..samala dengan ain...ain kuar umah seawal 7.30 pagi arini..dan ain pulang kul 3.40 petang...

bile ain balik rumh ain akan ke dapur da jerit 'MAK, ain da balik' setiap hari...tetibe bile arini ain nak wat cmtu baru ain panggil dengan panggilan 'MAK' muke mummy... ermmm...tak semenggah yang ain harapkan....Ya ALLAH apala lagi...;(

dalam 2,3 arini ain selalu memikirkan pasal kucing2 ain..yela...kat umh nie de 3 ekor kucing betina skg nie 2 da bunting adoi....;( ain susah hati sbb mak asyik biising jee...;( kalau mak tgk muke ain nie die nk mara da point bsaw die kucing ain la...;(

selalunya ain smpi je umah bile balik keje ain akan bg anak2 ain makan...(my cats) termasuk kucing siam yg dlm kurungannya itu ain akan lepaskan dan beri makan....tapi enthla arini mummy duk bising2...kata ain asyik lebih kan kucing!!...what! mummy cakap ain lebihkan kucing...bukan lebihkan tapi da tanggungjawab ain tu...;(

Pastu yg ain kecik ati...mak cakap anak orang laen yg petanila apala duk kampung la berjaya yg dpt 10 A la semua g oversea...anak aku kat umah nie....pe nk jadi...mcm tuan2 puterila..pela...belajar tak pandaila..pela...ain terasa hati...terasa taw... ;( yg ain terasa bile mak cakap semua da bg xde yg tak cukup tapi pe balasan yg aku terima..yg ko tu aku membela masa 2 bulan tangan semua kaki kecik kucing ko tu ke yg bela~~ ;( mak cakap camtu...;(

ain betul2 kecewa dengan sikap mak ain...kdg2 ain ase mcm cara mak cakap nak bandingkan dengan kucing mcm tak lojik..macam orang tak berfikir... ASTAGFIRULLAHALAZIM..~ ainnn....betul2 ase sedih...mak nak bandingkan...pe mak da penat ke bela AIN~~ ;(

sebenarnya ain betul2 tak faham apa yg jadi...arini kat umh....yg smpi mak nak ungkit semuanya....ain kecewa dgn sikap mak...sebab selalunya ainla tempat die akan meng-UNGKIT, tempat die mena-NGIS, tempat die me-LUAHKAN... ;( ain kecewa...ain terasa hati...

ain bukan nak mcm nie...cara mak cakap ada kat umh bukan nak membantu mak abahla pe la...padahal yg tak bekerja kat umh nie skg yg anak die NANA & ANGAH...AIN keje pee~ ia memang benar gaji Guru tadika apala sgt kalau nak dibandingkan dengan orang yg keje Office tapi ain da bersyukur la..pe yg ada....ain paling tak suke bile mak nak memperkecikkan gaji ain...ain betul2 terasa....enthala;;(

skg nie ain da mula menghantar permohonan keje temmpat laen...keje di BANK...kalau de rezki Insya'ALLAH dapat...gaji kat sana much better dari skg..skg nie gaji dalam RM 700 LEBIH tolak SOKSO,KWSP tinggal RM600 LEBIH kalau ain dpt keje BANK tu gaji basic RM 1100 + OT boleh dapat dalam RM1500...entahla..ain harap de perubahan....tapi ain terkilan dengan sikap mak, sebab aritu mak cakap ala gaji kat BANK tu pun TAK CUKUP!!

ain pun tak tahu sebenarnya bape banyak gaji yg die nak cakap cukup enthla....mcm xbersyukur pun de...ase...;(

~ SEMOGA AIN DI TABAHKAN HATI MENEMPUH DUGAAN HIDUP ;(





Bile di fikir dan di tanya dengan angah barula ain tahu pe yg jadi arini...rupenye mak marakan si NANA (adik ain) balik lewat semalam...tu yg mak angin je satu badan arini..dan macam biasa kalau mak angin satu badan semua orang kene....haishhhh ;(

pape pun semoga ain di tabahkan hati menempuh dugaan hidup yang berliku ini ;(

~semoga berjumpa di entry seterusnya~ DAAA....

sekian,
~NOR'AIN~


No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~