Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 13 December 2011

~Banjir yang Melumpuhkan~


Hye semua warga Malaysia...

mesti korang semua da tahu kan berita yang tersebar meluas di media, tv semua pada hari ni...Selasa, 13 Disember 2011...alaa...pe lagi berita mengenai BANJIRRR yang telah melumpuhkan bandaraya kite petang tadi tu....macam sedia maklumlakan petang tadi Kuala Lumpur telah mengalami banjir kilat yang mengakibatkan hujan yang lebattt..lebattt sangat sangat....betul tak??


Seperti Jalan Tun Razak sehingga kini
dimaklumkan jalan tersebut masih ditakungi air dan ditutup bagi semua jenis kenderaan tidak kira berat atau ringan. Dikatakan banjir tersebut bergerak sehingga ke Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Jalan Loke Yew dan di beberapa lagi jalan utama yang lain sekitar Kuala Lumpur. Ada juga sumber-sumber lain yang memberitahu kawasan sekitar Perpustakaan Negara turut ditenggelami air dan dikatakan merebak sehingga ke ibu pejabat agensi berita Bernama yang terletak berhampiran..

kalau tak silap Ainla kan...Sebelum ini, kawasan tu semua bukan tempat yang kerap berlaku banjir
tapi hari ini lain pula jadinya. Habisss...semua tenggelam terus..!! Kesian pada warga kota yang terperangkap dik kerana banjir yang melanda..dan paling sedih sekali bila banjir, banjir camni..kalau rosak kereta memang takleh claim insuranss..tula yang lagi sedihh...kan....

Kepada semua pemandu warga kota terutamanya dinasihatkan supaya menggunakan jalan alternatif lain dan tidak melalui jalan ini bagi tujuan keselamatan sehingga diberitahu pihak berkuasa kelak. jangan korang nak cuba-cuba lalu pulak..kang tak pasal-pasal malang tak berbau lak...!


Berikut Ain selitkan beberapa keping gambar yang semua-semuanya sumber-sumber dari kawan-kawan blog, dan kawan-kawan fb...yang tersebar meluas skg nie..maklumla berita hangat untuk hari ni kan...kebanyakkannya gambar banjir di Jalan Tun Razak berdekatan dengan Institut Jantung Negara (IJN) dan Perpustaan Negara yang tersebar...

Ada
juga beberapa buah kereta dan motosikal yang mereka tahu kemungkinan menghadapi bahaya...diorg lalu jugak...ishk22..kira redaahhh jeelaa tu...! Dan ada pula berkongsi gambar banjir yang diambil dari bahagian atas..mcam-macamla...posisi...gambar yang tersebar.






















Tula je serba sedikit perkongsian mengenai banjir di Kuala Lumpur yang berlaku petang tadi.... Diharapkan pihak kerajaan Malaysia akan mengambil langkah berjaga-jaga kerana semua tu da memberitahu kite yang sistem peparitan di bandaraya kite perlu lagi dikemaskini untuk memastikan keselamatan rakyat Malaysia lebih terpelihara...betul tak?

Ermm...walaupun ain tak ikut jalan town petang tadi, tapi ain rasa kesian pada mereka yang sememangnya kene lalu situ untuk pulang..dala penat-penat kerja seharian, time nak balik kereta tersangkut pulak kt situ kan....ain memang selalunya kalau ujan sikit jeee kt subang tu mesti ain balik ikut highwayy jarang sangat ikut jalan pekan nya....apa-apa pun kite kene berhati-hati lagi sebab skg da musim hujan..dan musimm banjirrr...ye tak?

semoga jumpa lagiii di entryy laennn...daaa~~ ('',)

Monday, 12 December 2011

~Kehidupan harus diteruskan~



Hye semua...terima kasih pada yang sudi singgah blog yang tak seberpa nie yek...dalame ain menyepi...bukan ape..mcam2 benda jadi kat Ain sejak menjak nie...macam2 yang ALLAH s.w.t uji pada Ain & keluarga...ape pun ain Redha Die duga kami dengan mcam-macam....

sekarang rasanya kehidupan ain banyak berubah...dengan macam-macam... makin ain besar, ain rasa makin mcam-mcam berubah...dari segi keluarga, kehidupan..keperluan mahupun kehendak ain...hubungan dengan ahli keluarga pun dulu-dulu sangatla akrab... tapi...sekarang bila masing-masing da besar panjang...masing-masing bawak haluan masing-masing..tula yang ain sedih.. ain rindu..suasana keluarga kami yang dulu...=(

Gelak ketawa adik-beradik dalam rumah..kadang-kadang rasa dalam rumah nie..mcam takde penghuni...mcam rumah da tukar owner...=( yela...along ain jarang balik rumah.. tambah skrg konon merajuk dengan abah, dengan Ain..jadinya die pun jarangla balik rumah..pisahkan ain, mak abah dengan anak die...ain sedih..sedih along bole buat mcm tu..=(

Yang angah ain pulak...lagi satu hal..merajuk..merajuk...angin satu badan mengalahkan seorang perempuan yang mengalami masalah Cuti sebulan...tak faham dengan perangai angah yang walhal da berusia dalam lingkungan 30-An...=( kadang-kadang ain kesian mak abah,..sebab dapat dugaan yang mcam nie...=( semoga mak abah tabah...

dalam keluarga, ain pun tak cakap dengan Nana..(adik ain)...ain sedih dengan perangai die..yang keras hati...die tak rasa die salah dengan ain.. walhal.. mcam-macam die wat.. =( kalau ain citer, kang semua kata die kejam..ain malas nak bukak pekung diee... tapi tula..bila hati dan kering, tak de rasa bersalah dan susah hati mcam tula....dan ain akan TAK KAN cakap dengan die...lantak la nak jadi ape....walaupun hati ain sebenarnya rindu suasana keluarga dulu =(

sekarang, kehidupan kami da lain..life kami pun makin lama makin berubah...masing-masing da ikut kepala masing-masing...ain..? teruskan dengan kehidupan mcam nie..dan ain cuma doakan mak abah panjang umo, murah rezki, tabah menghadapi kerenah anak-anak abah mak yang masing-masing tak matang lagi.....



Mood: macam-macam nak citerr nieee...tapi tunggu akan menyusul yek ^,^