Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 30 June 2011




salam...semua..erm...arini ain nak citer pasal kebengangan ain jap...

biasala kan zaman skg nie de mcm2 jenis kereta..tak kisahla kereta tu dari luar atau dalam negara nye....bile da byk kereta nie, banyakla ragam si pemandunya...ade yang berhemah? cehh mcm i kee? hehe ade yg hampehh, ade yg perasan bagus, ade yang nak tunjuk-tunjuk..bak kata 'MACAM-MACAM ADA' la..

yang ain nak cakap nie, biasala kan untuk pengetahuan semua ain memang ANTI dengan TEKSI MALAYSIA....SORRY TOO SAYY...memang waa cakap lu waaa tak rakk suka itu teksssiii... semua yang ain pernah terserempak belum penah nampak yang betul2 berhemah dan ikut peraturan jalan raya...kadang2 pelik..adakah diorg ambik lesen sekadar LULUS je.. entahla kann...memang tak suka...

okk.ok bebalik kepada cerita mcam da terkeluar cerita je...ain nak cerita sikit..mcam nie, satu hari tu pas abis keje..ari jumaat kalau tak silap....ain selalunya akan ikut highway..dan sememangnya kalau lambat kuar dari office kalau ari jumaat memang akan ters












Wednesday, 29 June 2011

~Bile kereta pun de perasaan~



salam..semua...cehh ade ke yg baca ain oii...=) hehe

mcam biasala kan ayat ain.. 'dalame tak menaip kat sini' hehe...maklumla da kerja skg..bile malam2 cepat je nak membuta.. hehe.. ok... untuk kali ni, ain nak berkongsi cikit cerita..

sebenarnya pada sape2 yang penah baca entry sebelum2 nie, ain pernah citer pasal ain nak beli kereta kan... =) tapi, sebelum2 tu kereta yang ain guna nie tak tahu... (eh apa ain merepek nie) takpe..takpe..ain citer...jap..ek..


sebelum2 nie, ain selalu citer benda nie kat family ain je...tapi bile ain g keje ke ape ke ain tak pernah nak citer...kat dalam kereta...opss..erm..cmni, skg nie kalau ain g keje ain gune kereta yang kat bawah niee...jap ek...

:
:
:
:


niela kereta KENARI mak ain yang punya...

jadi sejak ain keje da hampir 6 bulan kat ara damansara dan berulang-alik hari2 ain bawak kenari nie...jadi kenari nie da kira sahabat ain susah senang, pans terik, hujan basahla dengan die nie...dan selama ain guna nie die tak pernah meragam taw...TAK PERNAH...

TAPII....nak citer time die tetibe meragam...

*CITER 1*

ade satu hari tu, mse mak ayah ain pergi bercuti di Indonesia..mase tu ain tinggal dengan adik beradik je..mase tula die wat hal..ishk2..kenari..kenari..padahal sebelum ayah ain pegi bercuti tu ain da pesan kat abah mintak tolong bawak g servis dulu...dan memang abah da bawak kan.. nak di ceritakan elok je abah pegi fly pagi subuh tu, pagi tu juga dalam kul 8 ain g keje..mase dekat pejabat pos Jalan Gurney elok je ain parking nak pegi keje, terus die tak nak start enjin daa...

ishk2...memang jadi lebai malang da kot mse tu..tapi ain bersyukur mse tu, elok2 je ain da parking cantik punya..hehehe kalau kat tengah jalan die wat hal mauuu tak meraunggg ishk2..ok sambung citer, dalam keadaan mengelabah tu, ain da takde akal nak kol spe ta.w..

nak kol abah, da sah2 buat susah hati perut abah je kt indonesia tu, last2 ain kolla abang long ain merangkap pakar kereta dlm keluarga kami.. hehe =) tapi mse ain kol along die xjwb, ain lagila da mengelabah...

bayangkan la..punya ain penakut...siap kunci kereta, ain bukak tingkap kereta kecik jee.. air- cond ok je..cuma tula enjin taknak start...kite kan perempuan manala tahu pe yg rosak kalau laki mau taknya usik2 sana sini kan..hehe bile ain kol along tak jawab, along sms ckap die meeting. die tanya kenapa? ain bgtahu kereta rosak..dan die pun msg cakap, ain balik rumah dulu tinggal kereta kat situ kunci, kang along abis meeting along g tengok..tak yahla g keje..arini...

bile along da cakap camtu, lega rasanya ain pun cakap okla..ain balik..jadi da tengahri camtu along jemput ain, dan kitorg pegi kt kereta..mse ain cuba start kereta mse along de, elok pulak die bole start.. wah kemain kan...ngada..ngada..rupenye along cakap nie mesti bateri die nie...jom ain bawak slow slow along follow belakang kite g workshop..check..

ALHAMDULILLAH...
bila lebih kurang RM200 melayang tukar bateri barula kenari tu OKK..
dan abg sye tu pun siap PAW RM 10 duit minyak...ishk2...
(cmne tu dengan adik pun nak paw) hehe

*CITER 2*

mcam yang ain citer tadi, sebelum2 nie ain cuma bgtahu family ain je pasal kereta yg ain nak belikan..dan ain tak pernah sesekali bgtahu atau certa pada sesape mase ain dalam kenari.. bukan ape ramai orang cakap 'kalau kite cerita dalam kereta atau dekat2 kereta yang kite guna tu, kite nak beli kereta baru nanti kereta yang kite guna tu mcam2 hal jadi'..

jadi ain punya la risau takut jadi apa2 ain takdela citer mase ain dalam kenari...TAPIIII pada suatu hari, mse tu ain nak gi booking kereta baru mse tu, ain pegi dengan aunty dan uncle ain..tpi diorg naek kereta diorg ain bawak kenari yela senang nak balik rumah msg2 nnti.. pastu bile sampai kat PERODUA tu, uncle ain parking betul2 depan perodua tu dan die suh ain parking belakang die sekaligus betul2 jugak depan showroom perodua..tu..

cuba korang fikir kejap ape yang jadi pastu??

hehehe

ain pergi booking semua dulu...pastu sejak dari hari itu, ain ase kenari da mcam laen je..tapi so farr aritu die ok lagi..bile ade satu hari tu, ain pegi sendiri kat showroom perodua untuk confirm kan kereta yg jenis mana jadi pilihan & warna ygg mana mcm biasala kan ain parking depan2 showroom perodua juga..ain bukan ape bile parking depan2 senang sikit..takla rase jauh..tanpa ain fikir kan ape3..TETAPI

pada hari itu mase ain da selesai urusan di perodua tu, ain pun start enjin kereta dan ain ase air-cond kenari mula buat hal..mula die panas sejuk, panas sejuk..ain pun dpt ase da len mcm je nie..tak sampai 5 min pastu terus air-cond da panas bahanggg jee..makk oii...korang bayangkan la ain dala ikut highway subang tu sampai ke keramat mau tak masakkk i makkk...asenye kalau la ain bakar daging ke..ikan ke mau xmasak dalam kereta tu..ain pun berpanas la dalam kereta tu sampai rumah...ishk2...

sebelum kejadian tu, ade satu hari tu ain balik awal dan ajak kawan ain kamaria g tengok wayang..seperti diceritakan aritu, kamaria ajak kawan kami sorang lagi mira..mse ain dalam perjalanan nak pegi rumah kama dari tempat keje memang ase len sikit...dengan air-cond kereta tu tapi still sejukla..tapi bila da sampai rumah kama langsung padammm jadi panass mak...pastu bile pegi rumh mira lak die sejuk balik...bile nk dekat2 sampai wangsa walk die langsung jadi hancussss....ciss...kenari..kenari....

tula ceritanya dan ain ase memang betulla apa orang kata kalau kite nak beli kereta baru, kereta yang kite guna tu memang akan wat hal nyee...da memang terbaek laaa..kenari ain tu wat hal.. ehem..ehem..aritu mse kt showroom agaknya kenari nampak pesaing die yang bentuk mcam kat bawah nie..warna je laen...jap ek...jom turun..
:
:
:
:



cantik bukan?? tula agaknye die ase tercabar @ die susah hati sebab pemandu yg berhemah selalu guna die 6 bulan tu nanti tak guna die lagi..hehe kan..kan..

ape pendapat ANDA? =)

*CITER 3*

korang ade lagi citer nie...nak tahu tak dala kereta aritu meragam, bateri da satu hal RM 200 melayang tapi tu bulan 5 aritu kot..ke 4..camtula..pastu yang air-cond nie problem kan..ain pun ajak abah bawak g hospital kereta dan ain pun ambikla cuti semata-mata sebab kenari sakit.. mauu satu hari jugak org tu repair..dan memang ternyata air-cond die de problem dan kat situ dalam RM200 jugak melayang..ishk2...

DAN ade lagi bulan nie jugakla...road tax kereta kenari tu + insurans semua pun tamat tempoh bulan niee jugakkk...ishk22....yang mana ada kereta mesti tahukan roadtax tu kene renew tetiap tahun...jadi tahun nie, kene la bulan nie...keringgg duit denn sebab kenari jee taww..mintak tolong abah yang settlekan dan kat situ je da melayang lagi RM400...(insurans yang mahal roadtax rm20 je)...ain..ain sebab ain yang guna 6 bulan nie jadi da tanggungjawab ainla untuk bayar kan..kan...

pas dari kejadian tu, yang ain takleh lupa bile abah cakap...
"camne tula bila da beli kereta tu nanti tahula sakitnye"...

mendalam bukan ayat abahku??

ape2 pun kite tunggu bulan 8 nie..sebab insya'ALLAH ain dapatla kereta rayaa..hehee..dan bersyukur sangat2 loan kereta tu da apporvee jadi bak kate salesgirl ain tu, hehe adik tunggu kereta je skg..hehehe

:
:
:


(Insya'ALLAH kereta idaman saya nie akan dpt bulan 8 nie)
dan kepada kawan BFF sye, kamaria hana jangan terkejut kalau awak tengok..
(yela..mesti awk akan katee eee geramnnyaa..)

ps/: maaf cerita berjeleee hehe =)

Thursday, 16 June 2011

Nur Amina kee Nor Ain...hehe =)


kembali lagi..hehe =) kadang2 benda yang kite tak rancang tetibe je terfikir dan terus wat keputusan untuk buat...korang penah tak jadi camni? Ain nie tetibe dalame tak kene entah kenapa aritu tengah keje.. (kalau kat office ain memang selalu dengar radio)

tetibe dalam banyak2 lagu, kuarla lagu Nur Kasih The Movie tu..jadi boss ain (makcik ain) pun tetibe bersuara..

BOSS : Selalu dengar lagu nie..da ase mcam telinga nie tak mampu nak dengar.. ('',)
AIN: biasala tu...kan masih musim citer die kat panggung ('',)
BOSS : ain da tengok ke?
AIN : Belum..kenapa mak uda tanya?
BOSS : yela mak uda tahu ain mesti minatnye kan citer tu..
AIN : haah memangla..ain tengok drama die dari mula tak pernah miss.. ('',) teringin nak tengok movie die..
BOSS : pegila tengok..
AIN: tak leh la..aritu ain kuar dengan kawan2 pas kenduri kawan kawin, ingat nak tengok tetibe cek time die kul 5.30 petang..abah mana nak bagi kalau balik lmbt2 ('',)
BOSS : Laa..apala abah tu tak patut buat camtu..ain pegila arini...balik awal..
(masa tu baru pukul 1.30 petang)

AIN : ait yeke? bole ke mak uda?
BOSS : bolela..lagipun mak uda de meeting kat Nilai..ain da siap keje semuakn.gi la balik..('',)
AIN : erm..ok..tpi kalau de geng ain pegila..tanya kawan dulu ('',)

(msa tu hati da berbunga-bunga da hehe ) maklumla nak dapat tengok kan...ain pun terus ambik broandband terus search 'TGV OR GSC' sekali cek wah menarik kul 3.30..hehe pastu online FB ain sje je try ajak kamaria Hana kotla free..tapi die cam lambat respon, ain pun da kul 2.05 terus cabut dari office...dengan harapan nak terus g wangsa walk tengok movie Nur Kasih..

kalau dari damansara tak jem memang 30min je..kalau jem yg semput sikit..hehe ('',) tengah2 drive tu tak sangka kamaria hana pun msg tanya...Ain jadi ke? hehe ain pun da sengih2 da sebab ade geng..hehe yela kalau kamaria tak ikut asenya ain tetap pegi kot..takpela sorang pun nak tengoknye pasal..hehe dan alhamdulillah kamaria jadi ikut malah ajak kawan kami sorang lagi jugak...=)...sonok betul..hehe

bajet time ain da cantik sangat da...yela ngam..ngam sampai umah die kul 3..ingat sampai2 cik kamaria pun da siapla rupenye ain still kene tunggu..rugi mase tuu..hehe +) takpela ain tunggu jugak..ain bajet terus gerak yela kang nak parking lg..beli tiket la pela...da mcm2 kan..tapi takpela..ku sabar jugak...da jemput kamaria, g la jemput mira...

sama jugak kes, ingat da sampai umah da siap..rupenya kami still kene tunggu 5,10 minit jugak..ishk2..takpela ain faham..sebab plan mengejut pun..hehehe =)) dalam 3.15 kami terus bergerak ke Wangsa Walk..heheh sampi dalam kul 3.25..petang...dan kami berada di barisan tempat beli tiket dalam kul 3.35ptg mcamtu..

bila da sampai tempat beli tiket orang tu cakap 'nur kasih da start dalam 10min yg lepas' nak tengoknye pasal takpe ok jee.pastu membeli belah lak mcam2 da ambik mse 10min kot kt situ ishk2..ape lagi i jalan punye laju ke depan mereka berdua ketinggalan kat belakng..hehe =)

bile da masuk lak..time si nur amina keguguran langsung tak tahu apa ke hal hehe.. ain la tnya kamaria..kenapa..kenapa..kenapa....lawak betul walhal sama2 masuk da sah2 la tak tahu apa2.. hehehe ain..ain..ain..hehehe kitorg pun layan kan la movie tu...



*akhirnya tercapai impian nak tengok*
HARI RABU, 14 JUNE 2011
(PUKUL 3.10 PETANG tapi masuk da kul 3 lebih)

selepas dalam sejam dua, kami khusyuk menonton akhirnya citer tu abis...sebelum ain komen pelakon2 dan citer tu mcam mana..ain nak story sikitla..dalam panggung tu kan, citer die de mcam2la..time sedih, time happy, time terkejut, time takut...mcam2 la time nye...

TAPI...TAPI

yang takleh blah tu sahabat2 ain, (KAMARIA & MIRA) asyik gelakk jee..tengok citer sedih gelak..cmne?? yang ain pun gelak samaa..heheh tapi scene yang cari cincin dan adam hilang tu agak sedih dan berjaya bagi saya menitiskan air mata woo.. :'( hehe

ok...mcam drama die jugakla kan...
pelakon yang terlibat teraju utama mestila ADAM & NUR AMINA...

sekadar komen dari hati yang ikhlas ek selepas menonton:



ADAM :

bagi ain die berjaya melakonkan watak adam dengan baek..wpun kalau dekat drama ain memang suke adam lagi..tapi entah kenapa dekat filem ain suke aidil la..sorry adam...
watak die, ermm..okla bolela..die seorang suami yang bertanggungjawab dan nakkan yang terbaek buat nur amina..die pun da nampak sayang sangat dengan nur amina..yela sampai sanggup mintak mcm tu sekali kan.. (sayang betul die dekat NUR)

*kan best dapat lelaki cam tu sayang sangat dengan sye nie*

NUR AMINA:

ok..kalau lakonan Nur nie pulak die sememangnya adalah isteri yang sangat baek..sagt caring, sgt menjaga hubungan dengan suami die...nampak la die prihatin...semua ok dengan die..cuma satu je Ain tak bape rasa ok...iaitu bile Nur TUAAA..apasal da tak CUn?? hehhe =)

seterusnya,


AIDIL:

mcam dalam drama kan die sememangnya sangat caring dengan Nur..die memang baek.. suami yang baek untuk isteri die...sangat memahami...memang die pandai melakonkan watak aidil dengan baekla...tambah lagi dengan ade anak2 yang comey2 tu..hehe =)

(sorry ain terlupa pulak nama watak ayu nie dalam filem nie)
*ishk entah apa2 ain bole lupa cmne nie*

ermm..dalam filem ain tak tahula ain terlepas scene ke atau memang scene ayu sikit je..ke dalam filemkan..yang sempat ain tengok bile aidil teringat mcam mana kisah ayu nie kene langgar..ala..yg die ikut layang2 merah tu..die tengok atas je..sampi la kat jalan raya dan kene langgar.. masa tu terkejut dan sedihla sbb orang yg aidil sayang & anak2 die sygkan da takde..
(kecik2 anak die lagi da jadi anak yatim kehilangan ibu yg cantik lak tu)

*bak kata kawan2 sye, die g kawin dengan spe ek..hehe* hehe =)

lagi..lagi.. ('',)


MIA:

tahu nama die mia tapi dalam citer nie entah apa nama watak die kan...tapi yang sampai arini ain ingat die cakap time die tanya pak su die tu..ala ayat die lebih kurang cmni...

MIA : pak su sakit apa? sakit sikit ke sakit banyak?
PAK SU: sakit sikit...
MIA : haaa nasib baek sakit sikit, kalau sakit banyak da MENINGGAL ..
PAK SU: ermmm....

pandai kan dak nie cakap...dala comey gilerr...senang jadi budak kecik tu tak payah nak hafal banyak2 dialog..yela..sikit jee pun dialong yang kene sebutt hehehe ('',)

*Harap2 ain dapat baby comey cam Mia laa nnti *
(wah berangan jee ) ('',)

akhir sekali, watak ganas sikit..hahaa

SYAFIE :

ermm..ok nak cakap selama nie ain jarang tengok die nie berlakon watak jahat tetibe filem nie die berlakon watak jahat...astagfirullah hal azimm jahat GILERR...ain tak sanggup nak tengok die g hentak kepala ade minah kat dinding....sampai berdarah terukk...dan ade satu lagi die BEDAL laki tu dengan ape nth nama die sampai orang tu MATI....

tak ke kaungg ajaqqq eee...jahat222... ('',) apa2 pun die memang nampak cam samsengg..


akhir sekali nak komen keseluruhanla ye...ok, movie nie pada ain tak delah sangat2 best kot.. sebabnye ending die pun tak bape best...pastu jalan citer die...mcm biasa2 je..mcm drama jela.. dan abis pun mcam drama yg abis jela...

so, kalau ade 5 bintang ain hanya bagi 2 setgh je kot.. ('',)
ape2 pun ain puas hati sebab ain da dapat tengok citer nie kat panggung ('',)

selepas kami menonton, kami pun pegi bergosip + melantak (melantak keE?) kat KFC..

Tengokla aksi2 kami...kat bawah niee.. ;)

nie kawan BFF..nama die Kamaria hana..ain suke kawan dengan die sebab die kreatif.. korang yang mana tak kenal die, memang tak tahu maksud ain..yela yg mn kenal mesti faham..die best..+ kdg2 wat ain gelak2 + suke gosip2 dengan die + baek + sopan + semua masuk dengan die kawan laki ke pompuan ke mmg ok je dengan die...ape2 pun thanks cik kamaria hana sudi bersahabat dengan Ain .=))


* MIRA & KAMARIA*
(kawan dari sekolah rendah + menengah lagi )


MIRA & AIN..
(ain kenal die selalu time st.john mse sekolah menengah)
die baek, kalau de kawan kene buli die la selalunye backup..
tak kirala pompuan ke laki ke kan..
kalau die da membahan org, mmg TERBAEK LAA ('',)

akhir kata,



*3 Dara Pingitan*

Ain happy kuar dengan korang sonok ase jiwa..yela bergosip, bergelak ketawa sampai orang kat KFC sonok tengok kite nak balik.siap bye bye lagi mungkin diorg sonok xde orang bising da kott..hehee...

kepada cik kamaria, terima kasih banje duit parking + makan minum tengok wayang ('',) kalau nak jalan2 lagi bole la cari syee..hehehe =)

(SEMOGA PERSAHABATAN YANG DI BINA BERKEKALAN SELAMANYA YEK)

daaaa ('',)


ps/: sorii entry panjang berjelee..
takleh nak pendekkan...
ase tak reti pulak..
hehehee ('',)
(14 June 2011)

Friday, 10 June 2011

~Bile da de mase~


Salam pada semua kawan-kawan...ecehh mcam ade yang baca je kan...hahah..xpela...dalame giler asenya ain tak tulis nie..haha bak kata kawan baek, kamaria hana 'ain kalau tulis blog mcm balas dendam' heheh...biasala da pun bile de mase je boleh taip kan..heheh


skg nie ain dekat office...maaf ye boss ku syg, dirimu tiada di office ain kebosanan kerana semua kerja telah dilaksanakan jadi ain mengambil kesempatan untuk mengupdate ainnye blog... wahh ayat den...hehehe =))

ape2 pun, skg nie keje...jauh...jauh ke? boleh tahan la...selalu mengantuk awal kalau balik rumah.. kadang2 tu bile tgh drive kat highway NKVE selalu la nangtuk dan semestinye ubat die adala berhenti di stesen minyak yg de MCD...untuk membeli Spicy Chicken Mcdeluxe + air milo + kentang goreng + ais krim sundee coklat = cawan..HEHEHE =)) da de 3,4 kot cawan dek kerana sebab ngantuk haha..+)

biasala bile sambil bawak kereta, makan da tentu2 la segar balik mata kan...tpi bile sampai umh kul 8 malam, 9 malam da lentok balik..adoi..tula yg tak sempat nak online dan update...kadang2 tu da elok2 on lappy nie..tetibe on terus shut down? camne? tu nak kire ape la kan? skg nie keje da banyak student makin bertambah, tanggungjawab untuk jaga kebajikan student pun da bertambah..tu yang penat kot...tapi alhamdulillah so far ain tak pernah ade homework untuk di siapkan di rumah...

berbeza sangat dengan keje dulu yang setiap hari de homework.. =) ape-ape pun ain bersyukur sgt sebab keje skg much..muchh better...dan dapat boss yang sgt22 best + memahami sye.. =) ok...story terbaru sye...nak kongsi dengan kawan2...semalam...haaa ape SEMALAM..? adalah hari yang sangat membagiakan ain...nak tahu kenapa??

Sebab akhirnya berkat juge pendapat dengan ibu ayah ain, boss ain dan juge BF ain...Ain da pun buat keputusan untuk menghadiahkan sebuah kereta Idaman Ain, untuk diri Ain sendiri...jadi kiranya semalam adalah hari di mana ain pergi dekat PERODUA Glemarie bersama dengan my boss with her husband a.k.a my dear aunty & uncle pergi sana untuk Booking + bayar la sekali =)

kat sana juga, ain da diberi pilihan untuk memilih num plat kereta & warna kereta...haha...hehe yang penting sebabkan sye nie orang kuala lumpur (wilayah) jadi saya pun memilih num plat kereta bermula dengan 'W'..hehehe =)) dan warna apa menjadi pilihan ain...haha itu rahsia.. kene tungguuu =)))

ookla tak nak story panjang sangat nanti kene tegurrr =)) ain sertakan beberapa keping gambar untuk tatapan semua yekk..


*THE NEW MYVI WILL COME OUT ON THIS 16 JUNE 2011*

ADE 3 JENIS:

*STANDARD*
*PREMIUM*
*ELEGANCE*






(Yang Ain tunjukkan nie yang ELEGANCE yang bakal diri ini miliki...)
TAPI warna die adalah di rahsiakan...heheh =))

okla..jumpe di entry seterusnyaa DAAA =))