Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 30 April 2012

~Gi Kerja Tappppiii~






Lebih kurang da hampir sebulan Ain berpindah Rumah..hari-hari ain gi kerja kene tempuh jem sikit...yag tak bape nak cikitla....best lagi dulu dari Rumah Keramat Jem tak teruk sangat tapi sekarang da mula dari Ukay Perdana yang nak kuar dari Ukay tu je da 10min kalau jem..kalau xjem turun bukit laju je la 5 min =))

ari2 mcam tu da kira sebati da dulu memula seminggu dua terasa sikitla...skg da hampir sebulan da ok =) kalau balik kerja pun kalau lambat sikit kuar office sampai lambat kt area Ukay abisla jawabnye sampai ke mghribla hadapi jem tu....geram pun ada ase mcm nak sapu roti..maklumla kan JEM! =)

yang nak cakap nie....dalam sebulan ain mula pindah hanya baru minggu lepas la cuti hujung mggu eyh de 2 minggu lps pun cuti gak =) nak cakap yang cuti baru hujung minggu nie....mcam biasala mak ayah ain akan dtg ukay tapi takla kerap tapi datangla kan +) jadi hari sabtu baru nie diorg pun dtgla rumah..g umah orang kawin semua...pastu ain dengan mak je balik semula ke seremban..ain tido umah seremban dari sabtu tu sampaila semalam...=) kira 2 malam la ain kt sna..ain sje tido sna sebab nak luangkan mase lama sikit dengan cumy ain =)

RINDU GILER KT DIE...DA JUMPE PUAS DA MEMAIN DENGAN DIE =) nak cakap nye arini ain g keje, pagi tadila kan dari Serembanla..hehe =) sorang2 taw drive...nak wat mcm mana takde spe nak temankan =)
 


dari Seremban nie ain kuar rumah dalam pukul 8.00 pagi camtu..ain gerak ikut Highway Plus..nnti ikut ke Shah Alam yang terus msuk ke Highway Elite...da tu ain exit dekat Subang Jaya...yang ain ingatkan dekatla kan leh kuar nak ke Airport Subang sekali die g masuk Highway KESAS pulak...jadi ain exit sekali lagi ke Subang Jaya yang menghala ke Lapangan Terbang Subang....
 
 

da AKhirnya lebih kurang pukul 9.00 pagi tadi sampaila ain di OFICE, ARA DAMANSARA yang mengahala ke Lapangan Terbang Subang =) yang bestnya tak JEM LANGSUNG!! SYOK JEE bawak si Puteh tu...best2 ! pengalaman yang sonok...dan Terima kasih juga pada GPS Si Puteh ain yang banyak membantu melancarkan perjalanan ain Pagi niee.e....hikhik..hik.. =))


~haaa sok kan cuti lagi..sempena Hari Pekerja ain da de plan da...nak Gi Port Dikson bersama anak buah tercomeyyyy anda bagaimana pula??? hehehe~

*TATA*
 

Kotornyaaa 'BERSIH'!!




kadang-kadang nak cakap orang tu tak bpe nak pandai Tuhan kite semua bagi akal untuk berfikir...nak kata mcam haiwan tak pulak..tapi tindakan tu da mcam nak sama macam haiwan-haiwan yang ada dalam dunia nie.....kot ye pun tak puas hati takde benda atau cara lain ke nak sampaikan msg....

yang nak buat perhimpunan kononnye niat suci murnila kan...tapi hasilnya nak ajar orang Malaysia tempat Malaysia yang selama nie tak mcam negara-negara jiran kite yang adakan demonstrasi, lawan poliss yang kononnye negara aman...skg aku tengok da mcam sama dengan negara kiri kanan kite semuaa....

pinjam ayat jap ''APE KEJADAHHH NYEE NI SEMUAA!'' ingat2 sikit beb kalau negara nie jatuh kat bangsa lain, MELAYU da takde tempat lerrr....esok2 anak2 cucu ciicit kite semua jadi kulii!! da TAK merasa jadi bosss....

ain tak fahamla...ape faedah yang diorg dpt buat mcam tu mse ari sabtu aritu..!! ce ckp cikit...kesian masyarakat kite nak g shoopping hujung mggu time bru dpt gaji pun susah..nak jalan2 bawak anak2 jalan town KL pun takut...orang asing dtg melawat Malaysia time nie tengok negara kite ari sabtu aritu BANGGA SANGAT KEE!!!

bodoh nak cakap bongok pun nthla mcam de pekataan yang lagi best dri tu je nak cakap...kesian pada orang bawahan yang disuruh buat itu..ini..yela...silap2 suh makan t***k pun nak....kesian kte org melayu buat perkara tak fikir otak...ikut kepala lutut...mcm tula...sebab tu orang bangsa asing siap tepuk tangan tepuk kaki semua....!!

terus terangla kan...anak2 muda kite yang banyak terpengaruh dgn benda2 tu..yela nak merasa mcam kt negara kiri kanan kite yang sikit2 lawan polis, sikit2 jahanamkan harta kerajaan...pukul poliss...la pe la... eyh nak cakap sikit..kalau takde diorg jaga keamanan negara ko xhidup aman damaila mcm skg tpi mse depan belum tentula sebab yang MENJAHANAMKAN NEGARA SENDIRI orang melayu kite yang TAK SEDAR DIK UNTUNG NIEE!!



selama nie aku tak pernah suke kuning! apatah lagi nak pakai baju kuning tolonglaa!! yg sertai tu sabtu tu, ade perempuan pakai purdah pun ade pakai tudung labuh pun ade...konon kalau pakai tu semua toKleh kene dengan bukan muhrim bistu yg korang bersesak2 menyemak2 di antara lelaki yang MENGGANAS MENGALAHKAN SINGA TERLEPAS tu bole pulak!!

ishk pompuan ke betina ek cmtu...kesian sungguh...ade bawak anak-anak kecik...anak-anak yang tak tahu ape..sampai kene tahan lokap dengan anak-anak tu...tak ke pasal-pasal sejarah hidup anak2 kecik tu da tercalar..kecik2 tak kenal dunia da kene mask lokap..bile da bsar esok igt balik msuk lokap sebab ape?? sebab tak tahu benda ikut ayahh!! mak@@ eee...bongok sungguh...lenkali bgtahula g mencuri, merompak best sikit pengalaman tu!! kan@@

kesian...kesian kesian.....TERIMA KASIH ADAKAN MAJLIS YANG MERIAH SEPERTI ITU...sok lusa, bile melayu da jatuh jangan salahkan orang yang mentadbir negara yang da aman sentosa arini...ini kerana di msa depan anda yang memilih PEMIMPIN KAN...nak si kuNing,si iTam,si puTih semua ade tinggal pilihhh je.....kalau dalam 10 orang 9 pilih xpakai otak pilih pakai rasuah 1 je pilih pakai otak tak guna gak dunia nie...JAHANAM LA GAMAKNYA NANTI...

klaaa...malas nak cakap ape...just 'SEDIH TENGOK APE YANG JADI DENGAN NEGARA YANG SGT2 CANTIK DULU DI MATA INI...SKG risau tentang mse dpn anak2 cucu sye akan dtg!!

~SEMOGA ALLAH S.W.T. MELINDUNGI KITE SEMUA YANG GUNAKAN AKAL UNTUK BERTINDAK....* JAUHILA MARA BAHAYA DUNIA YANG MaCAM NIE BUAT DIRI INI, KELUARGAKU, TEMAN-TEMAN RAPAT YANG GUNAKAN AKAL DAN OTAK....!!!

SEKIAN,*BYE*!


Friday, 27 April 2012

Kembali Merinduu@@





Assalammualaikum Wahai kawan-kawanku...

Yang mana sudi membaca coretan diri ini...rasa-rasanya dalame giler ain tak tulis kat sini...(ayat biasa selalukan? ) memang dalame dan sudah semestinya terlalu banyak benda yang ain nak ceritakan..dan coretkan kt sini untuk tatapan ain Hari TUA nanti..haha 

orang kata 'kat mana pun kite pgi, rumah kite asal usul kite jugakla tempat yang TERBAIK..ye tak? memang betul...sebab ain da alami da...untuk pengetahuan kawan-kawan yang mengenali dan mengetahui hal perihal ain, Ain da berpindah Rumah....tiada lagi ALAMAT di dalam IC TAMAN KERAMAT sebaliknya mungkin akan ada alamat UKAY PERDANA, atau SEREMBAN....

ada yang berkata elokla tukar angin...tidak kurang jugak ada yang berkata jangan la pindah Ain Oiii...tapi apakan daya saya sebagai seorang anak yang masih single mingle tiada terikat dengan mana-mana orang bujang2 mahupun suami org (eyh nie tak mahulakan)...jadi ain terpaksa akur bila abah cakap, kite kene kosongkan umah sbelum ari Ahad nie 1 APRIL 2012...

Dalam proses mengemas dan packing barang-barang ain lagi memang ain da takde mase untuk meng-update blog ain....maaf pada diri ain yang ain sendiri tak dapat nak tunaikan janji...AIN AIN...ain...aritu, mse ain sibuk2 kemas untuk pindah sedih sgt..sedihh yg tak tahu nak cakap....kira pendek ckpla ain bzz, bz pindahhh yee kawan-kawan...




Banyak benda berlaku dalam kehidupan ain seharian sekarang nie...antaranya kalau dlu kat rumah abah pasangkan WIFI area satu rumah tu..yela mana2 duduk pun tetap dpt online tapi hari nie bile duduk kt umh baru mana2 ceruk pun tetap tak dpaat ape2 line..! sian kan?

yang keduanya, kalau dulu ari2 balik keje tengok kt dapur atas meja lauk mcm2 da terhidang tinggal nak makan jee...tpi skg....balik keje tengok atass mejaa kosong jeee beb....hadoii! kene mask maaa...

kalau dulu masuk baju dalam baldi tepi pintu blik, nnti bibik masuk dalam mesin baju, siap sidai,siap lipat...  sekarang nie balik keje naaa hambik basuh baju ain oii...sidai sendiri, lipat sendirii....hahaha

kalau dulu, balik kejee de cumy tunggu dpn umh....tak saba nak tunggu tuan die bg makan siap belai2, jerit2 panggil cumy skggggg...jeritla cmne pun cumyyyyyyyyyyyyyyyyy ke mimie keeee...tetap da xde muncul2.... haishhh cumy ku sygg...kite nak bgtahu nieeee 'aku rindu padamu'.... =(( so saddd

tula dinamakan sekarang nie dunia Ain da berubah bukan sikit malah banyak....dan memcam citer nak kongsilaa...nnti2 la ye...ain tengah perlahan-lahan nie...nak g register Internet untuk kegunaan ain dulu kt rumah tu..takdenye la ain nak gunakan buat orang lain guna buat pe...bak kata org negeri sembilan la kan 'buek abihh kan borehhh yoo' HEHEE =))

anyway, semoga ada kelapangan dan masa serta internet untuk ain meng-update ain nyee blog niee yeeee... tatatata =)))