Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Wednesday, 17 September 2014

Coretan 1 untuk tahun 2014 ~ ('',)





Entah ada yang nak baca atau pun tidak takpelakan...dalame Ain membawa diri,...
 hilang dari menulis cerita disini... untuk tahun yang baru, ain melangkah ke 1 lagi tahun dan ain pun membuat keputusan untuk menukar nama blog ain yang hampir 4 tahun dibina...

kenapa ain tukar? tu biarla menjadi rahsia dalam poket Ain sendiri...heee



Bila usia meningkat kepada 25 Tahun pelbagai ragam manusia ain temui.. tak kirala dari tempat kerja, dekat rumah mana-mana punla... dan jugak sekeliling Ain.... sebenarnya jauh dari hati suke lagi masa ain zaman kecik-kecik..yela masa tu tak tahu pape..tahu cakap,mintak tanpe fkir panjang..sebab semua tu urusan mummy abah jee...tahu2 apa minta semua ada... sekarang? masa berubah...

apa ain nak, ain kena usahakan sendiri..diorg da takde nak bantu atau bagi macam dulu.. kebanyakkan urusan kehidupan ain sekrang di atas bahu dan kaki Ain sendiri... nila lumrah kehidupan hari-hariku..





comelkan? comell sungguh budak nie... dala hati die masih putih bersih lagi..('',) untuk tahun 2014 nie, macam-macam yang ain tempuh... yela macam...dari awal tahun dulu antaranya:
  1. Melangkah usia baru (25 Tahun)
  2. Renew lesen heee
  3. Gaji Baru ('',)
  4. Jawatan kerja masih sama (mmm boring)
  5. Mula mencari langkah baru..kerja baru hahaha
  6. Memohon pengajian PJJ
  7. Renew Roadtax
  8. Ada kesayangan teristimewa skg (yeaa) akhirnyaa ('',)
  9. Persiapan pengumpulan harta untuk mase depan
  10. Persiapan untuk langkah 2,3,4 heee ('',)
 Apa yang penting sehingga arini ain bersyukur di atas apa yang ALLAH S.W.T telah tetapkan buat ain.. ain percaya, rancangan-NYA lebih baek dari apa yang ain rancangkan..semoga Ade rezeki ain untuk berhijrah ke tempat laen...

SEMOGA..semua yang harapkan dapat dimudahkan OLEH-NYA.... 

*semoga kite jumpe lagi di cerita baru nanti* ('',)

*KASEH* ('',)



Betul kata si Chomey tu, Tak perlu kita mencari, sebab tu Ain tak pernah mencari...haip haip tahu korang nak cakap zaman sekolah kenapa ain cari?? haha....tu zaman cinte monyet beruklaa...bukan skrang... yang dulu tutup buku buat selamanya yang depan mata adalah mase akan datang ('',)

jadi, Ain percaya qada & qadar ALLAH S.W.T sebab akan ada seorang yang dengan sendirinya datang dalam hidup ain.....Ain tak mintak die sediakan mcam-macam untuk ain walaupun dalam zaman sekrang semua tu memang perlu..ia betul..tapi, bukanla itu jadi keutamaan Ain....sebaliknya ....

APA YANG AIN CARI??? (TAK YAH TAHULA RAHSIA) hihih





*perkara yang SENANG adalah untuk mencari seseorang untuk disayangi,
TAPI
Perkara yang SUSAH adalah untuk mencari seseorang yang SAYANG kita balik!!*

betul kan??

dalam dunia skrang nie, tak kira perempuan, laki sama jela...ada tu pandai jaga hati pasangan tapi pasangan memain tak serius, ada tu serius sangat pun tak boleh kene jugak tinggal...ada tu jaga itu ini bagai kene tinggal jugak...abis camne? 

kadang-kadang girl da baek da sangat2 ikutkan apa yang laki nak, tapi laki buat perangai jugak tapi tak dinafikan jugak ada laki baek gile perempuan pulak buat perangai..camne??

tapi ain percaya 1, 

*ORANG YANG BAEK, AKAN DIJODOHKAN DENGAN YANG BAEK JUGA,
ORANG YANG SEBALIKNYA AKAN DIJODOHKAN DENGAN SEBALIKNYA JUGA*

jadi, takperlu kita mencari yang baek dulu SEBALIKNYA kita yang jadi BAEK..

Insya'ALLAH akan ada yang muncul dengan sendirinya...('',)

macam sekarang hati Ain da berbunga-bunga...('',) hati die da jadi (dalam hati ada taman) kot (",)



 *BIAR JAUH DI MATA TPI DEKAT DI HATI*
('',)



SEMOGA JUMPA LAGI ('',)) 
tata .....


Tuesday, 22 July 2014

Exam SPA





Lebih kurang pada 22 July 2014, Ain dapat 1 SMS daripada num.15888... 
Ain pun da pelik.. dari mana pulak nie, apa pulak nie... memang betul2 suprise habislaa..
memang tak jaga.. bila di amati, rupa-rupanya ain dapat SMS yang macam ni..::
:
:
:
:


Memang terkejut habisla..yang penting tersengih la kejap..sebab 1 tak pernah dapat kan.. sekali nila dalam hidup.. ain dapat sms Dari SPA.. yang bagitahu ain dijemput untuk menduduki peperiksaan bagi Jawatan PENOLONG PENGUASA KASTAM W27... ('',) ishk..ishk.. tak sangka..

bila dapat sms nie, memang ain menunggu jela email..dari SPA..yela nak la jugak tengok pengsahan kan... takutla tetibe die tipu ke tersalah hantar kee..haha...macam mana..tu... sehari selepas ain terima sms ni, ain pun dpatla email dari SPA... ('',)

Email tu yang lebih kurang macam di atas tu.. tula gambaran email yang ain dapat.. siap title besar 'PEPERIKSAAN PENOLONG PENGUASA KASTAM'.. heeee... 

Bila ain da dapat email nie, barula rasa betul-betul ain dapat menduduki exam nie.. 





ni baru exam belum dapat lagi. kalau dapat terpilih entah macam mana kan ;)