Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 12 October 2010

bile yang tersayang sakit..~

salam semua..

selepas dari Majlis Cukur Jambul Izz Hfiy, abah dan along disahkan mendapat penyakit DEMAM DENGGI.'.dalam masa yang sama mase ain sibuk2 keje, ain kene balik umah untuk bawak abah g hospital ampang...dalam waktu yang sama along kak ija bawak untuk dirawat di subang medical centre...

ya ALLAH mase tu family ain diduga oleh-NYA...mcam2 benda pikir..susah sebenarnya bile abah kene tahan wad...sian mak..mak pun mcam tak sihat...lama gakla abah kene tahan wad dalam 4,5 ari juga...along pulak kene tahan wad dalam seminggu lebih...along lagi lemah die tak lalu nak makan sebab tu die lambat baik...

abah pula dienye selera makan masih ok sebab tula alhamdulillah sihat cpt...mse abah masuk hospital ada satu masa tu ain gune kereta abah..hehe untuk kali pertama ala tu pun untuk masukkan kat dalam..mse tu di luar pagar..nie msuk letak dalam nak kunci pagar..hehe

agak nervous jugak la..mase abah masuk wad ainla dengan nana, dan mak yang ke hulu hilir g melawat along la pastu melawat abahla..benda tu berlangsung berari-ari..hanya kerana mereka berdua..mse abah da nak balik tu..mase tu ain baru je g melawat abah bagitahu pasni nak lawat along kat subang...tup..tup otw balik dari melawat along tahu2 abah da boleh kuar..apalagi terusla pegi hospital ampang pulak jemput abah....

mcam tula pengorbanan seorang anak untuk ayahnya kan..heheh;) apa-apa pun ain doakan semoga keluarga ain berada dalam kesihatan yang sihat pas2 nie..terutamanya abah dan mak..kerana tanpa mereka..susah untuk kami nak teruskan kehidupan...;)

~sekian...da......~

Monday, 4 October 2010

Majlis Cukur Jambul si Kenit~

salam...semua ('',)

pada 3 oktober 2010 yang lepas, family ain buat kenduri sikit...kenduri cukur jambul cucu sulung keluarga ai nie...yela sapela lagi kalau bukan si kenit tercomel nie... 'MUHAMMAD IZZ HFIY BIN FAIRUL NISHA'....

mse nie ramai gakla tetamu yang hadir...ain pun ajak kawan2 tak dela ramai pun.. ajak yana dengan wani kot kalau tak silap..ke yana je yang datang..hehehe ;) apa2 pun terima kasih pada semua yang terlibat...dan yang sudi hadir di majlis nie...

walaupun mase majlis nie berlangsung orang-orang kuat iaitu abah dan along tak sihat..mereka berdua hanya mampu baring duduk, sahaja..tak leh buat keje apa..sebab katenye mereka demam..yang ain la semuanya yang buat..dari segi keluarkan barang-barang contoh kerusi ke kusyen ke apa ke..ain jela dengan mak yang buat...

nak harapkan pompuan tu takyahla...ermm...apa2 pun terima kasih pada yang tolong dan terima kasih pada yang sudi hadir..majlis berakhir dalam pukul 3 petang...hehehe....;))

:
:
:
:
:
:


Sekian sahaja untuk entry di Majlis Cukur Jambul si comey... di rumah..;)

daaaa...~

Sunday, 3 October 2010

owhh kucing kesayangankuuu~

salam...('',)

pada 3 september yang lepas kucing kesayangan ain yang diberi nama 'puteh' telah selamat melahirkan anak die seramai seekor....hehehe ;) anak die sangatla comey...tompok2 mcam puteh juga..bulu die sebji ar...;)

ain mula bela puteh masa tu bulan januari tahun 2010 dalam pertengahan bulan..mse tu mummy la yang sibuk3 panggil suh bela...katenya kawan die jumpe makcik saadiah latak kt belakang umh kite sebab hampir3 nak kene langgar...

bile ain tengok comey sangt terus terpikat untuk bela die..;) jadi ain pun bela la..samapi dalam bulan november....ain sayang puteh tu sangt2...sangat4...tak tahula nak cakap mcm mn..puteh sangat bek..kucing yang sangat bek...aritu mse die tengah sarat die luke pun ain da menangis air mata teruk la boleh dikatakan..inikan pula kalau berpisah...

tengokla kat bawah nie comeykan gambar die..yg kecik tu anak die..yg besaw sikit tu si puteh..;)

:
:
:

baru hampir nak genap 2,3 minggu usia anak puteh abah dan mak sibuk duk bising2 suh buang la pe la dengan kucing puteh dan anak die tu..;( ain pun apalagi sedih la..tak tahula nak cakap.. mse puteh masih sart mengadungkan si anak die lagi kawan ain kt tempat keje si SU duk sibuk booking da anak tu...selepas hampir nak sebulan sebelum abah buang ain pun bgtahu su kalau nak anak die ambikla mak die sekali kalau tak ain tak jadi kasi..heheh ;)

alhamdulillah die bersetuju untuk ambik kedua-duanya...ain relakan die ambik sebab ain tahu su pun suke dan sayang kucing..tak salahla pilihan ain untuk bagi die..sebab ain tahu die akan jaga puteh dan anak die mcm mn ain jaga kucing2 tu...;)

wpun ain berat hati untuk bagi,,yela kucing kesayangan ain..sanagat2 ain sayang nak bagi orang...sedih sagt2...genap usia anak kucing tu ank si puteh tu sebulan su pun kol bgtahu yg sok hari die akan datang ambik kucing tu...ain pun apalgi malam tu takleh tido dibuatnya... yela nak berpisah selamanya dengan puteh...tuhan je tahu pe perasaan ain..;(

sok hari dari pukul 6 pagi ain kuarkan puteh dengan anak die dalam rumah..untuk kali terakhir ain peluk, ain cium puteh..dan mcam2 pesanan ain bgtahu die..wpun ain berat hati tapi ain percaya tu untuk kebaikan die..daripada die kene buang..biarla die dengan anak die bersama.. skurang2nya diorg tak berpisah...;) dalam pukul 3 petang su pun datang jemput die..ambik puteh dan anak die...dan hari tula hari terakhir ain nampak kelibat kucing2 ain tu...;((



inila kucing2 kesayangan yang diberi orang tu..~
wpun ain berat hati untuk bagi tapi ain percaya itu untuk kebaikan die..
ain sangat sayangkan puteh & anaknya...

puteh maafkan ain..ain buat untuk kebaikan puteh juge..~ ;((