Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 13 December 2011

~Banjir yang Melumpuhkan~


Hye semua warga Malaysia...

mesti korang semua da tahu kan berita yang tersebar meluas di media, tv semua pada hari ni...Selasa, 13 Disember 2011...alaa...pe lagi berita mengenai BANJIRRR yang telah melumpuhkan bandaraya kite petang tadi tu....macam sedia maklumlakan petang tadi Kuala Lumpur telah mengalami banjir kilat yang mengakibatkan hujan yang lebattt..lebattt sangat sangat....betul tak??


Seperti Jalan Tun Razak sehingga kini
dimaklumkan jalan tersebut masih ditakungi air dan ditutup bagi semua jenis kenderaan tidak kira berat atau ringan. Dikatakan banjir tersebut bergerak sehingga ke Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Jalan Loke Yew dan di beberapa lagi jalan utama yang lain sekitar Kuala Lumpur. Ada juga sumber-sumber lain yang memberitahu kawasan sekitar Perpustakaan Negara turut ditenggelami air dan dikatakan merebak sehingga ke ibu pejabat agensi berita Bernama yang terletak berhampiran..

kalau tak silap Ainla kan...Sebelum ini, kawasan tu semua bukan tempat yang kerap berlaku banjir
tapi hari ini lain pula jadinya. Habisss...semua tenggelam terus..!! Kesian pada warga kota yang terperangkap dik kerana banjir yang melanda..dan paling sedih sekali bila banjir, banjir camni..kalau rosak kereta memang takleh claim insuranss..tula yang lagi sedihh...kan....

Kepada semua pemandu warga kota terutamanya dinasihatkan supaya menggunakan jalan alternatif lain dan tidak melalui jalan ini bagi tujuan keselamatan sehingga diberitahu pihak berkuasa kelak. jangan korang nak cuba-cuba lalu pulak..kang tak pasal-pasal malang tak berbau lak...!


Berikut Ain selitkan beberapa keping gambar yang semua-semuanya sumber-sumber dari kawan-kawan blog, dan kawan-kawan fb...yang tersebar meluas skg nie..maklumla berita hangat untuk hari ni kan...kebanyakkannya gambar banjir di Jalan Tun Razak berdekatan dengan Institut Jantung Negara (IJN) dan Perpustaan Negara yang tersebar...

Ada
juga beberapa buah kereta dan motosikal yang mereka tahu kemungkinan menghadapi bahaya...diorg lalu jugak...ishk22..kira redaahhh jeelaa tu...! Dan ada pula berkongsi gambar banjir yang diambil dari bahagian atas..mcam-macamla...posisi...gambar yang tersebar.






















Tula je serba sedikit perkongsian mengenai banjir di Kuala Lumpur yang berlaku petang tadi.... Diharapkan pihak kerajaan Malaysia akan mengambil langkah berjaga-jaga kerana semua tu da memberitahu kite yang sistem peparitan di bandaraya kite perlu lagi dikemaskini untuk memastikan keselamatan rakyat Malaysia lebih terpelihara...betul tak?

Ermm...walaupun ain tak ikut jalan town petang tadi, tapi ain rasa kesian pada mereka yang sememangnya kene lalu situ untuk pulang..dala penat-penat kerja seharian, time nak balik kereta tersangkut pulak kt situ kan....ain memang selalunya kalau ujan sikit jeee kt subang tu mesti ain balik ikut highwayy jarang sangat ikut jalan pekan nya....apa-apa pun kite kene berhati-hati lagi sebab skg da musim hujan..dan musimm banjirrr...ye tak?

semoga jumpa lagiii di entryy laennn...daaa~~ ('',)

Monday, 12 December 2011

~Kehidupan harus diteruskan~



Hye semua...terima kasih pada yang sudi singgah blog yang tak seberpa nie yek...dalame ain menyepi...bukan ape..mcam2 benda jadi kat Ain sejak menjak nie...macam2 yang ALLAH s.w.t uji pada Ain & keluarga...ape pun ain Redha Die duga kami dengan mcam-macam....

sekarang rasanya kehidupan ain banyak berubah...dengan macam-macam... makin ain besar, ain rasa makin mcam-mcam berubah...dari segi keluarga, kehidupan..keperluan mahupun kehendak ain...hubungan dengan ahli keluarga pun dulu-dulu sangatla akrab... tapi...sekarang bila masing-masing da besar panjang...masing-masing bawak haluan masing-masing..tula yang ain sedih.. ain rindu..suasana keluarga kami yang dulu...=(

Gelak ketawa adik-beradik dalam rumah..kadang-kadang rasa dalam rumah nie..mcam takde penghuni...mcam rumah da tukar owner...=( yela...along ain jarang balik rumah.. tambah skrg konon merajuk dengan abah, dengan Ain..jadinya die pun jarangla balik rumah..pisahkan ain, mak abah dengan anak die...ain sedih..sedih along bole buat mcm tu..=(

Yang angah ain pulak...lagi satu hal..merajuk..merajuk...angin satu badan mengalahkan seorang perempuan yang mengalami masalah Cuti sebulan...tak faham dengan perangai angah yang walhal da berusia dalam lingkungan 30-An...=( kadang-kadang ain kesian mak abah,..sebab dapat dugaan yang mcam nie...=( semoga mak abah tabah...

dalam keluarga, ain pun tak cakap dengan Nana..(adik ain)...ain sedih dengan perangai die..yang keras hati...die tak rasa die salah dengan ain.. walhal.. mcam-macam die wat.. =( kalau ain citer, kang semua kata die kejam..ain malas nak bukak pekung diee... tapi tula..bila hati dan kering, tak de rasa bersalah dan susah hati mcam tula....dan ain akan TAK KAN cakap dengan die...lantak la nak jadi ape....walaupun hati ain sebenarnya rindu suasana keluarga dulu =(

sekarang, kehidupan kami da lain..life kami pun makin lama makin berubah...masing-masing da ikut kepala masing-masing...ain..? teruskan dengan kehidupan mcam nie..dan ain cuma doakan mak abah panjang umo, murah rezki, tabah menghadapi kerenah anak-anak abah mak yang masing-masing tak matang lagi.....



Mood: macam-macam nak citerr nieee...tapi tunggu akan menyusul yek ^,^

Wednesday, 23 November 2011

Bola Sepak Pemaniss Mulut Sukan~


Hye semua...diharapkan semuanya sihat2 la hendaknya yek..('',)...dalam beberapa hari kebelakangan nie negara kite terutamanya dalam Mood SUKAN SEA.. betul kan? yang ke 26... dan yang paling best..kira ibu segala game la..orang duk sibuk tunggu-tunggu game Bola Sepak...

tak kirala kalau negara tu kaut semua acara sukan yang dipertandingkan sekalipun tapi acara bola sepak kandass tetap rasa macam de kurang..hehe ye tak?? mcam ain, kalau game lain ain takla tengok beria sangat...tak tengok cam tengok bola sepak nye game...entah tak tahu apasal..hehe ('',)




ok senang citer, semua game yang dipertandingkan dalam sukan SEA semua ain tak ambik masa tuk tengok sangat kira tak fokus la...just tahu,tahu gitu jeee...cuma ain duk tunggu game bola sepak tu...ala...dari mula kot tengok..dari die lawan dengan Vietnam, ade ke? hehe pastu lawan dengan Myanmar, lawan dengan Indonessiaa..hehe

semua ain tengok tak miss okkk.... hehe dan yang paling ain tunggu..tunggu dan semua rakyat Malaysia tunggu nak tengok Perlawanan Akhir antara Malaysia dengan Indonesiaa...hehe..kira Malam Kemuncak die 22 November 2011...


Semangat tak pernah kental taw...malam perlawanan tu ain tengok kat umah jeee...tapi semangatnye gi pakai baju jersi hitam kuning dalam rumahh sendiri wahal tengok dengan abah jee kat ruang tamuu ehehhe ('',) mood sukan nyee pasalll gitulaa ye takkk? =)) pakai sebab suka baju tu ade num kesukaan ain num 6..dan yang paling penting ade Nama AIN korang ado??? hehehe tu pun angah ain yang belikan arituuu hehe =))

haaa sambil citerr, sambil selit gambar yekkk.. ('',) biarr tak boringggg korang bacaaa... haisshh de orang baca keee cik AIn oiii ('',)


''PERLAWANAN AKHIR SUKAN SEA KE-26''

Antara

MALAYSIA LAWAN INDONESIAA

sebelum berlawan menyanyi lagu Negara masing-masing dulu..
mase niee pun i semangat menyanyi LAGU NEGARAKU dengan abah kat depan tv.. hehe
(maklumla selalu nyanyi kat Dataran Perhimpunan Sekolah jeee duluu) =)


HERO MALAYSIA MALAM TU ('',)


HERO MALAYSIA MALAM TU ('',)



Suke lak tengok logo di atas tuu...comeyyy tapii GARANGGG ('',)




Kalau tak silap Pemain num.6 nie, asra ke ape nama die juga ade menjaringkan gol buat Malaysia...betul ke tak ekk? kalau salah sowiiii ('',)



ok..yang nie pemain Indonesia...Nama diee Bonaii..hehee nama tak lupa sebab die nyee special... suke tengok die, bile time diorgnya nak gol..ke dapat sepakan penjuru ke.. sepakan penalti ke, dapat ape pun la peluang nak gol...die mesti gi kat gol Malaysia tu, pastu cium ke..tiang gol takpun berdoa..konon-konon kasii gol..hehehe...mestiii tak lepaskan peluang tuk tengok gelagat diee..tapi die niee bole tahan lincahh dieeee..peehhh lajuu kottt... =))

Tapi yang paling rasa nak tabik pada diee..sebab walaupun negara die kalah dan kawan-kawan die tengah bersedih msa nak ambik pingat masing-masing tu die sempat bersalaman dengan pemain kiteee....memang profesional betul..takde pun nak bermusuh =))

ade sorang lagi pemain Indonesia nama die DIEGOOO ain cukupp menyampah kot dengan diee..sebab die maen kotor jee memanjangg dan mainnn kaasarrr...ishkk tensionn kot tengokkk asyik nak bedal pemain Kitee jee...tahula pemain kitee maen BERSIHHH tak macam KAW tuu!



Masa nie, rasanya bila Kapten Malaysia berjaya menjaringkan gol...mse sepakan penalti yang mendebarkan semua orang tuu....mse niee..memang meriahhla dalam rumah dek kerana jeritan kuu yanggg memangggg kUATTTTT hehehehehe.... biasalaaa 2 tahun sekaliii hehehe ('',)



~TINGGAL KENANGAN JEE...~

Akhirnya, alhamdulillah Malaysia berjaya mengalahkan Indonesia...hasil sepakan penalti oleh Kapten Malaysia yang penuh mendebarkan semuaaa orang tuu...mulanya, memang risau takutla nak tengok sepakan penalti tu kan..sebab da tahunya mesti debar-debar...tu baru tengok jee kalau kite nie yang kene sepakan kasi masuk gawang tu apatah lagi kan... ('',)

ape-ape pun alhamdulillah syukur sebab negara kite berjaya dapat bawak balik emas kali-2 pertahankan emas tu..tu yang paling penting walaupun kte tak dapat kaut sebanyak-banyak Emas melalui acara lain, tapi bile menang bola sepak nie ain ase macam Malaysia menang semua acara sukan yang dipertandingkan dalam Sukan SEA nie jee hehe =)

nak komen sikitla...mase pertandingan akhir tu ain nampak macam REF diee..berat sebelahh! ulang sekali lagi BERAT SEBELAH..yela...kalau pemain Indo tu wat salah dekat pemain Malaysia mereka sekadar warning,warning jeee..tapi kalau pemain Malaysia buat pemain Indo cepat jee die kuarkan Kad Kuningg!! haisshh angin jeee kotttt..!



walaupun mereka sikit, tapi mereka tetap tidak gentar dek kumpulan Garuda yang ramaiiii...
~TEAM MALAYSIA TERBAIIIKKKK~






Masa diorang da di kalungkan EMAS tu, hati ain jadi sebak pulak..yela mengenangkan susah payah diorg berhempas pulas, menjadi WIRA NEGARA....malam tu...dan sesungguhnya mesti MAK AYAH diorg bangga dengan kejayaan mereka semua mengharumkan nama negaraaa kan!!
(woiitt spe tak bangga daaaa) hehehe =))


mereka sampai di Tanah Air di sambut begitu meriahh...
kat Berita ade tu penyokong dari JOHORR, datang airporttt semata-mata nak sambut wira-wira negara tu pulangg..haishhh terharuuu sungguhhh laaaa... ('',)


Apa-apa pun sekalung ucapkan TAHNIAH ditujukan buat mereka semua...
MALAYSIA BOLEH!!! Tahniah buat pasukan bola sepak Harimau Muda kita kerana merangkul emas sekali gus membenam Indonesia ditempat lawan dengan sepakan penalti 4-3.

TAHNIAH juga diucapkan buat Barisan pemain Harimau Muda abang-abang ('',) Khairul Fahmi,Mahali Jasuli, Fadhli Shas, Muslim Ahmad, Zubir Azmi, Asrarudin Putra Baddrol, Irfan Fazail, K.Gurusamy, Fakri Saarani dan Tamil Arasu...('',)

Tahniah,tahniah juga yekk...tapi jangan pulak da biss niee nanti alpa dan lekee pulak...nanti dah disanjung-sanjung takut lupa dirri pulakk..bukan apa tengokla ahli sukan kite terdahulu bile da menang besar, da dapat mcam-mcam habuan dari kerajaan atas kejayaan masing-masing pastu da tak MENANG daaa...tu yang tak nak tu....('',)



Akhir kata, MAJULA SUKAN UNTUK NEGARA KITAA.. ('',)

~saya NOR'AIN RAHMAN~
Wartawan Tv6 melaporkan Berita Sukan Hari ni~

hehehe ('',)

TERIMA KASIH kerana sudi baca catatan yang berjele-jele niee.. =)
DAAA~



Monday, 21 November 2011

Bile hati berkata~



Baru-baru nie, ain mengalami masalah kesedihan...masalah ke tu? bukan sedih sangat pe la kan....tapi sedih dengan orang sekeliling ainla..terutama dengan orang tersayang... kitorg sejak menjak nie, de je benda tak kene...de jela salahnya..de jela anginnya... haish... =( kadang-kadang sedih..pelik tak faham pasal pe jadi mcam tu...



baru-baru nie jugak ain bukanla mara atau sakit hati ke..tapi cuma sedihla..yela,ari ahad baru nie ain harap sangat pas ain kerja ain bolela g jumpa anak-anak buah ain yang comey2 tu..sekali ain tunggu sampai abis kerja diorg still kat sana..tak balik lagi umah ayah..cmne ain nak jumpe? sedih tak sedih? ain bukan ape, nnti diorg balik kg lama..ntah bile dapat jumpe lagi..lagipun ain nie kadang-kadang takde cuti...tak ke sedihhh!!

haishh...baru-baru nie jugak adik ain (si nana) tu dapat masuk UITM Kampus Puncak Perdana.. punyala mak abah happy yela ok finee ain pun turut tumpang happy die da sambung belajar balik..tapi yang ain sedihnye ain tinggal bertiga kat umh tu (abah,mummy,ain)..ain ase makin lama makin tinggal sikit ahli dalam rumah tu..yang sedih tu, bile nana takde mak da tak masak daaa..haishh sedihhh bukannn!!

tula agaknya peranan hatikan..dan perasaan..2 benda saling bersangkut paut..kang hati gembira, mood pun happy je memanjang kalau hati sedihh muka pun takde mooddd... haishh beginila agaknya puturan kehidupan kann.... oklaa..semga hari-hari selepas nie akan menceriakan balik kehidupan ain...kepada yang buat ain sedihh,,,,


TERIMA KASIHH~ daaa



~21 November 2011~



Dalame betul ain meninggalkan jejak kat sini kan..ishk2..ishk..ain,ain...bukan takde niat nak menaip kt sini, tapi terlalu bz...netah pe benda di buatnya entah...banyak story nak cakap, nak kongsi...tapi tula...bila malam2 je mengantuk...nak tido,nak tido dan tidoo hehee =))

korang semua ape kaba? rasanya ain da dapat 2 tag dari rakan-rakan seperjuangan.maaf ye ain belum berkesempatan untuk buat korang nye tu..tpi insya'ALLAH akan menyusul nanti...sejak menjak nie, ain keje...kadang-kadang balik lewat..tapi takla sampai manghrib cumanya bile student makin bertambah batch ain jadi makin bertamabah kerja... haishh

tapi nak wat mcam mana wat mse nie, bahagian pengurusan ain yang kene buat terutama hal ehwal pelajar..ishk2... tapi takpela...rasanya insya'ALLAH awal tahun depan ain akan mengikuti Prgoram belajar sambil bekerja anjuran Universiti Utara Malaysia (UUM)...kalau tak de apela dan fulus perbelanjaan ain bole cover..ain rindu nak belajar la... =(

tapi apa kan daya..sekarang ain da de komitmen..ain da de kereta, nak bayar die bulan-bulan.. yayasan selangor lagi..haishh..banyak benda..teringin nak apply sambung belajar kat IPTA maklumla...sekarangkan sape2 nak apply sambung belajar da bole da..da bukak kemasukan seterusnya...tapi bile ain pikir balik, kang kalau dapat sambung belajar sepenuh masa camne nak bayar kereta bulan-bulan...haishh...


(GAMBAR HIASAN)

apa-apa pun ain bersyukur dan berserah dengan kehidupan sekarang..dan ain percaya jalan yang ain pilih nie adalah terbaek...dan ain akan berusaha untuk merealisasikan impian ain dan cita-cita ain selama nie walaupun ain da jauh sikit terepesong dari kelulusan ain hehehe ('',).. takpela asalkan kerja yang ain buat nie masih dalam bidang pendidikan cumanya kira mcam belakang tabir jeee =)) okla..memandangkan banyak cerita nak diceritakan lagi...nanti ain sambung yeee...daaa hehe =)

Wednesday, 2 November 2011

~Kembali senyumm~~


Dalame tinggalkan blog ku ini...da mcam2 sawang2 da byk da nieee...shuhh.. shuhh hehee Ain da balik nieeee...hehehe da balik dengan membawa bekalan-bekalan yang mcam2 hehee...=)) mcam2 benda nak citer, nak tulis, nak kongsii nieee....tapi tak sangka diam diam da sebulan lebih ain tinggalkan blog ain yang tak semenggah mana nieee..hehee =))



diam-diamm..je...da abis bulan 10...2011...dan 1 entry dalam bulan tu langsung takdeee...hehe sadisss betul..nampak sagtt bzzz gilerr..takde mase kan....? kadang-kadang tu teringin nak tulis, nak menaip kat sini..tapi..tula.. tak sempat.. hehe..kadang-kadang ain rajin menaip bile time kat office pagi2 baru2 mula kerja tu...tapi sejak kat office da bertambah staff nie...jadi takleh lak.. lecehhh... sedangkan staff sorang lagi tu abang sedara jee pun...hehee =))

selamat tinggal bulan OKTOBER 2011, DAN SELAMAT DATANG BULAN NOVEMBER 2011, semoga dalam bulan nie ain akan lebih bahagia..bahagia hendaknyaaa... ('',)

nak cakap banyak benda nak citerr..tapi, nantila kongsi yek...=)) nie pun sekadar menaip nak bagitahu yang empunyaaa blog nieee da kembali menapakkkk...hehe pasni lagi sebulan kot sambung menaipp...keh..keh..kehh.. =)))


~iye merenung mase depan yang jauh lagi tu..~ hehe



jumpa lagi di entry seterusnya yeee....daaaaa~


Friday, 23 September 2011

~Kesayangan Terbaruuu..woohooo~ =)


hye semua...

dalame giler lak ain tak coretkan cerita kehidupan ain kt sini..hehe sejak menjak nie bz jela...mcam student U jugak sibuk da pulang ke u masing-masing jalani kehidupan sebagai seorang mahasiswa kan..ain pulak sentiasa sibuk dengan kerja sebagai eksekutif pengurusan...boleh dikatakan tetiap ari keje..da kalau ari sabtu ahad tu mcam xde cuti sebab kadang-kadang kena keje...kadang-kadang ain tolong mak ayah ain hujung minggu catering.. =)

macam ari-ari sebelum-sebelum nie, memang bz sangat..sangat..ati nie rindu nak menaip..tapi kalau da malam tu, kul 9 mulala mengantuk bagai..ada cipta sejarah aritu tido kul 9..sampai pagi..ade tu, tido sampai 10 jam..bayangkanla..selalu tido ain 7,8 jam je..nie sampai 10 jam..pagi2 buta terjaga terus segar bugar muka...hehe sampai da tak ingat nak tido daa..=) tpi bile malam soknya tido lewat jawabnya pagi sok g keje memang kelam kibut lerr sebab bangun lambat terlajakkk hehehee =))

ok, pasal cerita-cerita yang berlaku sebelum-sebelum nie ain akan story nanti ok..tapi just nak kongsi berita gembira buat hidup ain..kira azam ain tahun nie da tercapai 1 perkara iaitu..hehee kite terjahh la pe lagiii jom.... :

:
:

(GAMBAR HIASAN) =)
~muka maniss peace untuk kehidupan selepas nieee~

:
:
:
:
~JENG..JENG..JENG~

mana-mana kawan-kawan terdekat ain tahula kan..ain de beli kereta myvi elegance 1.3.. pada awalnya peracangan memang booking warna mystic purple tu..tapi apabila di tunggu-tunggu dengan mcam-macam halangan nampaknya mcam takde rezeki untuk ain memilikinya di tambah lagi dengan bermacam-macam dugaan yang ain tempuh dalam untuk mendapatkan kereta tersebut...

jadi, apabila difikir-fikir panjang dan di tanya pada semua yang arif hal-hal kereta..tanya pendapat orang yang da berpengalaman memiliki kereta macam-macam seperti abah, along dan mak uda (boss ain) diorg pun memberikan cadangan supaya ain menukar warna kereta tersebut...oleh sebab-sebab berikut:

  1. warna purple warna baru nanti kalau calar teruk
  2. warna baru kalau kemalangan nak cari bumper ke..ape ke warna sama ssh sebab workshop banyak belum ada lagi
  3. servis perodua warna purple production sangat slow (lgi lmbt akan dpt)
  4. sumpah ain tak pernah berangan akan ada kereta warna purple..(ikut kata orang je)

~di sebabkan oleh tu semua la..faktor-faktor yang mempengaruhi niat ain untuk terus menukar warna kereta tersebut..sebab ain dari dulu lagi bercita-cita nak beli warna putih..sebab dari dulu lagi ain minat kereta perodua ain berangan-angan nak beli viva mula-mula da nak warna putih, pastu minat myvi lama, Limited Edition pun nak warna putih, pastu myvi lama pun nak putih jugak...jadi kesimpulannya ain tak pernah terfikir pun nak warna purplee..hehee~

Selepas ain isi borang setuju tukar warna kereta dalam masa kurang seminggu kereta putih ain pun dapat...tapi ade rasa terkilan sedikit sebab ain tunggu lama dari buln 6, booking..pastu tunggu pelancaran tunggu lagi bulan 8..diorg janji sebelum raya dpt purple sebab tu ain setuju pastu tunggu lgi 20.8 katanya nak kene launch sekali lagi purple, tunggu lagi seminggu pas raya masih tak dapat..dapa..agak kecewa di situ dengan servis production PERDOUA..

akhir sekali da selepas seminggu raya, naek je minggu kedua raya ain bagi warning kat salesgirl ain, ain cakap ain bagi tempoh seminggu je..ain tukar warna putih ain nak warna putih...akak kene usahakan minggu ke-2 nie...masuk minggu ke-3 ain tahu ain dapat kol, untuk datang ambik kereta ain..je...jangan sampai ain datang sini sekali lagi untuk mara pulak..cukupla..ayah, boss ain da masuk campur...(dlm sms jee) hehee...kasi gertak sikit beb =) kalau tidak lagi lambat dpt =)
*tu kira sabar yang tak leh sabar daaaa*

Akhirnya, pada hari isnin, 12 Sept. 2011 akak tu pagi-pagi da kol bgtahu yang kereta ain akan sampai dalam minggu nie di branch mereka...kiranya akak tu bagi jaminan sebelum hari khamis (15 Sept.2011) kereta tu sampai kt branch...die suh ain datang sign agrement semua..settle kan num.plat jpj semua..ain cakap kereta da sampai baru ain pegi buat semua tu...akak tu pun cakap ok..then hari selasa (13 Sept.2011) pagi-pagi lagi akak tu kol lagi bgtahu mungkin arini kereta ain sampai..di suh ain datang untuk settlekan downpayment dan sign agrment kt office diee..ain cakap tunggu kereta sampaii..ain nak tengok depan mata baru ain buat semua tu..( lantakla kalau nak duwitt laju je suh dtg) yg ain tunggu lama de die pikir?? haa kejam? takkan??

pastu, ari selasa mcam dijanji hanya kosong je..kereta masih tak smapai lagi...sebab tu salesgirl ain tak berani nak janji dapat ari ape..die janji cakap antara ari isnin-khamis mungkin akan dapat kereta diorg akan hantar ke branchh diee...pandai tak die cover? then seperti ain cakap ain takkan buat ape-apa sama ada bayr downpayment ke, gi jpj pilih no.plat ke..ape ke ain taknak buat selagi ain tak tahu kereta ain bile sampai..hahaha...

Ari selasa berlalu mcam tu je...ari rabu pagi-pagi juga kak tu kol..die cakap...adik ain kali nie confirm kereta akan sampai petang nie..adik datang jelaskan downpaymet ye...ain pun cakap tengokla..cmne..(gile kejam aku) hehe..then ain cakapla dengan boss ain perlu ke ain g bayar dulu downpayment sebelum kereta sampai..then boss ain cakap jomla kite bayar kang die nak buat insurans la pe la semua..xde duit..lagi lambat nnti ain dpt...ain pun cakap okla..kalau camtu..

Jadi kira ari rabu (14.9.2011) tengahari ain datang perodua branch tu, untuk bayar downpayment...pastu boss ain bgi cuti setengahari..ain pun balik terus ke rumah ajak ayah ain gi settlekan num.plat kereta...abah de keje ain pegi dengan along...jadi, buat tu semua dalam 1 jam jugakla...pastu petangnya dalam kul 3 lebh camtu ain gerak terus ke tempat branch tu untuk settlekan part ain..(ain g sorang) demi baby car ainkan..=)

masa ain sampai sana mase tuk akak tu takde kat office..diee..ain antar dokumen yang die perlukan dan ain kol bgtahu dengan sape ain tinggalkan dokumen tu, ain drive sorang tapi along datang juga bawak keereta die..pastu akak tu cakap lagi 5 min die sampai die g ambik kereta ain kt stor..sekali...die cakap lorry kereta ain lambat smpi tapi da otw ain nak tunggu ke ape..last2 along suh tanya stor kt mana? along cakap jom kite g sna..hehehe =)

akhirnya, ain pun pegi tempt tu dengan along..hehe sampai sna depan kereta kami, lorry perodua yang bawak banyak keret myvi hehehe along cakap mesti dalam tu salah satu kereta ain..hehe sekali akak tu jerit oo tuan die sampai kereta die pun smapai..hehehe =)) kira petang tu dalam hujan renyai-renyai ain lihat kereta ain turun dari lorry, orang die gune pusing-pusing hehe kira testla kan..=) hehe sonok btul...mse tu ain ase nak pengsan xpercaya kereta ain ke niee..hehehe =)

kak tu pun bg ain harapan yang kereta ain akan dapat khamis kalau semuanya settle cepat.. alhamdulillah part ain ari rabu tu semua ain da settlekan..tinggal part akak tu untuk bawak kereta ain g jpj...die kate kalau jpj xde pe halangan cpatla..korang nak tahu, ari jumaat tu 16 september kan cuti..sebab tu akak tu tak berani nak bgi jaminan yang jpj tu leh luluskan tak kereta ainnye roadtax ari khamis tu..die cakap takut sistem jpj downla..jadi semua akan lambat... jadii senang ciiterr ain tak harap jugak kereta ain dpat khamis tu..hahahaha =)))

sebab ain da tahu nanti ain harap-harap ain kecewa...ain cakap dengan mak,abah, boss ain takpela..apela sangat dengan cuti jumaat,sabtu,ahad tu untuk tunggu isnin je pun...(ayat sedapkan hati sebenarnya da excited nak nek kereta baru) hehe sebab ain tahu ain tak rasa ain akan dapat khamis tu..(walhal hujung mggu berlambak open house kot) hehe...

jadi, ari khamis tu tghrinya akak tu bgtahu yang kereta ain da antar dekat jpj...jadi ain nie da berbunga-bungala dan harapkan sangat sempatla dpt ptg tu kan..sekali petangnya akak tu msg die cakap

*sorry ain, runner akak kt jpj tu cakap roadtax ain diorg tak leh kuarkan tak sempat*


sihk2..sadiss btul tapi takpela ain da ready untuk terima msg dari akak tu yang berbunyi camtu sebab ain taknak harap ape-ape...jadi...

:
:
tip..tip (jumaat mood) *cepatla sabtu*
:
:
tup..tup (sabtu mood) *cepatla ahad*
:
:
top..top (ahad mood) *cepatla pagiiii isninnn woiii* hehe

akhirnya, pada Hari Isnin 19 September 2011 pada pukul 8.00 pagi (awal bukan) abah pesan jangan lupa msg akak tu cakap arini, pagi nie sebelum tengahari nak kereta kalau tak dpaat jugak ain cancel terusssssss...haha (abah suh cakap camtu tapi abah cakap gertak kasi baekkknyeee) =) then sampai je kat tempat keje ain pun cakap akak tu, (sms die) kereta bole dpt arinikan kak? die jawab cepat je..boleee sangat2 runner akak da antar da ainnye roadtax kereta kat office..ain da leh ambik kereta before tengahari...ain pun apalagi tak terkata lagi happynyeee...

sebab akhirnyaaaa ain akan dpt jugak kereta ain...Ya ALLAH syukurr sangat...sampai nak buat kerja aritu pun tak jadi apeee..hehehe nasib baek boss sangat memahami dala ain g settle kan kereta mak uda bagi cuti setengah hari arini...yahoooo sayanggg mak udaaaa =)))

ain pun gi ambik abah kat rumah, dan abah bawak ain gi ambik kereta baru..settle check semua ape yang patut..tanya ape yang nak tanya sampai puas hati..sign agrement semua...dan tepat pukul lebih kurang 12.30tghari ain pun selamat membawa pulang kereta ain kuar dari tempt branch tu...hahaha ain bawak slow emotion jee...ikut higway abah folo kereta ain dri belakang... akhirnya kereta ain selamat sampai di rumahhhhh..

Alhamdulillah 19 September 2011 telah melakar sejarah baru dalam hidup ain..untuk memiliki kereta sendiri hasil duit sendiri...tahniah usia muda 22tahun da de kereta sendiri ye ain..=)....dan alhamdulillah juga azam ain untuk tahun nie memiliki kereta sendiri mengikut kemampuan diri tercapaii...alhamdulillahhhhh..... =)))

Syukurr sangat-sangattt =) thankss to my dear abah, my dear boss (mak uda & pak uda), my dear abang longg yang banyak sangat membantu & memberi pendapat yang bernas dan selalu bagi kata-kata positif pada ain..terima kasihh sebab jadi tulang belakang ain =)) dan tak lupa juga kepada yang tak terlibat secara langsungg yee terutama awakkk yang membaca nieee =))

:
:

(Niela die baby car ain, Myvi 1.3 Elengance Auto)
*white colour*
^kepada kamaria hana sorry ain tak jadi ambik purpleee laa^



bile dalame-lame kat rumah, banyak pulak orang suggest suh bgi nama kereta niee..hee
tanpa pikir panjang mak uda & pak uda da pun bgi kereta ain nie nama iaitu
''cek teh'' sebab diekan putihhh hehe cam tuan dieee opsss =))

tapi dengan orang yang tak tahu nama die ain panggil 'baby car' jeeee...=))
dengan ini selamatla kereta ain..sebab 100% ain nyeee...yang penting lepas nie da takde sape2 yang akan mengganggu ketenteraman ain lagii hahaha =)

syukurr sangat2...you are my 1st carr...and i lovee u forever & ever...biar pun kalau de rezeki ain akan beli kereta lain ke kan..kamu tetap di hati yg 1 pada ain..=)) pada kawan-kawan rapat bile mau pulang nieee??? mau bawak jalan-jalan laaaa... kepada tersayang juga reti-reti turun KL cepat-cepat2 sementara masih de bau kereta baru lagi...nieee hehehe =)))



*jumpa di entry seterusnya nanti okkkk!*

Wednesday, 7 September 2011

~Bile kene tahan wad~


Hye semua..('',)

sejak da mula kembali bekerja nie, kerja melambak-lambak pulak..pastu balik lewat lak dari selalu tapi takdela malam-malam or time maghrib baliknya kan..still sebelum kul 7 petang jugak sampainya..cuma selalu ain kuar office kul 5..tapi sejak menjak nie jadi kul 5.30 petang pulak pulangnya...adoi~

Dalam 2,3 arini kan..Ain dapat berita yang mengejutkanla..dari along ain..die cakap, anak buah kesayangan ain sape lagi satu-satunya anak buah lelaki 'muhammad Izz Hfiy' masuk Hospital Pantai,Ipoh... ishk..betul-betul buat semua orang dalam rumah nie risau...



Entah kenapa bole masuk hospital sana yang jauh dan tak tahu kenapa sakit pe semua..macam-macamla ain fikir..kalau teruk memang kami sekeluarga akan bergegas ke sananya...tapi ain kol kak ipar ain die cakap, takde pe..cuma izz batuk, cirit-birit aritu teruk tak baek tu yang diorg (kak ipar & ibunya) bawak izz pergi medical check-up terus...

sekali, nak suh doktor hanya check punca cirit-birit dan batuk-batuk tu tak baik-baik last-last doktor tu terus check seluruh badan si comey tu..tu yang doktor kate, de jangkitan kuman pada paru-paru die..so, die kena tahan wad beberapa hari..tula ceritanya...risau sangat, sebab die kan comey pastu semua orang sayang pulak tu...terutama makcik die nie.. ('',)



~niela Hospital Pantai, Ipoh..~
Lebih kurangla ye..ain tak dapatla nak ke sana sebab jauh kan..mak abah sibuk pulak this week tak dapatla nak pegi melawat tapi kalau teruk memang on the spott kitorg peginya~






Ateh (panggilan untuk Izz kepada Ain sahaja untuk masa skg nie) harap, izz comey cepat sembuh ye..kene kuat lawan sakit tu taw..nanti, da sihat balik KL ateh datang tengok izz ye.. (sedih sebab selalunya seminggu sekali ain akan datang jenguk die kat rumah die) tapi apakan daya izz kat ipoh..jadi susahla nak ain datang tengok...

Walaupun sejak 2,3 malam nie izz kat wad,,ari-ari ain msg dengan kak ipar ain tanya keadaan izz..bukan ape,ain taknakla kak ija fikir takde sorang pun dari keluarga kitorg care pasal izz..tapi sebab ain memang sayang sangat izz tula ain jadi selalu isau... =)

harap anak buahku ini cepat sembuh ye...cepat kuar wad,cepat kuar dari hospital & cepat balik KL..sebab makcik Ain die tak saba nak peluk+cium diee...okla, sekian....semoga jumpa di entry laen yek~~ daaaa~ ('',)