Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Wednesday, 23 November 2011

Bola Sepak Pemaniss Mulut Sukan~


Hye semua...diharapkan semuanya sihat2 la hendaknya yek..('',)...dalam beberapa hari kebelakangan nie negara kite terutamanya dalam Mood SUKAN SEA.. betul kan? yang ke 26... dan yang paling best..kira ibu segala game la..orang duk sibuk tunggu-tunggu game Bola Sepak...

tak kirala kalau negara tu kaut semua acara sukan yang dipertandingkan sekalipun tapi acara bola sepak kandass tetap rasa macam de kurang..hehe ye tak?? mcam ain, kalau game lain ain takla tengok beria sangat...tak tengok cam tengok bola sepak nye game...entah tak tahu apasal..hehe ('',)




ok senang citer, semua game yang dipertandingkan dalam sukan SEA semua ain tak ambik masa tuk tengok sangat kira tak fokus la...just tahu,tahu gitu jeee...cuma ain duk tunggu game bola sepak tu...ala...dari mula kot tengok..dari die lawan dengan Vietnam, ade ke? hehe pastu lawan dengan Myanmar, lawan dengan Indonessiaa..hehe

semua ain tengok tak miss okkk.... hehe dan yang paling ain tunggu..tunggu dan semua rakyat Malaysia tunggu nak tengok Perlawanan Akhir antara Malaysia dengan Indonesiaa...hehe..kira Malam Kemuncak die 22 November 2011...


Semangat tak pernah kental taw...malam perlawanan tu ain tengok kat umah jeee...tapi semangatnye gi pakai baju jersi hitam kuning dalam rumahh sendiri wahal tengok dengan abah jee kat ruang tamuu ehehhe ('',) mood sukan nyee pasalll gitulaa ye takkk? =)) pakai sebab suka baju tu ade num kesukaan ain num 6..dan yang paling penting ade Nama AIN korang ado??? hehehe tu pun angah ain yang belikan arituuu hehe =))

haaa sambil citerr, sambil selit gambar yekkk.. ('',) biarr tak boringggg korang bacaaa... haisshh de orang baca keee cik AIn oiii ('',)


''PERLAWANAN AKHIR SUKAN SEA KE-26''

Antara

MALAYSIA LAWAN INDONESIAA

sebelum berlawan menyanyi lagu Negara masing-masing dulu..
mase niee pun i semangat menyanyi LAGU NEGARAKU dengan abah kat depan tv.. hehe
(maklumla selalu nyanyi kat Dataran Perhimpunan Sekolah jeee duluu) =)


HERO MALAYSIA MALAM TU ('',)


HERO MALAYSIA MALAM TU ('',)



Suke lak tengok logo di atas tuu...comeyyy tapii GARANGGG ('',)




Kalau tak silap Pemain num.6 nie, asra ke ape nama die juga ade menjaringkan gol buat Malaysia...betul ke tak ekk? kalau salah sowiiii ('',)



ok..yang nie pemain Indonesia...Nama diee Bonaii..hehee nama tak lupa sebab die nyee special... suke tengok die, bile time diorgnya nak gol..ke dapat sepakan penjuru ke.. sepakan penalti ke, dapat ape pun la peluang nak gol...die mesti gi kat gol Malaysia tu, pastu cium ke..tiang gol takpun berdoa..konon-konon kasii gol..hehehe...mestiii tak lepaskan peluang tuk tengok gelagat diee..tapi die niee bole tahan lincahh dieeee..peehhh lajuu kottt... =))

Tapi yang paling rasa nak tabik pada diee..sebab walaupun negara die kalah dan kawan-kawan die tengah bersedih msa nak ambik pingat masing-masing tu die sempat bersalaman dengan pemain kiteee....memang profesional betul..takde pun nak bermusuh =))

ade sorang lagi pemain Indonesia nama die DIEGOOO ain cukupp menyampah kot dengan diee..sebab die maen kotor jee memanjangg dan mainnn kaasarrr...ishkk tensionn kot tengokkk asyik nak bedal pemain Kitee jee...tahula pemain kitee maen BERSIHHH tak macam KAW tuu!



Masa nie, rasanya bila Kapten Malaysia berjaya menjaringkan gol...mse sepakan penalti yang mendebarkan semua orang tuu....mse niee..memang meriahhla dalam rumah dek kerana jeritan kuu yanggg memangggg kUATTTTT hehehehehe.... biasalaaa 2 tahun sekaliii hehehe ('',)



~TINGGAL KENANGAN JEE...~

Akhirnya, alhamdulillah Malaysia berjaya mengalahkan Indonesia...hasil sepakan penalti oleh Kapten Malaysia yang penuh mendebarkan semuaaa orang tuu...mulanya, memang risau takutla nak tengok sepakan penalti tu kan..sebab da tahunya mesti debar-debar...tu baru tengok jee kalau kite nie yang kene sepakan kasi masuk gawang tu apatah lagi kan... ('',)

ape-ape pun alhamdulillah syukur sebab negara kite berjaya dapat bawak balik emas kali-2 pertahankan emas tu..tu yang paling penting walaupun kte tak dapat kaut sebanyak-banyak Emas melalui acara lain, tapi bile menang bola sepak nie ain ase macam Malaysia menang semua acara sukan yang dipertandingkan dalam Sukan SEA nie jee hehe =)

nak komen sikitla...mase pertandingan akhir tu ain nampak macam REF diee..berat sebelahh! ulang sekali lagi BERAT SEBELAH..yela...kalau pemain Indo tu wat salah dekat pemain Malaysia mereka sekadar warning,warning jeee..tapi kalau pemain Malaysia buat pemain Indo cepat jee die kuarkan Kad Kuningg!! haisshh angin jeee kotttt..!



walaupun mereka sikit, tapi mereka tetap tidak gentar dek kumpulan Garuda yang ramaiiii...
~TEAM MALAYSIA TERBAIIIKKKK~






Masa diorang da di kalungkan EMAS tu, hati ain jadi sebak pulak..yela mengenangkan susah payah diorg berhempas pulas, menjadi WIRA NEGARA....malam tu...dan sesungguhnya mesti MAK AYAH diorg bangga dengan kejayaan mereka semua mengharumkan nama negaraaa kan!!
(woiitt spe tak bangga daaaa) hehehe =))


mereka sampai di Tanah Air di sambut begitu meriahh...
kat Berita ade tu penyokong dari JOHORR, datang airporttt semata-mata nak sambut wira-wira negara tu pulangg..haishhh terharuuu sungguhhh laaaa... ('',)


Apa-apa pun sekalung ucapkan TAHNIAH ditujukan buat mereka semua...
MALAYSIA BOLEH!!! Tahniah buat pasukan bola sepak Harimau Muda kita kerana merangkul emas sekali gus membenam Indonesia ditempat lawan dengan sepakan penalti 4-3.

TAHNIAH juga diucapkan buat Barisan pemain Harimau Muda abang-abang ('',) Khairul Fahmi,Mahali Jasuli, Fadhli Shas, Muslim Ahmad, Zubir Azmi, Asrarudin Putra Baddrol, Irfan Fazail, K.Gurusamy, Fakri Saarani dan Tamil Arasu...('',)

Tahniah,tahniah juga yekk...tapi jangan pulak da biss niee nanti alpa dan lekee pulak...nanti dah disanjung-sanjung takut lupa dirri pulakk..bukan apa tengokla ahli sukan kite terdahulu bile da menang besar, da dapat mcam-mcam habuan dari kerajaan atas kejayaan masing-masing pastu da tak MENANG daaa...tu yang tak nak tu....('',)



Akhir kata, MAJULA SUKAN UNTUK NEGARA KITAA.. ('',)

~saya NOR'AIN RAHMAN~
Wartawan Tv6 melaporkan Berita Sukan Hari ni~

hehehe ('',)

TERIMA KASIH kerana sudi baca catatan yang berjele-jele niee.. =)
DAAA~



No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~