Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 6 January 2011

~1st Giveaway Tinie (zon2u)~



salam..semua...('',)



'SELAMAT TAHUN BARU'...

ceh si Ain nie masih dalam mood tahun baru lagi..adoi..hehe well, masuk je tahun baru nie ain pun da bertukar angin melangkah ke alam kerja dalam office lak..hehee.. kire tukar tahun tukar keje lak..hehe...masuk je awal tahun 2011 ain mula bekerja dengan makcik ain di ARA DAMANSARA...('',)

sonok sangat sebab keje die wat mse nie senang da ringkas jela...tak susah lagi..hehe dan ain masuk keje kul 9.30 pagi balik 4.30 petang..hehe kadang2 tu kul 4.00 petang da balik..hehe bergantung pada keje jugakla..yang penting ain pgi balik drive sendiri..hehe

eh..eh ase cam da silap lak..tajuk nie..hehe..sebenarnya nak cakapla...kan..tadi baru je menyinggah blog kawan zaman kanak-kanak ribena...cik kamaria Hana sekali tekejut die g tag ain untuk 1st Giveaway Tinie (zon2u)..('',) pape pun lepas je kene tag ain terus buat nie..hehe thanks cik kamaria kerana tag sye..hehehe

(lenkali leh tag agi ek) =)


~gambar konon sibuk keje la tu~ hehee ('',)




ok macam yang da sedia maklum tarikh tutup penyertaan adalah 14 Januari nie..jadi pada sesape yang nak join masih de peluang lagi niee..hehe...mse ain baca syarat penyertaan semua hadiah misteri taw..hehehe...mesti best2 kalau misteri nie..hehe.. pape pun korang tak rugi kalau try masuk dan try la clik la sini kalau nak join k...('',)

nie yang tak bape nak pandai nie....ermm kene tag 2 orang kawanla....ermm..okla i try..

  1. cik shazwani shafri
  2. cik diza

okla..semoga ada rezki la..hehe dan berpihak pada sye...('',)
terima kasih again too cik kamaria..hehehe...
(tekeejut i tgk blog u da kene tag) hehe ('',)

~oklaa daaaa~ =)

Saturday, 1 January 2011

Kali Pertama~




salam semua...('',)

selamat tahun baru...harap hidup kite semua lebih baek....erm..untuk permulaan buku tahun baru ni,macam hari ni 1 Januari 2011 hari sabtu ain pagi-pagi lagi da kene kejut dengan mak.. ishk2...entahla...patutnya ada date arini..hehe tapi sebab mak tak jadi lak...hehe ;)

mak kejut ain seawal pagi dalam kul 8 kot...awal sgt ke? hehe mak ajak teman die balik kampung..bukan kampung sagt pun balik umah maksu kat seremban...ambik beras pulut..aritu mak ada kirim mase maksu nak pgi padang besar perlis...ishk2..

tak pasal2 den juga kene ikut...mak kata die tak bapa nak sihat, suh ain drive pegi..kalau mak sihat sikit mak lak drive balik...;) ain pun apalagi cian lak kat mak yela..kang kalau tak folo majuk lak..heheh...akhirnya ain pun bersetuju untuk folo...punyela nak bawak kete nye pasal..hehe..

jadi untuk pertama kali dalam sejarah hidup ain bawak kereta lalu highway menghala ke selatan heheheheh..wah syokkk...('',) korang de bawak?? heheh...cume menghala ke timur dan utara je belum lagi...takpe2 pelahan-lahan kayuh...hehhe

jadi kami bertolak dalam pukul 10.00 asenye..sampai dalam 11.30..hehe standard ar kalau 1 jam 30 min driver baru belajarkan..hehe kemut-kemut lagila..;) alhamdulillah selamat gak smpi kat umah makcik...masa balik kampung tu mak belanja makan..teman mak shooping kat pasaraya.. pastu pegi umah makcik ambik barang..pastu balik umah mak kat seremban tu..kami duduk2 kat situ smpi petang...best lak dalame tak balik sna..w'pun dulu tak bapa suke balik sne..('',)

well,kami lepak2 sampai kul 5..pastu kami bertolak balik..smpi kl dalam 6.30..hehe alhamdulillah..dan yang paling tak di sangka-sangka balik pun ain yang drive...nasib baek la masa kat umah seremban tu ain da tido kejap..jadila kan...yela kang ngantuk drive tak ke satu hal..alhamdulillah ain bawak slow slow je..dan akhirnya selamat sampai...('',)

seronok betulla arini sebab dapat drive kat highway menghala ke selatan....nak tanamkan azam barula nak bawak kereta menghala ke timur pulak...takpun utara ke..heheheh

gud luck ain....('',)

balik_kg Pictures, Images and Photos

~daaaaa~
ps/:sbb ain yang drive jadi takdela ambik gambar ek..sowi...;)


~Selamat Tahun Baru~



salam...

walaupun asenye agak da cam lmbt tapi ain nak wish gak 'SELAMAT TAHUN BARU'.
semoga dengan kedatangan tahun 2011 nie akan lebih menceriakan kehidupan ain dan kalian semua...selamat tinggal 2010 yang mempunyai pelbagai 1001 kenangan manis dan pahit..semoga tahun baru nie akan lebih bermakna....

ok..selalunya kalau datangnya tahun baru semua akan bercakap pasal azam? kan? asenye mesti semua orang ada azam masing-masingkan? begitu juge dengan ain...untuk tahun lepas azam ain asenye ada yang termakbul alhamdulillah..banyak gak da terjawab....


antara yang da tercapai untuk tahun 2010 adalah:
  1. ain dapat lesen kereta & motor...('',)
  2. ain konvokesyen akhirnya...('',)
  3. ain dapat hp baru...(NOKIA E72) hehe ('',)
asenya tula antara azam yang da tercapai untuk tahun 2010..hehe ok, untuk tahun 2011 pula azam ain mestila lain pulak kan..antaranya adalah:
  1. ain nak beli kereta tahun nie..INSYA'ALLAH ('',)
  2. tukar kerja yang lebih menjamin
  3. kalau boleh dapat kerja kerajaan ('',)
  4. nak sambung belajar degree...
asenye wat mse nie tu jela kot...kalau ada terfikir lagi akan di update..hehe ('',)

apa-apa2 pun HAPPY NEW YEARRR TO ALL...('',)