Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 14 November 2013

*Kembali 2013*

 



 *Assalammualaikum*

setelah sekian SETAHUN menyepi, baru arini tergerak hati nak bukak blog nie yang dalame giler berhabuk niee....MASSYA'ALLAH da laen pulak setting itu ini die yek....Ain,ain da lama sgt nie tinggalkan dunia blogger...hihi.....takpela bukan ade yang baca pun ye tak..kalau yang singgah tu mcam ade....awak la tu kan..kan... ('',)

 Hampir setahun meninggalkan cerita di sini, tetapi tak pernah lupa tentang kenangan yang telah mendewasakan ain hari berganti hari....untuk tahun nie mcam macam kenangan manis, pahit, tawar, masin yang ain tempuh...cuma kadang-kadang tak terdaya untuk menyuarakan dan menulis di sini....

Insya'ALLAH Ain cuba untuk kembali aktif macam dulu tapi taklah aktif sesangat kan sekrang da mcam2 komitmen kene buat...mana tentang kerja, tentang kehidupan kadang-kadang rasa masa dengan kawan-kawan da macam takde dalam kamus hidup Ain...sebab, Ain cuba untuk menghabiskan masa dan ruang serta peluang bersama-sama dengan keluarga yang jauh yang terpisah bertahun dengan Ain....

Ain rasa mungkin itu yang lebih baek untuk msa sekarang yela nanti bila da kawen, da jadi citer laen pulak...kan..kan ('',) masuk Tahun ni da tahun ke-2 ain hidup sendri...serba serbi nya sendri dari makan minum, pakai semua keperluan harian, keperluan hati kehendak diri ni....smua dalam tanggungan Ain sendiri.. Ain bersyukur sebab Allah S.w.T beri ain peluang untuk berdikari hidup sendiri di usia 24Tahun 9 bulan... yang kebanyakkan dari kawan-kawan ain sekrang nie ade yang masih belajar belum tamat pengajian, ada yang beru nak bina kerjaya, dan yang baru konvo kan kan...('',)

Takpela tu rezeki masing-masing ALLAH da tetapkan rezeki kite semua...dan peluang kerjaya ain dulu datang Insya'ALLAH ain akan sambung belajar lagi pasni...



Ain bersyukur sangat dengan peluang yang ada sekarang...ain happy happy dengan kehidupan yang jauh dari Mummy terutamanya bukan apa...ain bole senyum selalu gelak...kalau tak mesti ade yang tak kene... ain faham, macam mana pun die mummy ain 1 satunya yang ALLAH pinjamkan...tapi...

kalau dulu, susah nak camni...tpi tu tak bermakna ain tak jenguk mereka kat seremban....ain taknak jadi anak derhaka ain akan cube untuk meluangkan masa ain tuk diorg...selagi mereka masih hidup....SEBAB ain sayang mummy abah dunia akhirat....wpun mereka selalu kata yang mereka hanya ibubapa dunia ain je =(

Semoga Ain tabah menghadapi liku-liku dunia terutama di Kuala Lumpur yang penuh dengan cabaran nie..dan semoga ada insan yang dapat menjaga Ain menggembirakan dunia akhirat...Insya'ALLAH ('',)