Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 16 June 2011

Nur Amina kee Nor Ain...hehe =)


kembali lagi..hehe =) kadang2 benda yang kite tak rancang tetibe je terfikir dan terus wat keputusan untuk buat...korang penah tak jadi camni? Ain nie tetibe dalame tak kene entah kenapa aritu tengah keje.. (kalau kat office ain memang selalu dengar radio)

tetibe dalam banyak2 lagu, kuarla lagu Nur Kasih The Movie tu..jadi boss ain (makcik ain) pun tetibe bersuara..

BOSS : Selalu dengar lagu nie..da ase mcam telinga nie tak mampu nak dengar.. ('',)
AIN: biasala tu...kan masih musim citer die kat panggung ('',)
BOSS : ain da tengok ke?
AIN : Belum..kenapa mak uda tanya?
BOSS : yela mak uda tahu ain mesti minatnye kan citer tu..
AIN : haah memangla..ain tengok drama die dari mula tak pernah miss.. ('',) teringin nak tengok movie die..
BOSS : pegila tengok..
AIN: tak leh la..aritu ain kuar dengan kawan2 pas kenduri kawan kawin, ingat nak tengok tetibe cek time die kul 5.30 petang..abah mana nak bagi kalau balik lmbt2 ('',)
BOSS : Laa..apala abah tu tak patut buat camtu..ain pegila arini...balik awal..
(masa tu baru pukul 1.30 petang)

AIN : ait yeke? bole ke mak uda?
BOSS : bolela..lagipun mak uda de meeting kat Nilai..ain da siap keje semuakn.gi la balik..('',)
AIN : erm..ok..tpi kalau de geng ain pegila..tanya kawan dulu ('',)

(msa tu hati da berbunga-bunga da hehe ) maklumla nak dapat tengok kan...ain pun terus ambik broandband terus search 'TGV OR GSC' sekali cek wah menarik kul 3.30..hehe pastu online FB ain sje je try ajak kamaria Hana kotla free..tapi die cam lambat respon, ain pun da kul 2.05 terus cabut dari office...dengan harapan nak terus g wangsa walk tengok movie Nur Kasih..

kalau dari damansara tak jem memang 30min je..kalau jem yg semput sikit..hehe ('',) tengah2 drive tu tak sangka kamaria hana pun msg tanya...Ain jadi ke? hehe ain pun da sengih2 da sebab ade geng..hehe yela kalau kamaria tak ikut asenya ain tetap pegi kot..takpela sorang pun nak tengoknye pasal..hehe dan alhamdulillah kamaria jadi ikut malah ajak kawan kami sorang lagi jugak...=)...sonok betul..hehe

bajet time ain da cantik sangat da...yela ngam..ngam sampai umah die kul 3..ingat sampai2 cik kamaria pun da siapla rupenye ain still kene tunggu..rugi mase tuu..hehe +) takpela ain tunggu jugak..ain bajet terus gerak yela kang nak parking lg..beli tiket la pela...da mcm2 kan..tapi takpela..ku sabar jugak...da jemput kamaria, g la jemput mira...

sama jugak kes, ingat da sampai umah da siap..rupenya kami still kene tunggu 5,10 minit jugak..ishk2..takpela ain faham..sebab plan mengejut pun..hehehe =)) dalam 3.15 kami terus bergerak ke Wangsa Walk..heheh sampi dalam kul 3.25..petang...dan kami berada di barisan tempat beli tiket dalam kul 3.35ptg mcamtu..

bila da sampai tempat beli tiket orang tu cakap 'nur kasih da start dalam 10min yg lepas' nak tengoknye pasal takpe ok jee.pastu membeli belah lak mcam2 da ambik mse 10min kot kt situ ishk2..ape lagi i jalan punye laju ke depan mereka berdua ketinggalan kat belakng..hehe =)

bile da masuk lak..time si nur amina keguguran langsung tak tahu apa ke hal hehe.. ain la tnya kamaria..kenapa..kenapa..kenapa....lawak betul walhal sama2 masuk da sah2 la tak tahu apa2.. hehehe ain..ain..ain..hehehe kitorg pun layan kan la movie tu...



*akhirnya tercapai impian nak tengok*
HARI RABU, 14 JUNE 2011
(PUKUL 3.10 PETANG tapi masuk da kul 3 lebih)

selepas dalam sejam dua, kami khusyuk menonton akhirnya citer tu abis...sebelum ain komen pelakon2 dan citer tu mcam mana..ain nak story sikitla..dalam panggung tu kan, citer die de mcam2la..time sedih, time happy, time terkejut, time takut...mcam2 la time nye...

TAPI...TAPI

yang takleh blah tu sahabat2 ain, (KAMARIA & MIRA) asyik gelakk jee..tengok citer sedih gelak..cmne?? yang ain pun gelak samaa..heheh tapi scene yang cari cincin dan adam hilang tu agak sedih dan berjaya bagi saya menitiskan air mata woo.. :'( hehe

ok...mcam drama die jugakla kan...
pelakon yang terlibat teraju utama mestila ADAM & NUR AMINA...

sekadar komen dari hati yang ikhlas ek selepas menonton:



ADAM :

bagi ain die berjaya melakonkan watak adam dengan baek..wpun kalau dekat drama ain memang suke adam lagi..tapi entah kenapa dekat filem ain suke aidil la..sorry adam...
watak die, ermm..okla bolela..die seorang suami yang bertanggungjawab dan nakkan yang terbaek buat nur amina..die pun da nampak sayang sangat dengan nur amina..yela sampai sanggup mintak mcm tu sekali kan.. (sayang betul die dekat NUR)

*kan best dapat lelaki cam tu sayang sangat dengan sye nie*

NUR AMINA:

ok..kalau lakonan Nur nie pulak die sememangnya adalah isteri yang sangat baek..sagt caring, sgt menjaga hubungan dengan suami die...nampak la die prihatin...semua ok dengan die..cuma satu je Ain tak bape rasa ok...iaitu bile Nur TUAAA..apasal da tak CUn?? hehhe =)

seterusnya,


AIDIL:

mcam dalam drama kan die sememangnya sangat caring dengan Nur..die memang baek.. suami yang baek untuk isteri die...sangat memahami...memang die pandai melakonkan watak aidil dengan baekla...tambah lagi dengan ade anak2 yang comey2 tu..hehe =)

(sorry ain terlupa pulak nama watak ayu nie dalam filem nie)
*ishk entah apa2 ain bole lupa cmne nie*

ermm..dalam filem ain tak tahula ain terlepas scene ke atau memang scene ayu sikit je..ke dalam filemkan..yang sempat ain tengok bile aidil teringat mcam mana kisah ayu nie kene langgar..ala..yg die ikut layang2 merah tu..die tengok atas je..sampi la kat jalan raya dan kene langgar.. masa tu terkejut dan sedihla sbb orang yg aidil sayang & anak2 die sygkan da takde..
(kecik2 anak die lagi da jadi anak yatim kehilangan ibu yg cantik lak tu)

*bak kata kawan2 sye, die g kawin dengan spe ek..hehe* hehe =)

lagi..lagi.. ('',)


MIA:

tahu nama die mia tapi dalam citer nie entah apa nama watak die kan...tapi yang sampai arini ain ingat die cakap time die tanya pak su die tu..ala ayat die lebih kurang cmni...

MIA : pak su sakit apa? sakit sikit ke sakit banyak?
PAK SU: sakit sikit...
MIA : haaa nasib baek sakit sikit, kalau sakit banyak da MENINGGAL ..
PAK SU: ermmm....

pandai kan dak nie cakap...dala comey gilerr...senang jadi budak kecik tu tak payah nak hafal banyak2 dialog..yela..sikit jee pun dialong yang kene sebutt hehehe ('',)

*Harap2 ain dapat baby comey cam Mia laa nnti *
(wah berangan jee ) ('',)

akhir sekali, watak ganas sikit..hahaa

SYAFIE :

ermm..ok nak cakap selama nie ain jarang tengok die nie berlakon watak jahat tetibe filem nie die berlakon watak jahat...astagfirullah hal azimm jahat GILERR...ain tak sanggup nak tengok die g hentak kepala ade minah kat dinding....sampai berdarah terukk...dan ade satu lagi die BEDAL laki tu dengan ape nth nama die sampai orang tu MATI....

tak ke kaungg ajaqqq eee...jahat222... ('',) apa2 pun die memang nampak cam samsengg..


akhir sekali nak komen keseluruhanla ye...ok, movie nie pada ain tak delah sangat2 best kot.. sebabnye ending die pun tak bape best...pastu jalan citer die...mcm biasa2 je..mcm drama jela.. dan abis pun mcam drama yg abis jela...

so, kalau ade 5 bintang ain hanya bagi 2 setgh je kot.. ('',)
ape2 pun ain puas hati sebab ain da dapat tengok citer nie kat panggung ('',)

selepas kami menonton, kami pun pegi bergosip + melantak (melantak keE?) kat KFC..

Tengokla aksi2 kami...kat bawah niee.. ;)

nie kawan BFF..nama die Kamaria hana..ain suke kawan dengan die sebab die kreatif.. korang yang mana tak kenal die, memang tak tahu maksud ain..yela yg mn kenal mesti faham..die best..+ kdg2 wat ain gelak2 + suke gosip2 dengan die + baek + sopan + semua masuk dengan die kawan laki ke pompuan ke mmg ok je dengan die...ape2 pun thanks cik kamaria hana sudi bersahabat dengan Ain .=))


* MIRA & KAMARIA*
(kawan dari sekolah rendah + menengah lagi )


MIRA & AIN..
(ain kenal die selalu time st.john mse sekolah menengah)
die baek, kalau de kawan kene buli die la selalunye backup..
tak kirala pompuan ke laki ke kan..
kalau die da membahan org, mmg TERBAEK LAA ('',)

akhir kata,



*3 Dara Pingitan*

Ain happy kuar dengan korang sonok ase jiwa..yela bergosip, bergelak ketawa sampai orang kat KFC sonok tengok kite nak balik.siap bye bye lagi mungkin diorg sonok xde orang bising da kott..hehee...

kepada cik kamaria, terima kasih banje duit parking + makan minum tengok wayang ('',) kalau nak jalan2 lagi bole la cari syee..hehehe =)

(SEMOGA PERSAHABATAN YANG DI BINA BERKEKALAN SELAMANYA YEK)

daaaa ('',)


ps/: sorii entry panjang berjelee..
takleh nak pendekkan...
ase tak reti pulak..
hehehee ('',)
(14 June 2011)

4 comments:

  1. amboi, yg kita bayar parking pon masok blog taw... haha.. :p

    ReplyDelete
  2. hehhehe...bukan selalu...nnti dpt kereta baru kite berjalan lagi yekk =)))

    ReplyDelete
  3. ain atika zailani: hehe bukan selalu..tu yg terlebih happy tuu.. =))

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~