Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Friday, 25 December 2009

~Jatuhh Motorr...Adoii...~

http://emo.huhiho.com
salam semua.......

hye..pe kaba? dalame pulak ain tak cerita kat sinikan...anyway skg ain sibuk belajar motor...kalau ikutkan kat tempat belajar dengan cikgu motor tu die cakap hanya 4 kali je..tapi kalau nak lebih boleh...tapi dengan cikgu yang ajar kereta tu kira ain under diekan die cakap belajar sampai 8 kali...

haa..tapi skg ain ase cam da lebih 8 kali je ain belajar..haaa ambik kau..tula duk sibuk suh ain settlekan motor kan....nie ain da tak leh pisah dengan motor..cmne..?? spe nak bertanggungjawab? hehehe....

anyway, skg nie ain nak ceritala ek...ain test JPJ tuk motor confirm 31 DISEMBER niee...kira kalau ain lulus itula hadiah tuk diri ain akhir tahun niee...hehe....untuk test JPJ kereta pulak mengikut perancangan ain, hujung bulan Januari atau awal bulan Februari atau seboleh-bolehnya before besday ain la tuk tahun depan....

sebab ain nak jadikan lulus Test JPJ untuk kereta sebagai hadiah buat diri ain sendiri sempena besday ain...hehehe....pape pun kite hanya merancang tapi tuhan yang menentukannya...hehehe......ermm..untuk entry kali nie ain nak sambung cerita pengalaman ain belajar motor lagi....

mesti korang boring da kan sibuk citer pasal pengalaman belajar motor jee..?? tapi takpela sampai minggu depan nie je..then 31 DISEMBER 2009 da bis berjuang tak citer da pasal motor citer pasal kereta lak nanti..hehehe.....

kla kat bawah nie adalah rentetan pengalaman ain semasa belajar motor.....


HARI KEENAM (20/12/2009)

hari ini ain datang mcam biasa..akak tu ambik dalam kul 9 pagi...ain belajar sampai kul 1... alhamdulillah arini ain cuma belajar betul2 kat titi....oo..iye arini adalah hari pertama ain belajar nek titi...cikgu Rudy yang ajarkan...selalu ain dengan cikgu Ramli tapi die takde arini...takpela mana2 pun boleh....

untuk kali pertama ain nek titi agak takut gakla..baru je nak nek da jatuh...untuk pertama kalinya nek jatuh cikit jelaa....ain teruskan lagi nek kali kedua bile da smpi tgh jatuh ain cuba lagi untuk kali ketiga bile nak dekat sampai hujung jatuh lagi.....adoii aiii...maaf ye cikgu....

lama2 ain cuba untuk mesti tak jatuh...dan alhamdulillah kali keempat, 5,6,7,8, dan seterusnya ain nek tak jatuh daa..hehe...bile tak jatuh tu..puas hati betul...hehe...arini aib belajar nek titi ain siap kira adalah sampai 50 kali...hehehe...naek sakit dan lenguh tangan nie duk pusing2 hanya nak nek titi..hehee....

nasib bekla arini tak ramai orang jadi titi tu da macam hak ain lak ain wat...hehehehe...pas da 50 kali naek titi barulah ain pusing wat latihan tu bahagian 2 dan 3 sebanyak dalam 15 kali kot... pas da letih tu dalam kul 1 barula ain balik..hehehe...ain puas hati arini sebab ain da belajar titi dan boleh nek sikit2...hehehe....


HARI KETUJUH (ISNIN 21/12/2009)

waa...mesti korang tak caye kan masuk arini ain da hari ke tujuh..?? hehe...orang len xde pun wat cmni.....tapi ain tak kisahla....bukan sebab ain tak pandai bawak motor k...tapi sebab akak tu memang da bg suh wat sampai 8 kali...hehee tapi yang penting harga tetap sama ooo..hehehe....

untuk kali nie, ain belajar naek titi lagi....sebab ain nak betul2 mahirkan kat titi....ase sonok sgt bila dapat nek titi dengan nek...tapi arini ain belajar ikut kalau ain lepas titi ain akan pegi bahagian 2 dan 3 seterusnya ulang lagi ke titi.....

arini ain belajar sampai betul2 mahir...dalam kul 1 ain berhenti rehat dalam kul 2 ain sambung lagi....arinikan ain belajar sampai kul 4 petang...adoii itu memang betul2 belajar ke apa..hehhe sampai da itam da ain jadinyee....korang nak tahu tak...??

bila ain da belajar sampai petang, ain da letih kot...letih sgt...sampai ain bawak motor nek titi akhirnya ain jatuh...motor dan ain jatuh...... :( cian ainkan..?? ain jatuh terduduk bak kate kawan ainlaa...kire motor jatuh dulu pastu baru ain jatuh....

ain luka..luka kat kaki kanan, kaki kiri, tapak tangan kanan dan tapak tangan kiri...korang ase teruk tak?? ain balik umah abang long ain kate biasala kalau nek motor mesti akan jatuh gak..along cakap lagi dulu die pun jatuh gak....tp mse ain citer kat along ain nangis sebab sikit... :(

ermm...belum abis citer lagi...mase ain jatuh motor tu...dak2 laki yang de kat situ ramaila yg dtg tolong...diorg tolong angkatkan motor...erm...sye?? takde maknenye nak bg diorg angkat jugak bgn sendiri sudah....tapi mase ain nak gerakkan motor ke tepi agaknya tak de tenaga kot motor tu jatuh wat kali kedua....adoii..maaf cikgu, motor cikgu rosak daa... :(

ermm....selepas ain jatuh terus ain tak nek daa....betul2 sakit..ase berdenyut2 kaki dan tangan syee....adoii aii..pape pun apa yang terjadi arini tidak akan sama sekali mematahkan semangat sye tuk belajar motor..hehe....tepat pukul 4 petang ain pulang ke rumah....


HARI KELAPAN (RABU 23/12/2009)

hari ini, ain datang terus cikgu Ramli cari ain....die kate arini sye nak ajar kamu..titi...ok sye tunggu kamu kat titi...ermm..ain pun cakap kat cikgu, 'cikgu ajar jap lagi boleh? saya nak round dulu..hehe...

mane taknye baru jatuh aritu cikgu da suh ain nek titi...taknaklaa..hehehe...lepas ain buat satu round bahagian 2 dan 3...barula ain panggil cikgu ajarkan titi..sampai boleh....alhamdulillah ain buat cuma 2,3 kali je ain jatuh ke kanan dan kiri..yang sleebihnya ain tak jatuh pun...hehehe

cikgu siap cakap ain kamu da boleh niee...bolehla sok g test..hehe..ada pulakkan...ain cakapla sye test minggu depan la cikgu..hehehe...cikgu kate mesti boleh lulusnye kalau bawak cmni...hehe insya'ALLAH la cikgu....

arini ain kuasaikan titi...adala dalam 50 kali ain nek titi..hehehe....arini ain belajar dengan kawan ain...die test minggu nie, ain test minggu depan...pape pun ain harap die lulus dan ain pun lulus...dan bukan di sini berakhirnya persahabatan kami......

sonok dapat cikgu mcam cikgu motor tu..sporting...dan seronok ada kawan mcm kawan baru yang ain kenal mse sepanjang belajar motor...arini ain balik kul 2.30 petang...hehe...ain akan belajar motor lagi tuk hari ahad nie, isnin dan rabu sebelum ain test JPJ KHAMIS 31 DiS 2009..

kla...kat bawah niee....gambar titi jatuh bangunnya mse ain ambik test JPJ nanti...



semoga berjumpa lagi di entry seterusnyaaa..daaa... :)

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~