Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Sunday, 20 December 2009

~Org yang tak kenal masuk rumahku~



http://emo.huhiho.com



salam...hari ini ain nak cerita sikit kat korang..benda nie terjadi kat ain taw..bukan rekaan....tapi benda nie jadi ari jumaat minggu lepass....bkn jumaat yg bru lepas nie lagi satu nye sebelum jumaat baru nie...ain baru tulis nie pun selepas ain da boleh lupakan kejadian tu.......tak trauma dala ekk....

ermm....mesti korang tertanya-tanya pe motif ain letak gmbr rumah kat atas tu kan...?? niela yang ain nak cerita niee....pasal rumah la niee....ermmm cerita die cmnii.......family ain dari hari isnin - jumaat berniaga makanan pagi....jual dekat depan umah je...bukak gerai kecik2 jee....

nak di ceritakan niee...kejadian nie berlaku selepas orang balik solat jumaat dalam kul 2.30 petang...mse nie kat umah hanya ain dgn mak dan pembantunya je...yang lain abah g ambik angah keje, nana kuar dgn kawan...ceritanya camni pintu umah ain de 2 satu boleh msuk dri depan satu lagi kat tepi...dekat ngn bilik ain....entah mcm mana ain tak dengar apa2 pun..orang beri salam ke...panggil ke pe ke..kan....tetibe orang yang tak dikenali masuk umah..ain ulang lagi sekali ORANG YANG TAK DIKENALI TAWWW...TAK KENAL!!!! bukan yang kenal.....

mase tu tuhan je yang tahu pe perasaan ainnn...korang nak tahu tak orang tu masuk ikut pintu tepi pastu dieee terusss masukkk bilikkk ainnnn tawww...korang tahu tak ain kat mana mase tuuu..???? ain dalam bilik ainn....ain ulang sekali lagi AIN DALAM BILIK AIN!!!! MASE ORANG TU MASUKKK.... :(

mase orang tu masuk dlm bilik ain, ain tengah duk kat katil ain niee...tgk wat keje sikit dengan laptop niee....keje ke..? hehe nasib bek duduk kalau tido kee...?? entah pe jadiii kat ain....kalau time siang ain selalu bukak pintu bilik niee....

sebab mak ain selalu bising kalau ain tutup pintu die mesti ckp ain duk terperap je dlm bilik...hehehhe tu yang ain bukak tu tp jadi cmni laakkk kann..kla..smbung citer...ain pelik betul orang tu msuk dala tak bagi salam taw die bukak pintu grill tepi, die tutup perlahan jeee...die masuk ikut dr gatee depan pegi ke grill tepi...mcm tahu2 je kitorg masuk dlm umah nie mcm mn...ermm..takut taw...bile die msuk dlm bilik ain...ain pun tanye....dengn cuak nie.....

(PERBUALAN ANTARA AIN DGN ORG TAK KENAL/ORG JHT)


AIN: eh! nak apa nie..?? (mcm2 pikir)
ORG JHT: ermm...(mata die meliar die tgk keadaan bilik ain) sambil jawab...sye nak tanya niee...
AIN: Tanya apa?? (bangun dri duduk kat katil ke pintu kalau jd pape senang)
ORG JHT: (sambil berjalan keluar dari bilik ain) tunjuk tangan arah gerai mak abah..dan bertanya, spe yang berniaga kat depan nie yek?

(berjalan keluar sehingga ke pintu tepi) die jalan dulu ain menyusul belakang)


AIN: (die da keluar dari pintu tepi ain terus kunci kemudian baru jwb) family sye yg berniaga..kenapa??
ORANG JHT: tak de pape tanya je..tak pela sye pegi umah sebelah jap..
(die terus keluar dari gate depan dan pergi umah sebelah)
(ain terus ke depan melalui dlm umah tuk tgk die pegi umah makcik sebelah)

(die pndg2 gk ain sambil pgi umh sebelah, die pegi msk gate makcik sebelah dan berdiri betul2 depan gril pintu umah makcik tu tanpa berjumpa dengan makcik tu)

kemudian die dtg depan gate umah ain dan berkata lagi,

ORG JHT: sye nak tahu spe yang berniaga kat depan nie umah nie ke umh sebelah?
AIN: (ain pikir bape puluh kali die nak tanya soalan ni) ain jawab kenapa?????
ORG JHT: sye nak berniaga jugak..
AIN: (dlm hati) yeke?? dan jawab kalau betul nak niaga dtgla jumpa parents...
ORG JHT: takpelaaa...(die pun terus beredar dari rumah ain)

(Ain tgk je dan dgr ada bunyi enjin kereta yang tak dimatikan..ain ase ada org len tggu kt luar tpi ain tak nampak kereta apa sebab terlindung dengan kereta along kat luar dan xnmpk org dlm kereta kalau de)

ermmm....entah mcm mn ain tak tahu kenapa mse org tu masuk bilik ain, ain tak boleh menjeritttt....ain perasan mata die meliar tgk keadaan bilik ain...dan ain percaya jugak sebelum die masuk bilik ain, die da menjengah kat ruang tgh umah ain..dan nampak kat dapur ada org... mak ain ada kat dapur dengan pembantu2nya...tapi mereka mengadap ke belakang..jadi kalau die pegi jengah je kat dapur memang mak dan pembantu takkan perasan...

mase tu ain dlm bilik pasang lagu dan mungkin di sebabkan tu die dgr da terus ke bilik ain..dan igt tak de orang kot...tapi bile die nampak ain ada..die terkejut dan ain pun lagi2 terkejutkan..... tapi ain perasan bile die ternampak AL-QURAN DAN YASSIN kat meja belajar ain, dan yassin lagi kat katil ain die pun terus jadi tak keruan..mcm gelisah....

ermm....ain ase orang tu bukan niat baik...niat jahat...dan syukur alhamdulillah sye tak di apa-apakan...entah kenapa mse tu ain tak leh menjerit...tapi bak kata mak kalau ain nampak lipas pandai lak menjerit kuatt..hehehehe....

ermmm....sejak dari kejadian tu ain jadi trauma...mlam kejadian ain tak boleh tido...sebab bile ain tgk pintu bilik ain, ain ternampak bayang diee...ain nampak muka dieee....apa2 yg ain buat ain nampak muka dieee....

ermmm...mse die msuk bilik ain agaknya die tak bajet pun akan ada orang sebab ain tgk cara die jawab ain tnye mcm teragak2 je...mcm terpikir2 nak jawab apa....ermm...ain tak penah lupa muka diee....org tu dlm lingkuangan 23-25 thn...lelaki melayu...ermm..berbaju biru, seluar biru dan pakai topi serta cermin mata tapi bukan cermin mata itam...

ermm.....tapi yang menjadi tanda tanya bak kata ayah ain kalau niat die baek die takkan masuk umah kite mcm tu dan terus masuk bilik ain, die mesti akan beri salammm..dan tunggu sehingga ada jawapan....ermm..mak ayah ain siap tanya die bukak kasut ke...tapi ain mmg tak pasan...

dan yang paling ain tak faham..kenapa ain tak boleh menjerit time tuuu....YA ALLAH aku bersyukur kerana kau lindungi aku..kalau betul org tu niat jahat kau jauhkan die dari keluargaku....ermm....3,4 ari gakla ain susah nak tido...kalau duk igt...

tapi malam yang kedua selepas kejadian tu, ain tak pernah putus baca yassin....setiap malam....dan alhamdulillah ain da pulih dari trauma tu...dan ain da boleh tido dgn tenang...yang paling penting ain da boleh teruskan hidup seperti biasa....dan da boleh melupakan kejadian tuuu......

Disebabkan kejadian tula hari ahad yang lepas tu mase ain belajar motor mood ain tak baek sebab fikiran ain diganggu dgn benda nie...dan hampir nak terlanggr bdk yg sme2 belajar motorr dgn ain.....nasib bek takde pape....


p/s: korang pastikan pintu umah korang berkunci...setiap mse...dan jangan harapkan org len sahaja iaitu ahli keluarga kite yang laen untuk tengok pintu kunci tak...pastikan kite yang tgk...bru puas hati......

sejak kejadian tu ain lebih berhati-hati skg...pantang ain nampak pintu terbukak confirm ain jerit suh akak pembantu kunci....sebab selalu die yg tak kkuncii......hehe

semoga kejadian yang menimpa ain menjadi iktibar tu kwn2 semua....

6 comments:

  1. heh ain. lepas ni kunci la pintu k.takot kejadian same berulang. nak2 die dah taw keadaan umah ain macam mana.

    yela. mane xnya.sampai ke bilik ain die ley tinjau. eh. bahaye la.

    ape2 hal. ain gtaw parents ain la k.:)

    take care............

    ReplyDelete
  2. tula..mse tu..die masuk bilik ain, mak ada...tapi ain tak tahu kenapa ain tak boleh jerit....

    abg asrul ckp...kene santau kottt..cmtu pulakkan...lepas dri nie ain lebh berhati2..siap rapatkan almari baju dkt pintu before nk tido....

    semoga tak jd pape lg.. :)

    ReplyDelete
  3. ain..
    seram kite bace...
    nasib bek ain tak ape2...
    syukur2...
    nnti ain kne lebih hati2...
    kunci sume pintu, pagar, grill ke..
    ape2 jela...
    xkesa la ain ade kat rumah ke tak...

    die pun biadap lah masuk rumah orang mcm tu..
    xpatot...

    ReplyDelete
  4. amboi kemaen lagi ek..
    siap letak almari baju kat pintu.
    bagos la 2.

    maybe betol jugak abg asrol kate 2..
    macam kene santau je..
    men masok je rumah org..!
    dye igt dye sape..

    ReplyDelete
  5. wanie: tula pasal dala xbg salam ke apa ke tetibe da msuk bile ain.... syukur betul ain xde pape....mmg selepas nie ain lebih hati2....
    thanks wanie :)

    kamaria: kebetulan almari baju mmg dktkn dgn pintu bilik..hehehe... tula psal suke2 msk umh org...ee xblh igtla kejadian tuu....seram...
    nasib bekla xjd pape kt diri ini...

    ReplyDelete
  6. jaga diri bebaik k my friend.. :)

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~