Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 1 June 2010

~Dgn Bdk kecik pun owg Dengki, Benci!~



salam...

ermm....rupenye bukan mudah keje...ishk2...dulu mse belajar pun mcm2 masalah..skg nie wpun hanya keje sementara tapi pengalaman tu,..adoii yg mengajar....wat mse nie ain masih lagi bergelar guru Tadika....

yela kerja yang ain cari sendiri..kerja tuk bersesuaian dengan kelulusan ain..minat ain...ain memang nak kalau da bis belajar nak cari kerja yang sama dengan kelulusan ain...wat mse nie da 5 bulan ain kerja kat tempat tu..belum lagi bertukar tempat...

tadika inilah tadika pertama yang ain kerja dan alhamdulillah sampaila 5 bulan...wpun byk gakla masalahnya tapi ain harunginya juga....erm..sebelum terlupa, masuk bulan 2 ain kerja di tadika sampai tghari je kul 12..pastu ain pergi Transit die macm nursery bdk tadika jugak kira ain jaga makan,minum dan seumpamanya la di sana....

erm....dalam awal2 bulan ain kerja nie...ain takdela rapat dengan mana2 budak..mean anak murid..bukan tak berminat tuk rapat tuk anggap adik tapi belum ada yang sesuai..hehehe...bile da 3,4 bulan ain kerja..ain terminat tuk mengacau sorang budak kecik nie...hehehe...ain suke kacau die sebab die suke layankan..hehehehe..die comey, die baek..die byk persamaan dengan ain pendek kate sekepala la..hehehehe..ain suke kacau die dan die suke kacau ain..hehehehe...

hari berganti hari kami jadi rapat..hehehe...dan penah satu hari dak kecik nie cakap,

"Teacher boleh tak kalau kite nak panggil teacher kakak??

ain memang nak sgt kalau de budak panggil cmtu sbb yela adik yg kat umh tu mana nak panggil..heheheh...die pun da besar..hehehe..

ain pun jawab kat die.. ''Boleh, tapi panggil masa teacher lain takde ok?? hehehe...

sejak dari tu...ain panggil die dengan 'ADIK' dan die panggil ain dengan 'KAKAK'...tapi masa takde teacher lain..hehehe...2,3 bulan berlalu...sehinggala arini.....well..ain nak cerita pasal arini...arini kat sekolah ain tak ajar pun sekadar maen2, wat teka-teki dan mewarna...yela, sekarang nie jiwa budak2 tu tunggu nak cuti je....tak fokus...jadi pihak pengurusan pun takdela nak tekankan suh ajar pape..hehehehe...

selepas kul 12 tghari, ain pun mcm biasa pegi kat transit..jaga kat sana sampai kul 3.3o ptg..bile ain da settlekan kerja ain smpi dak2 tido dan makan kak midah iaitu pengurus transit di sana bagi tahu ain yang de orang complain mengenai ain...adoii.. mencuakkan...ain duk pikir bkn2 yela kot parent yg complain..rupenye bukan...

de manusia yang jeles kan saya bgtahu de perasaan tak puas hati bile ain asyik lebihkan Nadhirah je..adik yg ain rapat tu...org tu ckp, ain asyik lebihkan Nadhirah dengan adik die je... seolah-olah ain ignore yang bdk2 laen...yang tak boleh blah tuuu budak222 pun nk complain gakk!!! kuang asam punye buudak.....

cikgu kat transit tu mmg mcm ape je...ade je bende yg die xpuas hati kt ain nie..nk ckp ckit kat sini....sekurang-kurangnya ain wat keje ok!! pe HAK ain la ain nk rapat dengan sape...layan sape kacau dengan spe,..sikat rambut sape...kiss kat bdk mana..apa ade aku kacau korang ke???? yang bdk2 tu nk ckp sikit...ko tu adik aku ke?? ade aku kisah ko nk complain!! ermm.well ain tak heran pun bdk ke...mak bdk ke...pe ain peduli...

ain akan wat tak tahu je..suke hati perut ain la ain nak sayangkan sapee...sedangkn mak ayah pun mesti de lebihkan kat anak mana...inikan cikgu dengan anak murid...suke hatiiilaaa....well ain keje kat transit sampai hujung minggu nie je..sbb lepas cuti ain da tak naik transit lagi..sbb perjanjian ain dengan pihak pengurusan hanya 3 bulan je di Transit....

well kepada cikgu transit yang tak puas hati dengan ain, pasni ko tak jumpa aku da..ade aku kisah jumpa ko ke tak...pasni ko dan takyahla nak cri salah aku...aku pun bukan suke sgt dtg transit tu...bkn sukerela pun paksa rela adela...so, ase tak sabaw lak nak tunggu ari jumaat nie sbb nk ucapkan selamat tinggal kat ko dan transit..hahahaha...

lagi satu kepada budak2 yg complain2 tu nasib bek korang bukan anak murid teacher kalau tak, memang nak kene...lagi satu suke hati perut teacher la teacher nak sikat rambut sape, pakaikan bedak kat budak mana..yg korang kisah apasal!! ade ke teacher tak siapkan korang!! ade?? ade ke teacher siapkan Nadhirah je? ade? patutnya korang berterima kasih kat teacher sbb teacher yang mengadap muke korang ari2 dan melayan kerenah korang kat transit tu setiap ari...nie korang balas dengan complain?? patut ke?

ishk nasib bekla korang semua tu budak hingusan...dala malas nak layan korang semua...pape pun MENYAMPAH DENGAN BENDA REMEH-TEMEH NIEE!! kalau di fikirkan buat sakit hati je!!...


Pape pun kepada adik teacher ain, teacher akan pastikan yang hubungan kite takkan renggang dek kerana mereka2 yg nth pape tu...pe teacher kisah kalau diorg nk jaga tepi kaen teacher.. pada adikku NADHIRAH AFIQAH teacher sayang kamuu a lot...~

antara gelagatnye di Tadika~


~Adikku, Nadhirah Afiqah Bte. Mohd Najib~
~sayang selalu ('',)~

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~