Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Wednesday, 2 June 2010

~hilang walau seketika~



...salam...

arini mcm biasa kehidupan ain di siang hari bekerja..sebagai guru tadika..hehe..wat mse nie dalam minggu nie memang ain tak ajar pun..adik2 tu sekadar di hidangkan dengan teka-teki, maen-maen, menulis...dan becerita....

di transit takde pe perkara yang berlaku ia berlangsung seperti biasa....ain pun malas la nak pikir-pikirkan sangat...lgipun tggl bape ari je lagi tinggal ari khamis dan jumaat je ain kat sne...pastu ain tak datang da sne..hahahhaha..tetibe ase tak sabaw lak..heheheh

bile ain balik keje selalunya ain akan bagi kucing2 ain makan...maklumla wpun single tapi anak da 5..hehehehhe anak kucingg..hehehehe....skg nie ain da bela kucing 5 ekor..2 kucing siam @ angah ain nye...kire die tggl kt umh nie cam lepas tgn lak...sbb duit makan kucing die ain yg support kemain die ckp semntara tapi ain ase mcm da 2,3 bulan je kt umh nie..ishk2..

kalau tgk kucing siam angah yg sepasang tu dulu bapakla kurus melidi, skg nie da gemuk kemainnn..hehehehhe semuanya ain lerr yg bg mkn siang malam..heheheh..cewah padahal kak ton pembantu umah pun tolong bagikan makan gak..hehehhee...selain dari 2 ekor tu yg sepasang, ain ada lagi 2 ekor...kucing yg kecik..hehe..ain namakan si tam dan si puteh..hehe

sebenarnya si puteh tu mummy jumpa kat belakang umah...kawan mak yg letak kt umh nie sbb kucing tu hampir di langgar kereta dulu...tp makcik tu sempat ambik selamatla kn die pun letakla kt tepi umh ain nie..pastu bile mak ain bukak pintu kucing tu pun muncul..di sebabkan die comey mak pun ambik dan ain yg bela..heheheh

selang seminggu selepas tu, abah pegi kt belakang umh jumpa kawan die, otw nak balik tu terjumpa kucing kecik yg tak bertuan..menurut cerita abah, sebelum abah ambik kucing tu ada pakcik tu ambik..tpi bile pakcik tu pegang da tgk jantinanya, pakcik tu letak balik sbb pakcik tu kate kat abah kalau kucing nie jantan sye ambik.. memandangkan kucing tu betina die taknak dan abah ambik bawak pulang ke rumah..hehehhe...

secara kebetulan je..untuk seminggu awal tu si puteh takde kawan kesian ain tgk..ainla yg jadi kawan die..tempat die maen semua..heheh bile abah da ambik kucing kecik laen tu ain happy sbb bolehla wat kawan..kebetulan dua2 kecik..heheh...jadi ain namakan die si tam..sbb die itam..hehehe...

untuk minggu pertama tu mereka selalu gaduh mungkin sebab mereka tak serasi lagi tapi lama2 mereka jadi kawan yg sangat2 rapat...mana2 pegi berdua..hehe kucing kecik nie dua2 betina..hehehe... sampaila 2,3 bulan yg lepas pas abg ngah ain balik keramat die bawak 2 ekor kucing siam tu...jadi mulanya kucing kecik ain tu takmo kawan..dalam seminggu gakla.. duduk sangkar berasingan....kucing kecik 2 ekor satu sangkar, kucing siam 2 ekor satu sangkar...

pas sebulan mereka duk berasingan abah watkan mereka sangkar besar untuk menampung mereka berempat..hehe..selepas dari aritu mereka berempat duduk sebumbung...mulanya mereka tak serasi bergaduh tapi lama2 mereka da jadi best friend..heheh...senang sikit ain takyah banyak tempat nak kemas..hehehe

well, arini ain nak cerita skit.selalunya time ain balik kerja mase bagi mereka berempat makan, mesti semuanya ada...tapi entah mcm mn pd awalnya ain tak bp nak kisah sgt bile puteh takde nak makan...sbb ain igt die maen kt luar dan da kenyang...so ain bg jela 3 ekor tu je makan..

kemudian bile time nak masukkan kucing2 semua dalam sangkar mereka, 3 ekor je ada..yang si puteh takde...ain pun risau gak sbb puteh entah hilang mana..ain tggula malam sikit..pun takde balik2...ain da mula risau..setiap satu jam ain akan pgi tgk pintu depan kot2 die balik pun takde...ain jadi isau..selalunya kalau puteh atau itam takde yang tinggl dlm sangkar tu ain kuarkan...yg siam tu mmg akan setiap malam dalam sangkar..

bile puteh takde ain wat keputusan kuarkan itam msk dlm rumh smntra tguu puteh balik..smpi lewat malam puteh tak balik2..ain bertambah isau..mlm tu bile ain bg itam makan, ain tergerak ati nak g tgk pintu kat dpn..pun masih takde.. :( pintu tgh takde jugak..:( adoi..sdh sgt mse tu... ;(...

kemudian, pintu belakang ain tak berani nak bukak pd mulanya sbb time da kul 11.30 mlm...tpi lama2 ain ase tak sedap ati ain pun bukak jugak pintu tu...rupenye puteh ain da mundar-mandir cari pintu nak mask..die tak tentu arah..ain bukak pintu die nampak ain terus meowww..ain pun terus jerit ' puuuuuteeeeeeeeeeehhhhhh'.....

pe lagi time tu gak ain ambik die dan ain nangissss sekuat hati...;'( sbb ain terlalu sygkn puteh lebih dari yg len2...diela penganti coco kucing lama ain..mana tak ain sygg... beria-ia ain nangis...barula ati ain tenang dan senang tido selepas tu..hehehehe... maklumla da jumpa anak ilg..hehehhe ;)

ooo ye terlupa nak bgtahu pada awal cerita tadi ain bagitahu ain ada 5 ekor kucingkan... selain 2 ekor kucing siam abang ngah ainnye, 2 ekor lagi puteh dan itam dan seekor lagi tu si cumyyyy tersayangg...kawan kepada coco..hehe..dulu coco dan cumy berdua..skg die(cumy) still single smpi arini.. setia betul dengan coco tuuu..hehehhe :)

pape pun ain mmg sgt222 syg kucing22 ain tuu...hehhe ;)



niela gambar putehku sayang..~
~ si jantung hati kat umh..~
~gambar puteh mse kecik, skg nie da basaw sikit~

p/s: nanti de mase ain update gmbr kucing2 yg laen~ ;)

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~