Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 10 June 2010

~bile murid pgi Lawatan~




salam semua~

bersyukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberi kesempatan untuk meneruskan kehidupan di dunia ini...well, cuti sekolah telah bermula tapi program di sekolah tetap ada waktu cuti nie.. Pada hari khamis 10 Jun 2010 di tadika mengadakan lawatan ke Putrajaya sempena 'Program Kem Anak Soleh'.

Program ini diadakan selama 2 hari..iaitu pada hari rabu 9 Jun dan khamis 10 Jun 2010. pada hari rabu program itu diadakan di Amal Hidayah Taman Keramat Permai manakala program di hari Khamis adalah kesinambungan apa yang murid pelajari perlu dipraktikkan di Masjid Putrajaya yang dijalankan pada hari Khamis 10 Jun 2010.

ain cuma join program pada hari Khamis iaitu ketika murid semua pergi mempraktikkan apa yang sudah dipelajari pada hari rabu. kami bergerak ke PutraJaya pada pukul 9.00 pagi dengan menaiki 2 buah Bas. satu bas tuk murid lelaki dan satu lagi tuk murid perempuan. jumlah keseluruhan murid adalah seramai lebih kurang 80 orang murid dan disertai dengan 12 guru pengiring. lawatan ini hanya pergi ke Masjid PutraJaya dan Taman botani PutraJaya.



sebenarnya ain tak pernah masuk dalam Masjid PutraJaya tu. just ain pernah lalu je..siankan? :( jadi bile ain dapat tahu je nak adakan Program Lawatan ke Masjid PutraJaya terus ain sukarela nak join.. ('',)

sbb ain teringin nak masuk dan menunaikan solat dekat masjid tu..;) akhirnya pihak pengurusan bagi ain join tambah lagi ain guru kelas memang layak ;) alhamdulillah terima kasih pengetua kerana benarkan ain ikut bersama ;)


kat bawah nie ain selitkan bersama detik2 kenangan manis kami di sana ;)



~sewaktu menunggu masa untuk bergerak~


~dalam bas~
ain jaga murid laki jadi kene join bas murid laki~
agak tension sikit sbb murid laki noty tak duk diam~
~penat jerit suh duduk~
~diorg kejap duk,kejap diri~
~panas bontot agaknya~hahahaha~


~murid perempuan sampai dulu~
sebab bas diorg potong bas murid laki~ ;)



~murid laki tiba di depan Masjid PutraJaya~
~keadaan agak kurang terkawal kerana murid terlalu excited nak masuk~



~nak ambik gambar teacher tapi
murid yg lebih over cmne? ~hehe...



~masa murid laki ambik wuduk diketuai oleh guru~
~byk gmbr boy sbb kan teacher ain jaga murid boy~ hehe


~gelagat murid perempuan sebelum menunaikan solat~
menunaikan solat dibantu oleh guru~


~ketika mereka solat tahyatul masjid~
~ada pengunjung melihat di luar~



~selepas solat mereka berzikir bersama-sama~

~wajah2 puteri suci yang sedang solat~
~adik solat mana leh tgk camera~ hehe ('',)



~selepas solat mereka ada aktiviti berkumpulan di luar~
~anak2 tengah leke wat keje~

~murid ini duduk sebelah saya dalam bas~
~lene tido setelah kepenatan~
~adik nie tido dari mula masuk bas sehingga bas sampai~
lene betul adik tu tido..ishk2.. ('',)



~wajah teacher ain bersama anak-anak~ ;)

~guru lama dan guru baru bergabung tenaga menjayakan Program ini~
kami sama2 guru kelas tahap 1 di Tadika Amal Taman Keramat~


~sekian sahaja catatan perjalanan kehidupan teacher ain~
untuk hari khamis 10 Jun 2010~

2 comments:

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~