Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 14 June 2010

~Bile mak ajak g jalan2~



salam semua...('',)

waa dalame pulak meninggalkan untuk buat coretan di sini..mcmla ada org bc kan ain..? hehehe..ermm...nak citer cikit la kan..pada 14 Jun 2010 entah mcm mn bangun je pagi2 tu tetibe mak cakap, ain g la renew pasport tu...g sendiri..belajar bedikari..

ain pun bangun apa lagi betul ke nie? sbnrnya dari 13 hb tu lagi mak da ckp suh g wat, ain igt mak memain je...tetibe mak kejutkan ain awal pagi semata-mata suh g wat pasport tu..ishk22...rupenya betul...adoi...

ain pun bangun pastu g mandi siap semua..dalam kul 10 gak ain gerak..lambt kan? padahal da bgn kul 8..biasala mcm2 nk wat..heheheh...sebelum nak gerak tu mak pun cakap, alang2 g wat pasport tu pastu terus g giant permata sebelah tu de kaunter jual tiket...g beli tiket sekali taw..

wah! mak nie biar betul..cm da bg org harapan je..hehehe...mak cakap beli tiket flight yg sme, hari yg sma,mse yg sma kalau takde ari yg sme flight xsama pun takpe..ishk2.ain kate yela mak..kang ain balik dri wat pasport jumpa mak dulu..bru g beli tiket..yelakn ain tak tahu wat pasport tu makan masa bpe lama lak kan..hehehe..

well ain g sne...num ain kt sana 1188???? adoi...1188??? btul2 jauh kan..isk2..mmg ramai org..maklumla time cuti sekla katekan....ermm..well, ain kt sne dri kul 10.15 smpila 12.15... nasib baekla org kt sne kata 2 jam je adiknye pasport siap..hehehe ain pun tunggula sorang2 dengan penuh sabar...kire kene pg 3 kaunter...ada la step-by-step...

bile wat cmtu kite tak terasa pun lama sbb ada je kene wat..bile nak edit nama semua kaunter lain, bayar kaunter lain, bile nak ambik pasport tu pun kaunter lain..tapi guna num yg sme.hehe bile wat cmtu ase senang sikit..dan tak rasa lama..hehehe ;)

ohh ye sebelum terlupa, kite kene wat gambar sekali kat situ..lawakla muke.. sye nmpk tembam sgt ;) ala yg ambik gmbr 3 min siap tu...ishsk2..tp rahsia taknk tunjuk kat sini..hehehe..selepas 2 jam menunggu niela hasilnya
:
:
:
:
:
:
~mcm niela pasport sye~
tak leh la nk tunjukkan yg betul2nye~

well, selepas ain buat ainnye pasport dalam kul 12.15 tu ain pun balik rumah...makan jap.. pastu ain gerakla drive bawak kenari g giant permata untuk beli tiket kapal terbang pulak..yela ainkn nak fly g Padang,Indonesia ikut mak abah..heheh ;)

jadi ain pegila sendiri..beli sendiri..alhamdulillah ada rezki ada tiket yg sme mse,sama tarikh,sama flight dengan mak abah....untuk pengetahuan mak abah ain da tempah tiket dulu awal dri ain..ain bru tempah kemudian..itu pun sbb mulanya ain taknak ikut..tp last2 mak ajak juga da ain setuju..tula yg ain ikut dan ain gak kene beli sendiri tiket.. ;)



~Pada 26-29 JUN 2010~
~Fly la ain dengan my mummy & abah~
~dari KL ke Padang Indonesia~

(wah ase tak saba lak nak tunggu) ('',)

selepas penat tgharinya g beli tiket, beli makanan kucing semua kt giant, ain ingt nk g bank tapi entah mcm mn mak abah kol suh balik..mak suh ain temankan die g chow kit...alaaa...ain tak bapa nak suke g sini..sbb byk mat2 indon yg nth pape...nak xnk ain ikut gak..

sempatla ain jln2..kt chow kit nie..ase lama da tak dtg sne..hehe (pikir jap nak watpe pun kn g sne)hehehe...pape pun pg sbb nk jaga ati mak..kan die muncung lak ain tak ikut..hehehe mcm2la mak beli brg2 niaga dengan adala sikit buah-buahan ;)

~gambar hiasan~

~gambar hiasan~

well, aritu 14 JUN 2010 ari ain dipenuhi dengan benda2 nie...penat gakla..seharian berjalan tapi best2...xdela asyik duk terperuk je kat umh..heheheh...hope esok2 jalan2 lagi..hehehe

kla semoga jumpa di entry seterusnya...daaaa ;)



No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~