Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Sunday, 3 July 2011

~Bile jadi Anak Emak~ hehe


salam...semua..('',)

semua orang dilahirkan dari adanya emak & ayah betul tak?? dan memang semuanya akan di gelar anak emak, anak ayah mcam tulakan...tapi..yang ain nak cakap sakg nie.. pasal..orang sekeliling masyarakat melayu yang selalu memahami konsep 'ANAK EMAK' dengan maksud yang lain.....tak kisah la.....kalau perempuan selalu dpt gelaran 'ANAK AYAH' yang laki 'ANAK EMAK' betul tak??

selalu orang akan anggap yang dapat gelaran 'ANAK EMAK @ ANAK AYAH' adala anak yang dimanjakan oleh emak @ ayah...betul ke?? samala juga dengan citer cerekarama semalam (sabtu 2 Julai 2011)...tentang tajuknya 'ANAK EMAK'...hehehehe

Ain memang suka tengok cerekarama kalau takde ape2 hal..memang akan tak pernah miss la..hehehe..setiap hari sabtu pukul 10.00 malam hingga 12.00 tengahmalam...untuk minggu nie, kira semalam tu..citer pasal yang kat bawah nie

:
:
(kalau da tittle mcam tu, jawapannya mestilah mengisahkan anak emak yang manja tak pun kesayangan ke kan...hehehe)

sinopsis citer nie: (kate da tengok kan)

mengenai seorang ibu tunggal yang hanya ada anak seorang...tu pun lelaki..anak die tu baru je berkahwin...dan ain rasa mak die masih tak leh terima kenyataan yang anak die da kawin kot.. yela semuanya..ape sahaja yang tanggungjawab isteri semua mak die buat...sian isteri die makan hati...kalau korang tengok citer tu, korang mesti tengok antara babak yang anak die dukung isteri die, mak die cakap...turun,turun patah pinggang la...

bile anak die nak pindah mcam2 hal mak die buat...bile anak die nak tido, time tula mak die suh urut kakila...bile anak die de dating dengan isteri time tula ajak pegi sana pegi sini..da mcam anak lelaki die suami..hehehe ape2 pun, mungkin betulla mak die cakap, die bela anak die dari kecik semua benda die yg jaga, bile de orang len die mungkin belum boleh terima..hehe

yang paling best lagi, bile babak terakhir masa emak die hilang dalam hutan..hehe mse tu memang mengelabah jugak anak menantu die..yela..barula die nampak yang kasih sayang anak dengan ibu die tak leh dipisahkan.. =( mcam mana pun diorg saling memerlukan....

yelakan..hak isteri suami kene tahu dan fahami, begitu juga hak mak terhadap anak..
(wahh ayat ain xleh blah) hehee

ape-ape pun cerita malam tu ade banyak pengajaran..sebab selalunya dalam zaman skg nie susahla nak dapat emak yang masih jaga keperluan anak selepas kawin..hehe kalau ada pun anak die tu sangat2 la bertuah..hehe cerita nie pada ain best..kelakar, ain happy tengok walaupun tengok sorang-sorang hehe..ape2 pun dari 5 bintang diorg dapat 4/5 la ain bagi..hehe pada pelakon yang menjayakan drama 2jam tu TAHNIAH! GOOD JOB! ('',)

antara pelakon yang menjayakan cerita itu ialah:



HERO:
die nie pada ain tak berapa familiar la..ok ok je die berlakon tapi memang pandai melakonkan watak die dengan baek..mengada-ngada dengan mak dengan isteri die pun sama..hahahah..yang paling lawak bile time mak die hilang punyala menangis sepuas hati... =)


HEROIN:
yang nie sape tak kenal kan...Almy Nadia..ain suke dengan lakonan die..mana2 citer yang dilakonkan mesti bestla..kali nie, die sangat sensitif dan terasa hatila dengan sikap mak mentua die..sampai die sanggup cakp dengan kawan die, die jeles dan macam MADU dengan mak mentua sendiri..kdang2 kesian kat si anak..sebab die tengah2 antara isteri dan emak..hehe =)
pape pun GOD JOB GIRL!


ANNE:

ok, dalam drama nie anne merupakan kawan kepada almy nadia tadi..die seorang kawan yang kononye pandai menasihatkan kawan die yang baru kawin tu...konon2 pro la pasal rumahtangga.. mana tak pronye die queen control...ishk2..sian laki die..nak guna duit kene mintak bini, duit gaji semua kene bagi bini jaga, kalau overtime bini cakap yeke..ke melencong? ade ke patut..? mencuriga sangat suami die..? ermm..ape2 pun suke tengok die skg makin COMEL =)


MAK MENTUA:

kalau takde mak mentua takdela citer niee..hehe ok..pelakon Liza Abdullah nie tak kurang hebatnye juga,..semua citer yang die lakonkan so far bagus pe kan...hehe..yang paling kelakar, die makan ais krim..hehe =) mcam budak2 tak pernah makan kot...

tapi boleh la nak dikatakan emak yang sangat2 sayangkan anak..tapi mak pun mak jugakla sayang tu kene berpada-pada juga..kesian menantu makan hati...terutama malam pertama die mak kaco suh urut kaki...kesian menantu sorang2 dalam bilik tu..hahaha =))


AKHIR SEKALI,

semua orang sayangkan mak die...ain pun sayang mak ain juga...cumanye kalau dalam kes nie..mak mentua ke..mak ke..kenela faham kan...takleh la nak ambik semua tanggungjawab tu sendiri..bile anak tu da kawin, die da jadi laen...hehe tapi kan..ase..asenya masih ade ke lagi mak yang macam nie ek di zaman nie?? hehe

(RENUNG-RENUNGKAN LA YE) =)


Sebelum ain undur diri...kalau nak gelak ke..nak gelak ke..nak gelak ke terupulang la yek..tapi kat bawah tula antara ciri-ciri yang ain harapkan pada pasangan ain nanti.. sebenarnya mcam2 lagi nak..hehe tapi manusia mana ada yang sempurna ye tak? HEHE



(PEREMPUAN YANG BAIK ADALAH UNTUK LELAKI YANG BAIK,
BEGITU JUGALA SEBALIK-NYA)

ok, bye semuaa.. ('',)

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~