Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 19 July 2011

kalau ini dinamakan 'NASIB'...aku redhaaa




salam semua...
(diingatkn pada yg nak baca entry nie dinasihatkn bca entry sbelm nie dulu yek ) masih dalam mood yang sama yek =(



ok..nak sambung citerla k...nak diceritakan pada hari ahad lepas nie kisah antara ain dgn angah iaitu abang no.2 ain..mse tu dalam 11 lebih kot lebih kurang 11 pagi yek..ain tengah siap2 nak kuar dengan buah hati mse tu..opss..mse tu semua orang ada kat umah termasukla kak ipar, along, dan anak die..yang len2 biasala nana, mak,abah kan...

diceritakan mse tu angah kat dapur tetibe ntah mcam mana ain dengar bunyi gelas pecah..ain pun berlari pergila kat dapur..tengok yela risau takutla kot izz hfiy ape2 kan..dalam mse yang sama kak ipar ain pun sme2 kuar ke dapur...yang kak ipar ain nak g buat susu izz..tetibe angah nampak ain die sound, die cakap 'ain, apasal kaw tak pernah tengok gelas pecah?? '..tetibe angah cakap camtu ain pun dengan seribu penyesalan terus masuk bilik ain da teruskan bersiap tanpa berkata-kata...ain ingat habis mcam tula...tapi ain memang betul2 menyesal...sebab pegi tengok kat dapur...

kalau ain tahu die yg buat pecah tu ain doakan dulu kene mata die.e.kee serpihan kaca tukan biar die serik sikit...eeeee..geram kot..pastu selepas tu tengah2 ain bersiap2 angah masuk bilik ain..die dengan tak bagi salam nye pe nye..cakap..'aku ingat nak bagi duit kat abahla..abah mengadu takde duit nak li baju suar semua'..ain buat bodo je..tak respon ape2..die cakap 'ko dengar tak aku cakap'...ain jawab dengan bengang 'eh angah nak bagi duit kat abah bagila pasal nak cakap dengan ain lak'..angah jawab 'aku cakap kat ko yela nanti kalau ko na topup kan ke pe ke'...ain cakap balik 'eh kalau ain nak bagi ain bgila.angah nak beli nak bagi pegila bg kat abah buat ape cakap dengan ain'..sekali angah melenting die cakap camni 'ekelehhhh pompuan niee aku cakap dengan ko sebab aku igt ko bole topupkan sikit ke..eee tak leh buat bebincang la ko niee...dalaa...pastu angah terus naek bilik atas dengan hentak2 kaki kat tangga dan termasukla hentak2 pintu bilik...diee...

ain ingat kan da habis da pasal tu sekali angah hantar msg yang jauh sekali dan tak ain jangkakan.....camni msgnye :
:
:
:



angahnye msg berbunyi begini lebih kurang la :

'mulai hari ni ko bukan adik aku, aku bukan abang ko..ko nak kawin ke..ko nak mamposs ke lantak ko aku da tak peduli...ko sayang sangat dengan along kan..pegila kat diee...jilat sekali JUBO diee...'...

lihatla..bahasa angah tu kan?? korang bcala...satu ayat die 'JILAT'...lagi satu yang ain terkejut 'JUBO'..agaknya ain nie pandai kot guna istilah lucah mcam die tu..ain tak tahu ape maksud die tu..tapi tula yang ain kate die tu kepala angin..kalau nak cakap men lepas je...ain betul2 tak sangka die bole cakap camtu..

yang ain bengang tu kalau ye pun marakan ain, kenapa nak babit2kan along...tak pasal2.. lantakla hak ain nak sayangkan sape...kalau along lebih beradab sopan dari angah what the f*** ain nak lebihkan angah...tula diee...ain betul2 terkilan...

ain da tak kisah angah nak cakap dengan ain ke..taknak ke..lantakla...ain da tak kisah semua tu...sebab tula ain rasa ain kene bersedia siapkan diri kalau misal kate terjadi ape2 perkara tak diingini dengan abah...ain rasa ain xde ape di mata diorg..ain dapat ase yang ain takde tempat di rumah tu sekiranya berlaku ape2 pada abah...



tula die keluarga ain...angah memang mcam tu..selepas dari kejadian tu ain ceritakan pada abah...tapi abah kalau bab angah memang tak leh..sebab abah sayangkan angah lebih dari ain.. ape2 angah buat abah takleh mengamuk sebab tu takde sape angah takut...sedangkan abah pun die bole mara balik dan suro itu ini..cmne la...dengan ain nie kan...

well bile ain cerita kat abah, abah cakap ko da tahu angah mcm tu apasal ko tak jawab bebaik dengan die..ain jawab, ele yg die cakap mcmtu mse gelas pecah bole pulak..die nk cakap ain takleh buat berbincang abistu die tu bole sangatla orang nak bincang dengan diee...ain cakap kat abah lagi 'die yg susah nak buat bincang cakp orang kalau semua bnda wpun slh yg die buat die ase betul mcm mn nk bincang cara baek..lanatakla abah ain da tak kisah da semua nie...ain pun da malas nak pikir...die igt die bags sgt ke kelakuan mcm tu mcm mn hidup nak berkat...

pandai cakap, nak minta ain topupkan tuk abah..dulu cakap die nak simpan duit nak beli abah moto manaaa..ade keee..skg cakap nk li kan abah suar baju pastu nak ain topup bek ain yg belikan jeee..diee pandai2 nak arah2 apahal...ain kate kat abah mcm tu..ain bgtahu abah kalau ain de duit lebih ain tak haarp diorg nk topupkan tuk abah ain bg ape yg ain de jee...yg die tu lak sibuk2 nk cakap cmtu kt ain apsal...

abah jawab dalaaa. abah pun tak tahu nak jadi apaee...tula kisahhh nyee...so, mulai arini ain da malas nak fkir pasal kelakuan diorg kat umh niee...haha ain nak kumpul duit..nak simpan duit mse akan dtg untuk ain beli rumah atas nama ain sendiri..supaya senang di masa akan dtg sekiranya jadi apa2 pada abah tak mustahil emak ke..nana ke angah ke halau ain kan..yela sape pun ain niee dalam keluarga tu..kalau nak menumpang rumah along pun tahan mana pun kan...

oklaa..semoga ain tabah mengharungi hidup dengan keluarga yang entah ape2 tu.saba banyak2..ALLAH S.W.T tak duga pada hambanya yang tak layak di duga oleh-NYA..Apa yang jadi ni ade hikmahnya...ain keje rajin2 k...ingat mse depan...tak payah kisahkan diorg tu semua..Gud Luck for your lifee...

kawan2 tolong doakan kejayaan hidup ain ye supaya ain bole bukak mata mak,nana & angah yang ain jauh ebih berjaya dari diorg semua tuuu...daa

2 comments:

  1. alamak..

    ain, camni lah.. kalau ain terase hati sekalipon dengan angah, buat2 x terase je senang. ain tawu die mcm tu kan..

    maybe dia hantar mesej tu x bermaksod ape2 pon. yelah, orang tengah marah..

    ape pon, hope boleh baik mcm biasa..

    ReplyDelete
  2. yunkk...
    kite harap ain tabah ye menjalani dugaan hidup...
    setiap apa yang berlaku mesti ada hikmahnya.
    Ain kene igt tu...

    By the way, i'm always praying for ur success dear... May Allah Bless u... :)

    p/s: bile nak dating ni... kite dah start menganggur dah ni! :D hihihi...

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~