Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 4 July 2011

Mesti cemerlang dalam semua termasuklaaa~




salam..semua..('',)

musim bola da bermula la skg nie..entah kenapa sejak menjak nie ain da pandai pulak nak tengok perlawanan bola..haha tu semua sebab angah ain kat umah nie hantu bola dengan ain, ain da mengikut tapi ain takla cam die fenatik sungguh hehehe...

ape2 pun angah tahu ain terminat baju hitam kuning bola malaysia tu, die bole pulak tempahkan dan belikan untuk ain sehelai siap ade numbor yang ain suka dan nama ain gitu.kowang ade?? hehe tapi nantila ek ain tunjukkan ade je dalam almari ain tu..hehe =)

ok...kalau diimbas-imbas dan dikibas-kibas cerita dulu ain ade buat satu entry bertajuk 'MALAYSIA BOLEH' di mana perlawanan antara vietnam dengan malaysia mase tu perlawanan pe tah..terlupa pulak..opss..hehehe

malam semalam perlawanan antara malaysia dengan taiwan pulak tapi perlawanan Pra Kelayakan Piala Dunia Zon Asia...aritu 29 Jun kalau tak silap buat dekat Bukit Jalil, manakala malam semalam 3 Julai buat dekat Taiwan...

sebenarnya kalau ikutkan ain pun tak tahu semalam mula program awal..yela selalu pas maghrib kan..nie tetibe petang...kul 6 lebih...pelik jugak angah ain petang2 da terpacak depan tv besar siap tengok dan bukak volume kuat2...pelik..ain ingatkan die tengok siaran ulangan yela aritu die keje tak sempat tengok..bile ain tengok2 rupenya siaran secara langsung pehhh....cepat2 ain g mandi petang pastu terus terpacak tengok bola sampai habisss...

(kemain siap makan bagai semua sambil tengok bola) hahaa

kitorg dua beradik tengok kat ASTRO sebab nampak siaran tu lagi best...tapi kalau da takde tengok channel tv biasa pun jadi asalkan dapt tengok ye tak?



macam kite semua sedia maklumla la kan..malaysia telah mendahului dengan 2-1 di perlawanan pertama hari tu..sama jugak masa perlawanan kedua malaysia juga dulu yang dapat masuk gol dengan 1-0 tapi selepas tu taiwan pulak samakan kedudukan...CISS...

yang tak tahan tu baru je Malaysia dapat 2-1 tetibe bole pulak Taiwan tu jaringkan gol lagi da samakan kedudukan untuk pusingan pertama je 2-2...CISSSSS....ain memula mase pusingan pertama tu tak bape nak suke dengan kitenye keeper malam tu sebab kebanyakkan die banyak menghacuskan harapan i..heheh

TETAPIIII

selepas pusingan kedua tu, ain da nampak taring da si keeper kite hehe..SYABAS...die da makin bagus..mana taknye sikit-sikit peluk bola..sikit-sikit peluk..hehehe tu yang suka tu...tadi masa pusingan pertama jarang pulak nak peluk bola tu..hehehe

dan entah mcam mana...bila akhir pusingan kedua kitenye keeper pun bole dapat kad KUNING? cisss..mse tu ain dengan angah da tension sebab kitorg da nampak dan ase yang PENGADIL malam tu BERAT SEBELAH GILA BABUN...yela..bak kate angah die nak balas dendam la tuuu..dulu kite lawan dengan die, die kalah...EEEee...tak profesional langsungkan??...bukan ke adatla dalam pertandingan kalah menang..CISS..~

akhir pusingan kedua kite tewas 3-2 dengan Taiwan...TETAPI...berdasarkan kiraan mata agreget kite 4-4 jadi ALHAMDULILLAH Malaysia berjaya ke pusingan seterusnya dan akan berdepan dengan jiran kite juga iaitu Singapura...

harapan kite semua, semoga pasukan bola malaysia akan dapat menjaringkan gol lagi baek dari malam nie....ape-ape pun TAHNIAHHH.....GO MALAYSIA....
'MALAYSIA BOLEHHH'...



masa jaringan gol pertama..malaysiaa...
punya menjerit satu umahh..pehhh sonokkk kott... ('',)



'TAHNIAH' ('',)



Nie die hero malam tu...haha AIDIL ZAFUAN
suka tengok die maen..dan suke tengok die larii bile masuk goll yg pertama tu
hahaha.....bak kata angah 'makin cute pulak die nie' ('',)




tak dilupakan juga kepada Ketua pasukan malaysia nie..
die pun menjaringkan gol jugak malam tu...dengan jaringan gol
yang sangat2 cerdikla...tak sangka die bole buat mcam tu..
sampaikan penjaga gol lawan pun konfiuss... ('',)



ok..ok..secara jujurnya..ain kalau tengok bola dulu2 suke tengok diorg
berdua nie je..tu masa memula dulula...TAPI
skg nie da pandai sikit..suke tengok smua2...hehehe ('',)



ape-ape pun jangan dilupakan kepada tulang belakang kejayaan pasukan
bola kite nie...
sape tak kenal dengan Dato' Rajagopal nie..
yang sentiasa positif dan bagusla die jadi jurulatih... ('',)
teruskan...usaha yek!

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA... ('',)



*TEAM BOLA MALAYSIA*
(asenya macam kurang je kan)
takpelah...ape-ape pun,

GUD LUCK UNTUK MENENTANG SIANGAPURA NANTI...('',)



ps/:
sorry entry pasal bola pulak..
tak pasal-pasal..hehehee
('',)

2 comments:

  1. amboi semangatnya cik ain kita...
    malaysia boleh ! haha.

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~