Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Saturday, 23 July 2011

Penantian satu penyeksaaannn~


salam...semua..dalame tak menulis..ase rindu lak..nie da tengah2 malam bru rase fresshy tuk menaip hehehe sebenarnya dalame nak bgtahu kat sini tapi ape kan daya byk benda nk kene buat...da baru arini (jumaat) ain dpt cutii woo hehee...

makcik ain a.k.a my dear boss die bg ain cuti sebab die takde dekat office dalam 4ari mendatang nie...die de family trip ke kota singapura...ehh.eh..bukan pegi tengok bola taw..tapi die pegi satu family beserta cucu dan anak die ke Universal Studio yg femesss emesss tu kat Singapuraa...(haiiiipp bile lerr ain nak merasa g snee kan) =)

takpe ain pelahan-lahan kayuh..ye tak? hehee...ok..dalame tak citer pasal baby car ain kan..kan.. asenye cam de ke yg tahu perkembangan terkini ek...+) xpela..untuk simpanan ain je..camni, mase ain g booking kereta dulu adela sebelum die di lancarkan, selepas di lancarkan akak perodua mean my salesgirl die pun bgtahu suh dtg office untuk dikenalkan dengan org bank dan perlu bawak sekali dokumen2 yang die bgtahu untuk org bank tu apply loan..akak perodua tu kenalkan ain dengan orang bank 'MAYBANK'...

first of all tu adalah pengalaman pertama ain berurusan dengan orang bank...ase mcm2..mse ain dtg office akak tu kat branch perodua Glenmarie, tak pulak akak perodua tu bgtahu akan jumpa orang bank mse tu jugak..ishk2..ain dtg dengan selamba dengan tak ready ape sorang2 dtg sne.. ingat antr dokumen je sekali msuk bilik meeting terus bincang sme dengan org bank tu.. =)

mse tu, mcam2 fikir berdebar2..yela takut salah cakap kang xde lak dpt loan kan..hehe nsb bek la salegirl ain tu da pesan siap2..jgn ckp cmni, jgn ckp cmtu..cakp nie je..ckp tu jee hehee alhamdulillah meeting tu berjalan seperti dirancang dan berakhir dengan penuh harapan... wahh ayatt gueee =))

setelah hampir berminggu2, lamanaya menanti jawapan dari org mybank tu sampaila satu tahap ain lak terhegeh2 msg dgn akak perodua tu tanya perkembangan tapi still xde jawapan.. yg die bgtahu kene tunggu ambik msee lg.. ain diamkan diri hampir hujung bulan 6 tpi nek bulan 7 mau x ase cam nk melentingkan..entah mcam mn, akhir bulan 6 orang bank tu kol die cakap loan adik da approve tapi mesti mau grantoo...ishk2 walhal mse ain wat permohonan dulu ain da tanya ain xnk grantoo bole dpt x? die punya confident kate boleee.. sbb gaji adik masyukk..sekali pe da laen kamu ckp len bole dpttt...ishk2
(org melayu kite cmtula buat bisnesss)

lepas dpt kol tu, ain jwb cmnila bgi sye mse untuk bincang dgn boss sye dan keluarga kalau de ape2 akan sye kol semula..(padahal dalam kepala nie duk pikir mcm xde spe je layak jadi grantoo dlm keluarga ain)...setelah 2,3 ari ain berpikir, ain pun cakap dengan my big boss..then die nak tolong kenalkan dengan orang bank laen orang bank 'public bank'...bile pakcik ain kol, orang tu just cakap dtg office dan bawak dokumen seperti ain bg pada org maybank tempoh hari...=)

mse ain minta tolong tu, ain bgtahu ari khamis...nak diceritakan ari jumaat soknya tu kami terus pegi kat office public bank..(mse tu terharu pakuda & makuda) bawak ain pegi...padahal bukannya urusan kerja tu tapi buat waktu kerja siap boss yg tolong cmne?? korang adee? hee.. ari jumaat tu kitorg pegi jumpa kt office public bank dan ain berikan dokumennye..ain memang harap akan dpt jwpn secepat yg bole dan kalau bole takmola tunggu lama mcm ain tggu jwpn maybank tu... =)

sebelum ain terlupa, maybank nye intrest 3.4..dan public bank hanya 3.2..oklakan..=) nak diceritakan ain antr dokumen ari jumaat kan..? ari isnin 4 julai 2011 next week nya ain dpt kol dari public bank tu...die tanya cam2 tanya kat ain, kol boss ain ari isnin tu.. soknya, diorg kol lagi dan alhamdulillah dorg bgtahu yang loan ain da approve...tak perlu ada grantoo.. diluluskan seperti yang ain mohon...hehehe pagi2 selasa tu ain da dpt berita baek..alhamdulillah syukur gilerrr dan menjerit sepuas hatiii...hehehehhe sukeeeee sgt22 mse tu...=)

korang bayangkan servis yang diberikan oleh orang public bank cukup bagus..baru antr dokumen ari jumaat, jumaat tghri da kol tnye2 ptg2 kol boss ain pulak..ari isnin da submit dan ari selasa terus approveee cmne?? mse pakcik ain kol sebelum2 tu tnya kat orang public bank tu, die bg cara..kalau mcm nie..die kene mcm ni..mcm ni..mcm tu...tapi, orang maybank? die kol cuma cakap perlu ada grantoo kalau x, xleh... haaa...beza xbeza?

bayangkanla kalau betul nak cri pelanggan xsalah kalau u sebagai org bank bg cara kalau nak mcm ni pe kate cik wat cmni...kalau nk cmtu pe kate cik wat cmtu?? kan lebih bek..orang public bank bile pakuda citer masalah ain terus die bg caraaa dan terus approve terus die dapat komisyen sebab da dpt pelanggan... mcam tula baru betul cari pelanggan ye tak??

alhamdulillah syukur sgt ari selasa tu org bank kol kate da approve terus siap bgtahu nanti bile2 free dtg office kene sign agrement pulak..hehee wahhh i xsangka sebegitu cepat da apporve loan kereta syeee =)) bile ain bgtahu boss ain yg loan ain da approve teruss pak uda & mak uda cakap alhamdulillah..arini kite g signn..hehehehe cmne?? tapi atas sebab2 kerja mak uda & pak uda bawak ain pegi sign agrement kt office public bank ari rabu soknyaaa..hehe =)

ape-ape pun alhamdulillah syukur sangat loan kereta ain da approvee....kiranya step 1, booking kereta, step 2 apply loan...da pun terlaksanaaaa....yang tinggal step 3 jee iaitu tunggu keretaaa. bile da tahu kereta da de kat showroom ain kene pegi Pilih num plat keretaa dekt JPJ, Step 4 da de num plat keretaa da bolee ambikk keretaaaaaa...yahooooo =))

ain tak saba nak tunggu step 3 tuu...da ain dimaklumla oleh ainnye salegirl yang kereta ain tu, akan dipasarkan bulan 8 nie sebab warna die belum kuar lagi..bulan 8 baru akan launch..bile da bole di pasarkan ain akan jadi antara orang terawal dapat kereta warna tuu...=) tapi ain daa pesan kat akak tu make sureeee beforeee rayaaa i mesti dptttt itu keretaa..kalauuu tak.. tahula nasib untung dieee hahahaha... =) takpe2 bulan 8 bulan posee kene byk2kan saba ye tak?

lagipun kalau ain bole saba tunggu dari awal tahun untuk di lancarankan bulan mei aritu takkan ain tak leh tunggu bulan 8 yang nak masuk lagi bape minggu je lagi niekan..betul tak?? insya'ALLAH berita gembira akan sampai tak lama lagi Ain...sabaaa ekk =))

oklaaa..bile da dpt kereta akan di story morry lagi yekk...=))



*inila die my dear baby car*
*cute bukan?? like me right??*
*die special colour sebab tu lambat kuar*
*tapi xpeee...i still akan menunggu mu**

daaaaaaa semuaa.... =)


2 comments:

  1. HAHAHAHHA. myvi purple ehhhh !
    yeay yeay..

    ReplyDelete
  2. alamakkkk xsupriseee daaaa =)))) nnti ain nk dtg umh kama..kasi jeeeelesszzz hehehe =)))

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~