Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 1 September 2011

Raya yg Membosankan!~




Hye semua..('',) semua masih dalam mood raya kan? ain? erm..takde maknanya la mood raya nie....Ain rasa tahun nie raya adalah yang paling tak best! serius wa cakap luu...raya pertama yg hempeh, raya ke-2 da jadi HAMPASS!...adoii....

~CITER RAYA-1 KU~

serius, gile bosaannn kot...raya pertama entah pape konon2 org balik kg, mak pun sebuk ler nak balik kg..katenye adik-beradik die semua balik kgla pe la..pastu, kitorg nie (ain,adik,ibu ayah) pas solat raya terus lerrr balik kg...sekali, peehhh semua takde spe kt kg..pe citer??

kononnye adik-beradik mak ade kumpul kg..pe semuanya takde sekorrr pun...ishk2... selalunya tetiap tahun kalau raya-1 kitorrg akan beraya sebelah ayah dulu...pastu pas raya semua adik-beradik abah akan dtg ke rumah kami untuk beraya..pastu kami akan bergerak rumah mak teh yang rumah die sederet rumah kitorg tapi hujung la...pastu baru semua akan berpecah sama ada pegi umah nenek sedara kami di cheras atau ikut haluan masing-masing....

TAPI~

Tahun nie, mak pulak tukar plan..kate nak balik kg pas solat raya..jadi semua-semua tak datangla rumah kami mcm thn2 lepas..(ain rasa mcam mak tu nak elak-elak je dari adik-beradik abah datang) tak tahula pasal apa...pastu, kononnye pas solat tu, da selesai semua bersiap kami pun pegi singgah rumah makteh yang tak sampai 5 min beraya da terus zapppp berangkat balik kg...pastu dalam 1jam 30 min sampaila kami di kampung ibu di negeri sembilan...

sekali sampi umh kg, takde sape...ishk2...sadiss bukan...da mcam lebai malang kot...mak kol mak lang die cakap diorg beraya umah pak long (abang mak) kami pun tunggula semua yang dikatakan semua..tunggula kt kg...sekali, masuk sebjik kereta jee...kereta mak lang...bile tanya mana yang laen? mak lang jawab nie jela yg lainnye tak jadi balik....ishk22....

kesian bukan? tu gaya mak nak balik cepat2...ishk2...geramm je rasa...pastu, kami pegi beraya umh sedara kat ulu kampung..tu pun barula mak ngah & keluarga sampai...dengan anak mak lang sampai...yang laen2..takde maknanya nak datang raya kampung..selepas tu, kami berangkat pulang semula ke kg..dengan takde tujuan nak buat ape2..ishk2....

pastu, abah da ajak (ain dan adik) balik KL..mak tinggal kg dengan mak lang yang kononnye tak puas kalau balik awal..yang tak leh blahnye statement mak (korang balikla..malam kang jemput mak balik) ishk2...mcam tu pulak...malamnye tu, barula abah jemput mak kitorg tinggal kat rumah....tu citer ain raya 1...best bukan????




~CITER RAYA KE-2 KU~


korang tengokla..kalau kucing nie duk umah pun muka da bosan Ain nie lagila terperap je kat rumah hari raya ke-2 lagi la bertambah dua kali ganda bosannya...adoi~hari raya ke-2 orang laen sibuk beraya umah sanak-sedara ain nie duk umah sepanjang hari bapak bosan gile nak mampuss~~!!!

Ain jarang sekali rasa stresss tetibe raya ke-2 duk umah stresss sepanjang hari...rasa geram je dengan sikap mak yang nak mengelak dari orang datang rumah dan nak mengelak dari pegi raya umah oranggg!! korang jadi ain pelik tak pelik mak perangai macam tu?? adoiiii

malas nak cakap banyak, cuma nak bagitahu raya ke-2 ain duk umah dari pagi sampai la ain tido malamnya...SADISSSS BUKANN~~~


Gileee hati aku nie tak bengang..si nana merayau gune kereta satu hari raya ke-2 beraya umah kawan2..die...yang ain nie duk terperappp kat umah sepanjang hariiii adoiii...

STRESSSSSSS......STRESSSSSSS.....

Harapan ain semoga raya ke-3 nie akan membahagiakan janganla duk terperap je kat umah plzzzzzzz...abah plzzzz jom pegi rayaaaaa jommm plzzzzz...

ok byeee~

sorry..
lagu dalam mood merdekaa..hehe

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~