Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Saturday, 3 September 2011

~Bile dpt jumpe Mereka~ ('',)



Hye semua...
arini adalah hari yang ain tungu-tunggu..yela, sebabnya ain da niat nak beraya umah keluarga kandung ain sendiri...dan ain tahu ain pasti ain akan tersimpul gembira melihat gelagat keluarga ain tu yang macam-macam...hehe..

Pada Hari Sabtu 3 September 2011, lebih kurang pukul 2.00 petang ain gerak dari rumah.. Fristly, ain pegi beraya umah ayah dulu dekat Cheras tu...datang sana, makan semua beraya la kan...lepak-lepak dengan anak buah, ayah,kak long,adik..semua kat sana..lama jugakla..tapi ain tak rasa pun lama..kat sana macam kejap je... ('',)

Dalam tengah lepak-lepak tu, mcam-macam berlaku kat sana ada orang curi motor..ayah jerit dari tingkat atas..ayah kejar..kitorg adik-beradik tengok je situasi ayah yang berani nak kejar walaupun sorang tu..bangga jadi anak ayah ('',) dalam masa yang sama tu, adik kol fara bgtahu kami nak datang beraya rumah die sekalila tengok anak dia..tambah lagi ain tak pernah tengok lagi..hehe aritu g HBKL tak dapat tengok..jadi arini gi la tengok alang-alang da dekat ('',)

Rasanya lebih kurang dalam kul 4 ke 4.30 petang macam tu kami (ain,adik,kak long serta anak-anaknya dan ayah) pegila rumah fara yang dekat je area cheras juga..ayah pegi kemudian naek motor diee..hehe..ain dengan diorg naek Kenari la cam biasa..('',) sampai sana, tengok anak fara dan beraya kejap..dalam 15min macam tu..pastu dalam pukul 4.45 ke nak dekat kul 5 petang macam tu kami berangkat ke tempat laen pula..walhal saje nak jalan-jalan hehee...

selepas pegi rumah fara, kononnya kak long nak tunjukkan rumah die yang dekat cheras juga berdekatan dengan tempat keje Aidil..ain pun ON jela..alang-alang da kuar area cheras kan.. lagipun bukan selalu ain balik lewat sikit pun..Ain tak sangka klinik kucing yang ain selalu bawak cumy tu dekat cheras tu berdekatan dengan rumah kak long ain & dekat dengan tempat keje Aidil..Ishk2..ain selalu g klinik tu, kalau kucing ain sakit..nampak sangat yang kami memang dekat tapi jauh kan ('',)

Bile da sampai rumah kak long, kami da parking kereta baek punya sampai kat atas kunci luar tu kak long takde :( sadis bukan? jadi, ain hanya dapat tengok luar jela..tapi ain kira da tahula rumah kat mana, tingkat bape dan yang mana..lenkali leh datang je sendiri.. time kak long de rumah tu..hehe ('',) ape-ape pun terima kasih kak long tunjukkan hehe...mase otw nak pegi rumah fara, ain yang drive tapi dari rumah fara ke rumah kak long, kak long yang drive...



Selepas kami beredar dari kawasan rumah Kak long, kami terus menuju ke Leisure Mall tempat Aidil keje..saje..takde keje..lagpun ain saje nak bagi Aidil duit raya..walhal takdela banyak mana sekadar lepas beli ais krim..sebenarnya, ain saje je suka-suka bagi die..tujuan ain nak merapatkan hubungan adik-kakak je...ain harap dengan gurauan kecil itu, sedikit sebanyak mengukir seribu kenangan tahun nie pada Aidil & Ain...tu je...

Dari rumah kak long ke tempat keje Aidil kak long yang drive..sampai je kat situ, perkara utama kami terus menuju ke tempat untuk berjumpa Aidil..dalam masa yang sama anak kak long sibuk nak g toilet hehee...sepanjang perjalanan tu nak menuju jumpe aidil, ain tak tahu ain rasa laen sangat..mungkin sebab kami tak pernah jumpe depan-depan, borak antara satu sama laen jadi agak kekok sikit...kelakar pun ade padahal jumpe adik sendiri je..adoi Ain..kaw nie bikin malu sje..~

Otw kami nak menuju ke toilet, terjumpa la Aidil..hehe..mse tu, ain tak tahu nak cakap ape.. entahla dua-dua tak tahu nak mulakan ape..hehe kelakar gak rasa time nie..yang adik ain, mira pandai die jauhkan diri sikit...dari kawasan tu..yang kak long & anak-anaknye g toilet...hehe



kat Leisure Mall tula ain jumpe Aidil..(adik ain)..jumpe die..borak dengan die berdepan dua mata..kelakar sebab ain tengok die, mcam malu-malu..yang ain pun sama malu-malu jugak..hehe kami mcam tak tahu nak cakap ape..mase tu juga ain bagi die duit raya, dan ain cakap..nie duit raya lepas ais krim je taw.. ('',) gelak die..seronok pulak bercakap dengan die..ain harap ain dapat jumpe die lagi & borak lagi dengan die..

Adik kate, ain dengan Aidil borak mcam budak couple jee..hahaha kelakar..adik kakak kott...Mana taknye situasinye seolah-olah macam sepasang buah hati jumpe kekasih die kerja, pastu kawan die teman..sebab kawan die duk tepi jauh sikit..yang couple tu tengah-tengah jalan hehehe..camtula...mesti korang leh bayangkan? hehe =)

bukan ape, selalunya kalau ain datang rumah ayah aidil selalu kerja..tula sebab ain tak dapat nak kenal hati budi die..dan ain bersyukur aritu kak long ajak g tempat keje aidil, dan dapatla ain kenal dan dengar suara die depan mata ain =)

Pas jumpa Aidil yang tak bape nak lama, kami pun jalan-jalan keliling Mall tu..pastu ain ajak kak long, adik pegi MCD..ain nak belanja semua (kak long & anak-anaknye serta adik) makan Ais krim MCD..hehee.. ('',) kami lepak mcd tu lama gakla..borak-borak.. gelak-gelak memekak-mekak..semuala suara kami jee..hehe...ain suke tengok tingkah laku anak-anak kak long..diorg makan ais krim comot tapi comeyyy hehehe nama pun budak-budak kan..biasala ye tak?('',)


Okla, kite layan gambar pulak ye...antara yang sempat di snap mase tula..mse raya rumah ayah kami tak sempat bergambar pun..kami bergambar hanya dekat Leisure Mall je....pape pun Moh kite layannnnn =)

:
:

*AIN DENGAN KAK LONG AIN*
:
:

*ANAK-ANAK KAK LONG*
(comey-comey semuanya)
:
:

*KAK LONG DENGAN ANAK BONGSUNYA*
:
:

*KAK LONG & PUTERI-PUTERINYA*
:
:

*ANAK KAK LONG 1*
(panggil 'kakak')
:
:

*ANAK KAK LONG KE-2*
(panggil 'Baby')
:
:

*ANAK KAK LONG KE-3*
(Panggil 'Adik')
:
:


:
:


:
:



Selepas kitorg melepak sampai nak dekat kul 8 malam, kami pun berangkat pulang..kak long yang drive sampai rumah ayah..pastu, ain drive la sampai pulang ke rumah...ain sampai rumah dalam pukul 8.10 malam..alhamdulillah abah tak kol dan tak bising mungkin sebab die tahu ain jarang balik lambat...hehehehe =)

Harapan ain semoga akan ada hari lain lagi untuk ain jumpe diorg...sebab ain da mula rasa kasih sayang dengan mereka semua di sana...('',) Pada merekaa..sayang semuanya sentiasa....

jumpe di entry seterusnya yek...~daaaaa ('',)

mood:
HAPPY SANGAT ('',)

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~