Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Sunday, 28 August 2011

~Lelaki oo lelaki..~


haha..tajuk entry yang menarik..('',) rasanya ain jarang sentuh mengenainya kan? ain bukan ape takde isu yang nak dikupas...hehehe tapi malam nie tetibe nak bukak topik pasal nie.. tak dinafikan ade yang menggunakan istilah bahawa 'lelaki dijadikan untuk perempuan, dan sama juga perempuaan dijadikan untuk lelaki'...

yela untuk haiwan 'si jantan' untuk 'si betina' kan..da sebagainya la..jadi ain nak kupas atau nak sentuh lebih kepada manusia..iaitu di mana lelaki dan perempuan...ape yang ain nak coretkan nie adalah dari hati ain sendiri dan mungkin sedkit perasaan ketika ini..



mood ketika ini dalam dilema la yek..dalam mood yang agak sensitif =(

selalunya orang cakap kite kalau suke seseorang kite ada ciri-ciri kite kenapa kite suka kan.. kalau kite tak suka pun kite de ciri-cirinya ye tak? ade juga yang buat tafsiran kata lelaki yang perempuan suka..mcm ni..mcm ni..mcm ni..walhal die yang suke ciri-ciri tu semua ye tak? hehe..

jadi arini ain pun nak senaraikan la ciri-ciri yang ain suke..hehee suke la kat laki..eh memang kene suke kat laki pun kan kang kalau suke perempuan jugak jadi masalah pulak ye tak? hehe

antara ciri-ciri yang ain suke la kan: (kalau ada 8 dri 10 better la kan) mana ada manusia yang prefect ye tak? kadang-kadang kite perlukan ada ciri-ciri tu sikit dari takde langsung untuk senang di kemudian hari..pada ainla ye... ('',)

  1. ain suke lelaki yang memahami (faham jiwa ainla)
  2. yang suke sama minat dengan ain
  3. kalau bole dengan ain, taknakla layan kawan2 laen (layan ain je) hehe
  4. pandai jaga solat die ( yela nak jadi imam keluarga kan)
  5. jaga penampilan diri die (kalau comot xnk) haha
  6. ada kerjaya & masa depan die yg baek
  7. menghormati ibu bapa orang yg lebh tua
  8. memahami ain dalam keluarga
  9. menerima ain dan keluarga seadanya
  10. faham la jiwa ain dan tak larang ape yg ain nak buat...
sekiranya ain jumpa orang yg macam nie kalau tak memenuhi 10/10 pun takpela asalkan ade sangkut 5,6 mana2 tu hehe..dan kalau la ada ain cuba akan memenuhi impian die yang lebih kurang ain senaraikan mcam nie:

  1. cuba untuk jadi yang terbaek untuk die
  2. cuba faham die dalam keluarga die
  3. menerima die seadanya
  4. cuba untuk memehami jiwa die (kalau lebihkan kawan kene la belajar terima wpun sakit)
  5. cuba belajar memasak (kene la tackle part nie utk mse dpn) hehe
  6. pandai jaga hati mak die (aset tu hehe)
  7. kalau bole terima pekerjaan die (nak yg better dari syela ye)
  8. kalau bole cube terima kalau da fesyen die cmtu cume kalau bole taknak die (BOTAK)hehe
  9. belajar masak lauk kegemaran die..hehe
  10. belajar untuk mengetahui minat die
asenya macam ade yg kurangkan? kalaula kenyataan dan ada orang mcm tu, mana2 yang nak ditambah bole ditambah kemudian yek...hehe =)


akhir kata,



*semoga kite jumpe di entry yang laen yek *

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~