Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Wednesday, 3 August 2011

~gerammmmm betul!! ~

salam semua..

sudah pun masuk ari ke-3 korang berpuasakan di bulan Ramadhan nie? AIN? korang tanya ain? ain belum mula pun lagi puasanya hehehe =) nak wat mcm mnkan? amacam? ok ke posenya? hehehe..arini, ain bukan nak cakap sal puasa yek tapi sal sebuah kereta... =)

kat sini ain cuma nak meluahkan jelakan...maklumla takde spe yg sudi nak dengar rintihan hati kalau nak citer pun jadi lebih baekla meluahkan je dalam bentuk penulisan di sini...pada kawan2 yang suka cakap ain suke buat karangan dalam blog ain, ain nak jawab balik.adee ain kisah? namaa pun blog Ain..suke hatila nyah! hehe =)

seperti sedia maklum, ain memang sudah pun booking kereta myvi baru modal elegance 1.3 colour mystic Purple ala seperti yang kat bawah nie...

:
:
:


kalau ikutkan la..pilihan warna di hati, warna ini tak pernah sekali muncul dalam fikiran untuk menjadi pilihan...entah mcam mn gatal gi pilih warna nie...kalau ikutkan untuk model elegance ade 3 warna je...iaitu hitam, putih & purple...

kalau dulu ain suke myvi lama warna yg ala2 mcam biru2 grey enth mcm mana nak cakap colour medalion grey asenya nama die...tapi tu dulu mse suke myvi dulula kan...pastu ain gi gatal terminat pulak myvi limited edition suke giler dengan warna putih dieee....bila cari2 da habis stokk daa mse tu...yela da hujung2 diorg sibuk2 nak siapkan model baru niee...

jadi..hasrat hati ain telah beralih la ke the new myvi..yang sememangnya cantik!...kalau ikutkan dulu2 la kan...1st pilihan ain mse nak pilih kereta jenama PERODUA nie ain nak beli viva je.. sebab mse tu hanya fikir pasal kemampuan...tapi bile da tukar kerjaya tu yang ain pindah pada suke Myvi....TAPI....

ain sedih skg nie..yela..dulu, mse ain booking kereta myvi tu sebelum dilancarkan diorg salegirl ain bagi harapan kate myvi purple kalau nak warna tu kene tunggu bulan 8... korang bayangkan la mse tu selepas pelancaran dalam bulan 5,6 camtu nak tunggu bulan 8?? azabb kot...saba jelakan...ain pun sebab da suka kan..ain tunggula bulan 8..kononnye sebab nak warna purple ikut pilihan mejoriti..bukan pilihan hati ain taw....

macam sedia maklum, ain memang suke myvi elegance..kalau premium ke standard ke ain cakap siang2 ain memang tak pandang daa..sebab pada ain sama je model tu... dengan myvi lama..tapi elegance nie die de special sebab de GPS... =) pastu de touch screen...tu yang wat ain gile dengan myvi baru....

so skg nie, bile ain tanya2 ainnye salegirl pasal kereta nie yela sebab da bulan 8 kan..dulu die cakap bulan 8 sama ada awal bulan atau pertengahan bulan kira sebelum raya..nie semalam ain tanya die bole pulak cakap dalam bulan 8 baru HQ akan lounch warna purple bergantung pada HQ bile bole bagi pada pelanggan yang dalame booking....

die cakap mcam tu pulak..bile tanya bole dapat sebelum raya ke? die cakap INSYA'ALLAH..tu je reti...heyyyy aku bukan nak dengar ko cakap mcm tula...aritu dulu mse mula2 bukan maen ko cakap bole dptla...sebelum raya blaa blaa semua...bukan maen kaw berjanji dan beri aku harapan..skg kaw buat apa....ain ase terkilan sedih la..sebab kite beria-ia tunggu bulan 8, sekali bulan 8 tinggal harapan je kottt....

bile ain fikir2...ain tengok dengan fb perodua & semalam ain kol customer servis perodua untuk tanyakan hal nie..mereka cakap bulan 8 sama ada minggu 2 @ ke 3 pihak HQ akan lounch warna purple dan memberikan pada pelanggan yang dulu order..tapi masalahnya betul ke? ke saje bagi harapan lagi?? mcam nie ke servis PERODUA??

menyesal..semalam dalam fb perodua, de orang cakap yang myvi purple akan kuar 20hb 8.. korang bayangkan la 20 hb?? kotla..baru kuar..pastu dapatnye?? bile? mse tu semua duk sibuk2..nak beraya...ain ingt daptla guna mse raya kira kereta raya sekali punah asenya harapan ain..ain tak sangka jadi camni..

pasni memang ain da malas da nak mengharap dan menghitung hari...seksa betul asenya...entah mcam mana bile tengok sekeliling kiri kanan area rumah ramai yang da dapt myvi baru elegance warna putih, warna hitam tetibe ain ase mcam nak tukar warna je...kalau sebelum raya masih takleh dapat juga warna purple ain ingat nak tukar warna putih jee...korang rasa mcam mana?

yela ain suka warna putih tu..sebenarnya..tapi sebab ain fikir kalau putih ain takut ain tak pandai jaga...calar ke..nampak je kot...entahla..kalau fikir pasal servis yang mcam c*** tu..ase mcam tension...kadang2 ase geram sebab diorg nak wat marketing ain yang teruk kot!

tapi entahla..bile ain fikir2 balik kalau ain bole tunggu dri awal tahun untuk myvi baru nie dilancarkan dan ain bole besabar tunggu sampai bulan 8 takkanla ain tak leh tunggu 20 hb niee kan...betul tak? kalau dapat ke x mse 20 hb tu ain kene tolak tepi dan jangan mengharap sagt da...just tunggu jela...bak kata family ain dengan boss ain diorg kate tunggu je..nanti kalau ain tukar warna laen, mase tu da kuar warna purple ain yg terkilan pulak...jadi nampaknya tunggu je la yeee....klaaa....sambung citer nanti...

~NANTIKAN KEMUNCULAN BABY CAR AIN OK!~





~errrrmm warna putihh pun cunn jugakkk maaaa~
janji de GPSSS & TOUCHHH SCREENNN~
kaw ADE?? hehehe ('',)


1 comment:

  1. cik marya hana: haaaa tahuu xpee..ain pun da tak harap sagt da leh dpt before raya...entah2 bulan 9..tu pun kotla dptt....ishk2...nasib badan =(

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~