Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Friday, 26 August 2011

dalam bulan baek pun de jugak Pompuan mcm ni! ishk~

salam...semua..
wah de ke yg membacanya ni? hehe ok, pertama sekali maaf gambar kat bawah menggambarkan mood saya ketika ini...iaitu tengah bengang dengan seseorang**


ok, saya akan teruskan..becerita ye..orang yang menyebabkan saya bengang nie bukan orang sekeliling saya...malah dia hanya rakan di alam maya nie SAHAJA...(rakan tak rakanla kan) ok, saya teruskan lagi.. macam nie sebelum2 nie, mse saya tengah gile dan fanatik dengan MYVI LAGI BEST tu, saya pun join la 'PAGE PERODUA MYVI' dekat FB pe lagikan...

jadi di situ ramaila bakal2 yang membeli kereta myvi baru mcam saya tu..ramaila yang menunggu mcam saya jugak..ada juga yg gembira dapat kereta seperti yang dijanjikan dan ade juga yang sentiasa wall kat page tu hantar perasaan tak puas hati dan kecewa sebab laen mereka janji laen mereka kotakan..maksud saya kira tak dapatla sebelum raya mcam saya juga.. =(

ok, saya tak nafikan saya juga ada turun menghantar msg kat wall mereka perasaan tak puas hati saya..tapi biasanya akan di respons oleh mereka yang turut menerima nasb yang sama seperti saya...ok, nak story..dalam ramai-ramai tu adelah makhluk tuhan yang paling pada saya amat berlagak dan perasaan bagus! die nie perempuan!! perempuan muslim yang perasaan & bajet bagus! serta cun!..

sorry to say, memandangkan die da dapat kereta awal kira seperti yang pihak perodua janji die asyik nak backup besar je bile kami (orang2 yg sabar menunggu utk dpt kereta) melepaskan perasaan amarah kami di wall perodua tu...


Yang buat saya bengangnye tu, adela sorang rakan kami dalam fanpage tu, bgitahula mcam kate kalau bole nak dpt kereta sebelum tarikh2 tertentu dan adela sedkit menggunakan perkataan kurang enak..adatla orang tengah bengang..pastu tetibe pompuan yg rasa die bagus tu pun komen, dieleh cakap ' saya rasa no point u mara kat sini blaa..blaa, better u report kat hq or tv3? (peh ayat kaw??)

pastu ain pulak jawab (yela AIN sokongla pda yg mengharapkan kereta tu) ain jwbla 'betul2' tu je.. last2 pompuan lahanat tu ckp 'norain this messge it's for u too..kepala hatuk kaw arr...eyh pompuan aku nak cakap sikit..(haa da mula da ) nak bgitahu ek... kaw patutnye bersyukurla kaw da dpt pe kaw nak.! kaw tak tahu pe kami rasa waktu nie..jd pada aku kaw tak payahla nak perli2 sahabat kami tu yg mengharapkan kereta die dpt sebelum raya..kaw bolela ckp mcm tu sbb kaw tak kene mcm kami!!

lagi satu, kaw nk cakap kaw mengalami nsb mcm kami sbb kaw pun dpt lama tunggu bru dpt bis kami, bukan mcm kaw ke tunggu sme2 dgn kaw...kira kaw pun booking before launch kan? bistu kami booking selepas launch ke?? pompuan kaw cakap senangla kaw tak tahu ape kami rasa!! jadi better kaw shut up je la ok!!!

bile pompuan tu ckp 'norain this mesage it's for u too..ain pun jawabla 'pape jela'...tu je..haha pastu die jawab balik 'time kasih la norain..u'r nice person! eleee kaw nak perli aku ke ape?? ade aku ksh kaw nak cakap mcm tu!! elo pompuan, nasb baekla aku xjumpe kaw kalau tdk dgn kaw dengan kete kaw aku '*** PAPE JEEE'...sbb kaw cakp page tu bukan tempat sahabat kami nk luahkan bistu ape gune wat fanpage perodua...da sah2 la tu tempat nak kongsi perasaan tak puas hati or seronok..takkan nak citer pasal bagussss jeeee...eeeeee xfhmla aku dgn kaw nie!!

KEPADA POMPUAN TU (AKU NK CAKAP SIKIT EK):

  1. Mind' your own bisnesss
  2. kaw tak payahla nak selak2 kaen org len (kaw jaga tepi kaen kaw dulu)
  3. suke hatila die nk cakap ape..(kaw kene fikir kaw cakap tu tak menyinggung ke die)
  4. yg kaw nk tgur2 siap cakp mid your own word, in fact this ramdhan month bistu mulut kaw yg mcam lagi teruk dri longkang tu kaw tak jaga pulak asal??
  5. kaw fikir la..kaw terasa kami cakap, yg kaw cakap org laen tak terasa ke?
  6. wpun kaw tak cakap kat aku, tapi aku (sebagai org yg belum dpt kereta aku fhm perasaan die) so kaw tak faham ape kami rasa baek kaw 'TUTP MULUT' kaw
  7. kaw jgn bgi kami doakan kaw jadi ape2 mse kaw bawak kete kaw balik kg nnti SUDAH!!
  8. pasal kaw hampir kawan2 kami yg like page tu da 'UNLIKE' da page tu (termasuk aku) sebab aku malas nak bertekak mulut dengan pompuan mcam kaw
  9. weeehh malu sikitla...kaw jgn ingt kaw tu CUN SGT LERRR..(PLEASE RAMAI LGI CUN DRI KAW)
  10. SBB PADA AKU, CUN LGI LONGKANG BELAKANG UMH AKU DRI KAW!!!

ps/:
kepada kawan2 maaf bahasa kurang sopan sbb
mmg bengang dgn pompuan muslim tu..
die igt die ape...ishk!
(nasibla dlm bulan ramdahan nie)
AIN, ISTIFARRR...
*ASTAGFIRRULLAHALAZIM*
26-8-2011




2 comments:

  1. haha endahkan je pompuan gila tu. dia tengah syok kot dapat beraya dengan kereta baru. tu yang back up sgt.. ~ gelimat gelimat mat mat...

    ReplyDelete
  2. hahaha tahu xpee..ain pun da unlike da page tu.. tak kuasa nk berhadapan dgn pompuan tuu! =)

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~