Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 22 August 2011

~Bile Mulut yang salah!~

Dalame ase diri nie tak tulis catatan kehidupan kat sini...entahla dengan mcam2 masalah yang menimpa keluarga sejak dalam bulan yang mulia nie...mcam2 dugaan, macam2 yg ain rasa nak kate sedih, nak kate gembira, nak kata bengang, nak kata tersinggung semua ada...semua... =(

arini pagi nie, mood tak bape nak ceria seceria selalu...sebabnya hati nie ternampak2 terbca2 terdengar2 MSG yang ain terima semalam...bukan pe tu adalah hal kerja...hal di mana ain takleh share dengan sesape sebab orang laen tak faham keje yang ain buat tapi ain?? ain perlukan seseorang untuk ain luahkan....

sedih bile fikir...yela keje dengan takde kawan serba sorang2...bile nak kongsi cakap, takde geng bile nak g keje ingat office yg kosong hanya ada barang takde rasa nak pegi cpt2 pun msuk keje.. yela bukan mcm office len kene punch-card, kene keja parking, ade EPF..ain? semua tu takde walhal ain da keje hampir 8 bulan...tapi bukan itu yang nak rungutkan...tapi laen...

mcam sedia maklum ain keje lebih kepada bidang pendidikan tapi orang dewasa yang bekerja sambil belajar...diorg yang mana study nie, belajar dalam salah satu hujung minggu hari sabtu & ahad pastu minggu seterusnya salah satu hari sama ada sabtu atau ahad diorg ade exam...mcam Center di KL, exam hari ahad...dan nak senang citer untuk 1st timenye ain kene jaga student KL exam SEMALAM...diorg kalau exam dari pukul 10.00 - 12.30tghri je..

jadi semalam ain pun pegila mcam biasa..setting semua kan...pastu sebelum diorg mulakan menjawab, ain pun pesan la...mcm dalam dewan exam student2 sekolah...ain cakap, yg kertas soalan & kertas jawapan perlu diikat bersama, pesan tidak dibenarkan buat bising atau ganggu rakan lain...ain pesan juga kalau benda tu terjadi ain tak teragak-agak untuk ambil nama & beri pada pn.ruby @ en.md noor untuk tolak markah..

(ain sje cakp mcm tu tanpa niat apa2 bukan ape selalunya kalau ain sorang2 diorg student tu suka wat bising dan tak hormat ain) sebab tula ain cakap mcm tu...tapi entahla...agaknya ain tersilap cakap..


dan entah mcam mn ain diberitahu pn.ruby (mak uda) tak dapat datang aritu, tetibe lepas ain cakap mcm tu mak uda pun datang dengan pak uda..pe lagi terkejutla ain..sebab ramai tanya ain pasal mak uda & pak uda datang tak, ain jawabla tak..sebab ain ingt memang tak dtaang sekali datang...(dalam kotak fikiran mesti diorg ingt ain tipu) =(

selepas tu, mak uda & pak uda tak lama pun diorg tengok kejap2 je..tapi mse tu diorg takdela cakp ape2..tapi entah mcm mn bile da dalam 11.30 mcm tu diorg dalame balik tetibe ain dpt SMS..dari mak uda..kira mcam berusur tenguran..tpi ain terasa dan sedih =( terus ain rasa berubah air muka ain bile dpt msg tu... =(

mak uda cakap, 'bukan nak mara tapi nak bagi teguran sikit..td mak uda dgr sebelum diorg mula exam ain cakap 'sya tak teragak-agak' bunyi mcm strict sgt..ain takle ckp mcm tu diorg tu org yg lbh tua dri ain, diorg tu tua3 yg sensitif...yg ain sedih mak uda cakap NO MATTER WHY.. ain sedih sebb ain tak rasa ain cakap lantang mungkin sebab dewan tu besar dan ain sorang je cakap sbb tu mcm terkuat dan terlantang bile bercakap..tp nak wat mcm mnkan dan die ckp no matter why...maknanya tak kisahla ape sebab pun... =(

ain tahu, mse mak uda datang tu takde pape lg..dan ain dapt rasa mesti si tua2 yg poyo2 especially mokcik2 propa tu yg complain...selalunya diorg tu dengki, de je ape yg ain buat tak puas hati..pastu tak men agak2 tegur ain dulu ni tak terus report kat mak uda...entahla...bila jadi mcm tu kalau ain jumpe pompuan yg complain tu memang ain ludahhh jeee... (kejam betul aku nie *,*)...lantakla... org nk ckp ape...


bile da jadi mcm tu, ain ase tak best da...spoil sungguh mood ain...smpi ke pagi nie msih ternampk3 msg tu wpun ain da buang msg tu..dlm inbox hp tp dalam inbox kepala msh de... tak bestla..menyesal pulak jaga exam semalam...pasni agaknya tak payah bagi arahan kot jadi bisu je bile jaga exam kotla diorg bg ain jaga lgi kalau tak, takpela ain pun tak kisah...

dari ain elok2 fikir tahun depan nak sambung belajar dengan diorg jadi tak jadi nak sambung dengan diorg..yela jiwa ain tak seronok diorg seronokla mudah keje diorg..tpi ain...erm..ain da fikir, ain nak apply keje laen..kalau dpt lebih bek...lebh bgus ain tinggal je keje nie...(LANTAKLAA) asyik salah je..ade je tak kene,...MENYAMPAH JUGAK....

okla..sambung entry nnti..bye!


(sorry mood tak baek arini)

2 comments:

  1. ain sabar jelah..selalu mcm lah tu lah lumra kerja dan kehidupan,xsemestinya selalu org suka akn ape yg kita buat...so jgan nk sedih2 sagat2 lah k...

    ReplyDelete
  2. iye time kasih...insya'ALLAH ain da leh terima adatla dunia niee...mana ada yg semua akan org suke ye tak...

    mcm mn kite wat keje yg terbaek pun mesti de cacat celanya ye tak? =)

    anyway tima kasih..nasihat itu.. ('',)

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~