Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 22 March 2012

~Hati Ini Kini Terubat hehe =))



Kadang-kadang kita tak duga benda-benda yang kite rasakan remeh-temeh rupanya ada orang ambil perhatian..haish..ape yang sebenarnya ain nak sampaikan nie..?? ermm...bile dengar orang sekeliling cakap yang sebenarnya Mak Ain tu nak kan perhatian ain je..sebab tu die buat perangai mcam tu...tetibe ain tersentak..? berfikir sekejap..ermm..mungkin ada betulnya...


Bile ain sedar makcik ain sendiri bersuara, die cakap..'Ain, masa kat Kuantan aritu mummy ain cakap dengan makcik msa tu ain leke layan & jaga Izz...' Ain tanya, apa mummy cakap makcik? mummy ain cakap, yang DALAM RAMAI-RAMAI ANAK MUMMY, AINLA YANG BOLE DIHARAPKAN... tetibe hati ain terkejut? ermm...oo rupanya mak cakap dengan makcik-makcik ain pasal ain rupanya....jadi kiranya mak selalu fikirkan ain =)

Makcik Ain cakap, ain kene faham mungkin die cemburu tengok ain layan Izz, layan cumy ain maksudnya ain beri perhatian lebih pada benda-benda tu.tak layan die mcam tu sebab tu die terasa dan jeles...jadi ain pandai-pandaila pasni nak bahagiakan ye =) Ain pun rasa betul juga dan selepas tu ain cuba untuk berbaik dengan mak...


Sekecil hati nie tak sebesar rasa rindu hati ain pada Mummy...yela ain rindu nak bual2 dengan die..nak dengar bebel2 die...maklumla selepas die diam seribu bahasa dengan ain hampir seminggu lebih rumah nie jadi sunyi..sunyi mcam takde orang...

SEHINGGALA TETIBE....*MOOD : HAPPY*


*Ain dengan Mummyku sayang*

semalam, mummy banyak kali miskol Ain...bile ain jawab kol tu takde orang...tapi banyak kali time tu ain kat office..ain jadi tak saba pulak nak balik nak tanya 'mak kol ain?'...tapi 1st time mak kol tu Ain da senyummmmm sorang dalam office..sebab happy mak miskol..yang ain fikir hanyala mungkin 'mak rindu suara ain kot' hehe =))

Ain tak berani kol semula ain takut mak mara lagi..jadi serba tak kne...sampaila bile abah kol tanya hal sikit..then ain cakap 'abah kenapa mak kol ain'..abah cakap ko jawab tak? ain jawab tapi takde suara pape pun..banyak kali lak tu..kenapa abah? abah kata, enthla abah pun tak tahu...then yang ain wat terkejut tu abah cakap 'arini mak kaw dapat hp baru'..hehe sebab tu die kol kaw agaknya..hehe ain pun laaa..oooo...hehee patuttla... =))

Rupanya dek sebab miskol2 tu, mak guna try hp barulaa....haishh..then nama ain atas sekali tu yang asyik terdail ain jerrrr..hehe ain nie pasaN betul..=) ape-ape pun ain tak saba nak balik nak tegur makk..hehe


*niela hp baru mummy saya*
(bukan maen canggih haish ibu-ibu skg guna hp kan)


apa-apa pun dek sebab hp tula ain balik keje ain pun bersuara tanya 'mak, mak kol ain tadi?' kenapa? mak jawab, mak terdail..sorry..mak dpt hp baru maxis bagi..ain cakap 'bukan bgi tu, bagi free cakap mulut je..tpi nnti die masuk dalam bil'..kemain menipu jee tu mak..mak cakap' die cakap free'...ain jawab'memangla' die pandai....

(kesian mummy ain, orang maxis nie..kurang asam betul..ade ke makcik2 macam tu nak kelentong bongokk@! eee...) tak pasal2 RM60 kene cas tetiap bulan dalam bil...haishhh!

ALHAMDULILLAH AIN BERSYUKUR SANGAT AKHIRNYA MAK BERSUARA DAN BERCAKAP,SENYUM DENGAN AIN SEMULA....AIN HAPPY...HAPPY SANGAT =)))

*SEPANJANG MSA DUK GELAK JEEE ARINI*
TIMA KASIH YA ALLAH, LEPAS NIE AIN AKAN LEBIH BERHATI-HATI LAGI...

Mood:
Bye semuaaaa =)
~lalalalalalalala =))))

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~