Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 15 March 2012

~Takziah~ =(




lagi Sekali negara kite dikejutkan dengan kehilangan kanak-kanak yang berumur 5,6 tahun.. Dulu yang sampai sekarang ain tak pernah lupa pasal kanak-kanak Nurin Jazlin...arini kite dengar lagi kes mengenai kehilangan kanak-kanak..kenapa semua nie terjadi?? kenapa kanak-kanak yang menjadi korban & mangsa oleh orang yang tak bertanggungjawab? atau adakah negara kite nie semua orang da tak leh nak PERCAYA? ATAU DA TAKDE ORANG BAEK DIKALANGAN HAMBA-HAMBA-NYA NIE??


~ASTAGFIRULLAHALAZIM~ nak jadi ape dunia sekarang??

masa ain umo 5,6 tahun mse tengah comel =) betul..dan ain tahu korang pun sama..sebab time tula kite banyak benda nak tahu, nak cuba..dan mse tu mak ayahla yang sentiasa ain jangan itu, jangan ini dan sebgainya...dan pernah sekali ain hilang dalam SHOPPING MALL...Kat Jaya Jusco kira tak sampai 30min..mak ain dengan abah pegi kat kaunter pertanyaan ke hapa buat pengumuman kehilangan budak hehehe =) da akhirnya pengawal keselamatan bawak ain jumpa mak abah...(haishh) tu baru kejap...ain da melalakkkkk@@@ mak pun sama =)

Tapi Hari nie..? kehilangan kanak-kanak yang hilang terusss@@



BERITA TERSEBAR MELUAS:

yang mengatakan Nurul Nadirah Abdullah nie hilang ketika pergi membeli mi segera & telur di kedai Runcit di kawasan Rumahnya....yang ain tak fahamnya kenapa mesti die pergi beli sendiri??? mana orang tua die? mana??

sepatutnya kanak-kanak nie tak bole lagi di suruh-suruh pergi beli barang itu ini walaupun die da pandai atau da faham atau da cerdik...sekalipun...sebab sekarang nie dalam 10 orang hanya 1 je baek...yang lagi 9 semua...hancurrrr....

dan akhirnya tengokla apa kesudahan die...rentung teruk@@

kite sedekahkan AL-FATIHAH BUATNYA...semoga die tenang di sana...
mungkin di sana tempat yang terbaek buatnya....



sedih hati nie bile tengok berita 2,3 menjak cerita pasal budak comey yang bernama Nurul Nadirah Abdullah nie...kesiannya die..kenapala bole jadi mangsa orang yang tak bertanggungjawab tu....

kalau dapatla orang tu...kene bagi hukuman yang berat-berat jangan LEPASKANN@@
supaya tiada lagi mangsa selepasnyaa....










ada juga yang mengatakan Ibunya ketika itu leke melayari FACEBOOK..dan sebab tu die bagi nota untuk beli barang tersebut dan ketika itu adik comey nie baru bangun tido dan lapa..die pun pegi ke kedai untuk membeli barang...dan mak die tak sedar anak die hilang sampaila suami die balik bertanyakan perihal anaknya...dan barula ibu die sedar yang anak die da hilanggg....

itu hanya kata-kata orang atau kaba angin..tak tahula betul ke tak...tapi sekiranya benda tu betul...ibu diela akan menyesal seumurr hidup....kalau benda tu betul FB, nie kenala faham ada banyak kebaikan dan keburukan yang penting diri sendiri kenela pandai-pandai menggunakannya....

kalau betul ape yang diperkatakan umum, kononnye ibunya leke...yang ain bole cakap kt sini..

SESAL DULU PENDAPATAN, SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA...
NASI DA JADI BUBUR, BUBUR DA TAK BOLE JADI NASI...
YANG PERGI TETAP DA PEGI, YANG TINGGAL KENE TERUSKAN KEHIDUPAN....

ade juga dalam paper mengatakan yang unsur DENDAM...terjadinya kes tersebut...entahla sama-sama kite tunggu selanjutnya..kisah ini...semoga pesalah akan dikenakan hukuman yang setimpalll...@@ untuk dijadikan pengajaran pada orang lain..


*MOOD: sedih..sedih..sedih...kesian anak yang tak bersalah jadi mangsa... =(

BYE~

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~