Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Wednesday, 14 March 2012

~ee..Pelik Sungguh laa@@~




Ingatkan masa Ain kerja Tadika layan kerenah budak-budak yang macam-macam..tapi bila kerja dengan orang-orang yang lagi tua LAGI TERUK! eee..kalau layan kerenah budak-budak comel tu memang tak kisah la kan...da diorg kecik lg...tapi nie haa nak cakap sal orang tua!

Fine la kan.sesape yang nak dapat duit mestila asyik tanya bila nak dpt..bile nk dpt? tapi rasanya mse ain kerja tadika dulu ain cakap kat anak murid 'nanti cikgu bagitahu' diorg RETI JE BAHASA~ tapi sekarang nie, bila ain kerja ain cakap 'nanti ada pape perkembangan kami akan beritahu' tap tup sok lusa tanya lagi 'mcam mana dapt ke?? EEEEEE itu namanya TAK RETI BAHASA@@

Ain cakap sal apa nie? dapat agak tak? ala mesti korang dapat tekanya..yang mana masih menuntut tu dapatla merasa yang Kerajaan bagi yg mana-mana kerajaan tempat lain tak buat tapi kerajaan kite bagi....tapi masih ade jgk yg reti membangkang kerajaan tang nak duittt lupa da dullu bangkang gile-gile.~@@ manusia..manusia...

OK...terus terangla ain cakap pasal kat bawah nie..

:
;



Pasal benda nie la yang buat ain hangin sikit...bukan apa...kalau students sepenuh masa rasanya dalame da dapat entah-entah da bis pun guna..tapi mcam yang tempat Ain kerja untuk pelajar separuh masa Dip.Eksekutif UUM, pihak KPT baru je bagi kat UUM dan company yang Ain kerja nie baru je semalam dapat...~~ teruk gak kitorg kene key-in nama semua students Kami yang sehingga kini seramai 200 orang dan da kul 7 malam pun kat office lagi semalam...tu kalau students tak kenangla kerja keras kami tak tahulaa..~~ hish

ok..fine nak citer...ain geram dan kecewa sikit dengan sikap segelintir students kami yela dala sebelum dapat duk pas sorang-sorang tanya bila nak dpt..bile nak dpt..yang kitorg nek muak nak menjawab...'eh helo kalau dari kitorg, TAKYAH tunggu UUM dalame da korang DAPAT!' tapi adatla benda free laju jee..cube suh bayar hutangg..'lmbtt gegilee' tak kira la utang ape...kalau dgn ahlong tu yang 'tak dappt nk tolong da'!!@@@

Bile voucher tu dapat, nak bagi...kami siapla lagi bgtahu sekian sekian..time tempat tapi bole pulak jawab de hal la.tak dapat datgla..nak wakilkan laa..eee mcam2 pulak excuse diee..muak la.. ade je benda..tak pernah nak ikut jee...bukan pe.bile tak dpt duk tanya2 berulang kali bile da dpt tak dapat dtg time tula..inila simpankanlaa..haishh..(kalau ikut hatii tak kuasa nak layan org cmni@@)

ok..antra soalan yang bole dikategorikan sebagai soalan org yang tak bape cerdik:

  • voucher tu untuk ape??(what thee?? )
  • bile kite da bgtahu dtg ptg die tanya lak pagi de org?? haish@@
  • bile bgtahu suh dtg sabtu,die ckp tak dpt dtg nak dtg ahad laa (what the)@@@ ee
  • nak tanya kalau dpt da voucher tu nak buat ape dgnnya?? adoiiii!!@@
  • tanya berapa jumlah voucher tu?? eeeeee@@
  • kenapa voucher nie ade waktu sah laku, kenapa sampai 31 mac je?? (WHATTTTTT???)

*ok itu antara soalan yang ain rasa mcam, eee tak baca paper ke hapa? *
tula memasing manja sebab semua KAMI suap@@




*niela Voucher RM 200* yang menjadi REBUTAN HANGAT!



*PELIK, VOUCHER YANG TERSEBAR MELUAS NIE ADE GAK YANG
TAK TAHU FUNGSINYA*
(tinggal ceruk mana entah) ishk2



kadang-kadang seronok lagi kerja layan kerenah kanak-kanak sebab diorg nak tanya maen cakap je..dan buat Ain gelak..sebab soalan tak logik takpe la budakkan...kite yang besar betulkan TAPI kalau da tua tanya soalan mcam budak 5,6 tahun tu nak cakap APA EK????

*SEMOGA HARI SOK LEBIH BAEK DARI ARINI*
BYE~ =)

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~