Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 3 November 2009

~WARUNG IBUNDAKU~


salam.....<a href= hi semua.....apa kaba..? sihat..?

erm....sebenarnya ain nak cerita semalam..tapi tak sempat lak..jadi ain cerita arinila ek...setelah hampir 3 minggu bercuti suke-suki je barulah semalam ain mula de la keje sikit...hehehe....

bukan apa...mulai dari semalam...mak ayah ain da mula berniaga seperti sedia kala...setelah sekian lama bercuti..rasanya dari abang long ain nak kawin bulan 8 yang lepas 2 minggu sebelum majlis tu mak abah ain da bercuti...sampaila semalam baru bukak balik...

fuhhh...ramai betul orang semalam...maklumlah warung mak yang kecik tu bukak jadi pelanggan tetap mak semalam semua serbu..hehehehe....tapi pape pun best2...de gak la keje yang ain buat kan....

tugas ain time nie...kdg2 ain kene angkat pinggan, lap meja la kan..hehe...kdg2 tu mak suh jadi cashier tapi sebbkan harga2 semua mak abah nie wat cam kejap nek kjp trn jadi ain pun malas la nak ambik pot jadi cashier...hehehe...

jadi ain sekadar ambik order, antar makanan, kemas2 meja, susun2 meja dan sebagainya boleh la buat...hehe....ok..nak citer sikit pasal 'WARUNG MAK" nie...ain yg bg nama tu..hehhe... sebenarnya takde nama pun sebab warung mak abah ain nie lebih dikenali dengan
"WARUNG TEPI JALAN"..hehehehe....

bermula seawal pukul 6.00 pagi sehingga pukul 12.00 tghari paling lewat....tapi kdg2 pukul 11.00 pagi da bis... hehehe... semuanya bergantung pada makanan yang adala...selagi tak abis mak abah ain tak tutupnye...hehehehe....tapi selalunye sebelum pukul 12.00 da tutp..hehe...warung yang tak seberapa nie
beroperasi pada sertiap HARI ISNIN - JUMAAT.....

lagi satu kalau ari SABTU DAN AHAD memang tak buka..sebab aritula mereka semua duk beli barang..dan sediakan lauk2 tuk minggu yang seterusnya....jadi pada rakan-rakan yang duk dekat2 area KERAMAT AU, SETIAWANGSA...bolehla singgah di kedai ibu bapa saya ek...

erm...kat bawah nie ada beberapa keping gambar makanan dan minuman yang selalunya di pesan oleh pelanggan-pelanggan mak abah ain...haa sebelum ain terlupa....mak ain yang masak semua makanan tapi die cume ajar jela pada pembantu2 mak...yang buat air pulak mestila ayahanda kesayangan saye..hehe....saya hanya membantu di belakang tabir je ek..hehe...

antara gambar-gambarnya:

ATAS DARI KIRI: MIHUN+TELUR, NASI GORENG

BAWAH DARI KIRI: NASI LEMAK, MIHUN GORENG+AYAM


ATAS DARI KIRI: MIHUN SUP, PULUT KUNING+RENDANG
BAWAH DARI KIRI: MEE REBUS JOHOR, LONTONG


ATAS DARI KIRI: MILO AIS, TEH
BAWAH DARI KIRI: SIRAP, LIMAU AIS

ANTARA KUIH-KUIH YANG ADA


YANG PALING BEST KAT SINI...
"BEGEDIL"
(DALAM DIE ADA KENTANG EK)

SEMUANYA MEMANG SEDAP..HEHEHE....<a href=

~JADI JEMPUT-JEMPUTLAH DATANG EK~

3 comments:

  1. waahh!
    ble la nk merasa mkn kat kedai mkn ain tu ek?
    hihihi...

    ReplyDelete
  2. waa...nmpk cam sedap je...:)

    ReplyDelete
  3. one-nie: awk boleh je dtg bile2.. boleh merasa nnti...awk tu je yg xsudi dtg..:)

    kwn bru: mmgla nmpk sedap tapi kalau mkn lg sedap taw..hehe

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~