Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 16 July 2012

*Kembali Merinduuu*


tak sangka pejam celik pejam celik da nak dua bulan lebih tinggalkan dunia blogger nie.. banyak cerita nak kongsi, tapi nampaknya asyik tangguh tanguuh jee ain..nie...kesian pada yang sudi membaca kotla kalau ade.. dalame nak citer nak kongsi tapi tula line internet nie kadang-kadang ok..kadang-kadang semput.. 

Nie ain update pun dekat Umah Seremban lajula sikit...tapi kalau ain kat Ukay Perdana, sejak da makin ramai penghuni tinggal kt situ, da mcam siput sedut da line internet ain nie..haishh tula dulu kemain puji puji sangat Ain dengan P1 ain tu sekalii hambikkk...dushh jadila cam nie..('',)







korang apa kaba,sihat? eyh mcam ade je membacanya kan..ermm Ain? mcam mana? ain mcam dalam gambar kat atas tula makin, cubby dan makin gemukk haha..nak kata happy tak happy mana, nak kate berduka lara takla sangat...

sekarang nie, pejam celik pejam celik da hampir 3 bulan ain hidup sendiri dekat Ukay Perdana tu.. so far alhamdulillah okla..cume biasala dari segi pengurusan kewangan kene usaha lagi..maklumla semua sendri.. da takde spe2 support kan...kenela..usaha lebih lagi...

tapi sejak menjak nie..family ain di landa masalah...tapi bukan problem ainla..Problem abang long ain.. masalah tu biarlah rahsia keluarga kami...walaupun pada hakikatnye ia sedikit sebanyak membebankan hati ain tapi nak buat mcam mana tempias mesti kene ain jgk..

dalam banyak perkara ade satu yang betul2 buat ain terkilan...ain tolong niat baek..ain temankan je..tapi kenapa die nak anggp benda laen..ain taknak org cakap, adik beradik ain takde budi bahasa langsung tak jaga hati org len..cukupla 'die' da jahat di pandangan mata org tu janganla kasi tempiasnye pada ain...

bila jadi masalah diorg, tak pasal2 duk umah UKAY yang jadi mangsa ain dan adik ain..kitorg lak kene hadapi semua tu...yang banyak mengeluarkan duit kewangan dalam rumah tu ain..takkanla ain nak support diee sampai bile?? eloww..kaw yang sepatutnya perbetulkan diri dulu..kene ada sikap tanggungjawab nie tak semua nak suappp..sampai bile?? umo da lanjut kott...

ee..geramla...memang ain sakit hati..sakit dengan sikap die...dari dulu tak berubah perangai ain sebagai adik selalu doakan die..tolong die susah senang sebab nana,angah da taknak tolong takkan ain nak tengok..tapi baru2 nie bile die mara, nak herdik2 ain..memang ain da putus asa,...ain da tawar hati nak tolong lagi...
 
WARKAH BUAT DIE (ALONG KU)

semoga ALLAH S.W.T. lapangkan dada along untuk berubah,
tolongla..tolong bersikap matang,
tolong jadi seorang anak/suami/abang long yang bertanggungjawab,
tolong jangan sia-siakan hidup org lain,
kalau da rasa diri tu hidup sia-sia kesiankan kami,
tolong faham sikit keadaan adik-adik along,
tolonngg..tolong..tolong jangan buat mak abah susah hati...

ain da tak sanggup dengar rintihan mummy abah,
ain da tak sanggup dengar mak abah bebel2 ungkit2 kisah lama...
aritu along mara ain,
ain terasa...terasa sangat...
ain kecewa, ain tolong k.ipar tu bukan sebab ain nak lebihkan die,
tapi along JAHAT, ALONG Kejam~! layan die mcam tu

kalau ain jadi die, BUNUH da along agaknya...~
kalau da xsuke cakap baek2..jangan layan mcam tu,
jangan jadikan IZZ sebagai alasan...
kesian..izz...kalau die bole cakap,mesti die akan cakap
AYAH JAHAT!!

tolongla tolong berubah...
mulai hari nie ain da tak nak ambik tahu psl along lagi
along takyah nak mintak2 tolong ain
ain da taknak tolng along...

*SEMOGA BULAN RAMDHAN YANG AKAN TIBA NIE BUKAKAN 
pintu HATI ALONG UNTUK BERUBAHH...*

Insya'ALLAH~~



Ain sedih, orang lain adik beradik bersatu hati...tapi adik-beradik ain????

*YA ALLAH, sesungguhnya sungguh besar ujian-mu buat keluarga kami...*
smoga kami dapat menempuh-NYA dengan tenang...AMIN
TABAHKAN HATI IBU AYAHKU... :(


No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~