Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 29 May 2012

~Bile benda tu 'FREE'..~





Macam biskut.. kejap ada kejap takde Ain nie kan..hihi sorry la memcam benda yang jadi dalam hidup sehari-hari ain niee..memacam kene buat hihi...dalam banyak-banyak benda yang jadi...ada satu citer nak kongsi...yela..sebagai tatapan Ain jugak di kemudian harri.. =))

Tak kisahla ada yang baca atau tidak janji Ain da pun citer dan coretkan kat sini =) kadang-kadang bile diingat balik rasa telah buat satu kesilapan kot yela..kita tak salah pun, yang salah orang yang lekee tak buat kerja betul-betul nie....

erm..korang mesti tak faham pe yang ain cuba nak sampaikan nie kan? =) betul tak?


 

Selalunya lumrah kehidupan semua orang suka akan benda yang 'FREE'...mcam korang kan? hihi (diri sendiri pun sama cakap orang Ain oii) hihi..yela...tak kisahla pemberian barang, makanan atau sebagainya asalkan free la lajuuu jeee sampainyaa ye tak?

Ain nie takdela selalu dapat benda @ makanan ke papela free melainkan atas usaha sendiri..tapi, selalunyala kalau free bila ain pegi beli MCD Drive thru...kat mana-mana punla...Ain order untuk 1 set jee..tapi kedang ain bole dpt 2 kentang bsar, kadang2 ade dapat 2 burger spicey chicken mxdulexe, burger big mac... kadang2 coke besar..dan kadang-kadang sundeeee choclatela strawberi laa..hihi...

Bila nak g pulangkan balik cne, kite drive Thru da dapat terus jalan..tengah2 jalan baru perasan, eyh tak order ni tadi..eyh.. eyh..eyh...terkejut..jadi lelama jadi da xksh...hihi...=) sakrang da pandai, sebelum jalan lepas dapat makanan yang di order tengok dulu..kot terlebih terus pulangkan balik.. =) baek bukan?

TAPIII.....


*gambar ini adalah gambar sebenar*
(GAMBAR PETRONAS DEPAN UMAH DEN) HIHI =)


Yang ain nak citerkan nie...Pada 25 MAY 2012, waktu sekitar petang rasanya entah macam mana ain datang kat situ sebab ain malas nak menghadapi JEM otw nak balik UK a.k.a Ukay Perdana..Da tu mse tu duk berpikir sok nak balik seremban, isi minyak la... tpi mse tu memang kepala nie duk fikir, kalau isi penuh kang susah pulak...xpela..isila sikit je...

masa tu, minyak da setengah penuh..tinggal setengah lagi je minyak akan jadi FULL TANK..pastu kalau ain isi RM20 die penuh sikit je lagi nak penuh sepenuhnya...nak diciterkan memang niat ain kalau bole nak penuh je sekali tpi sebab takut bajet lari maklumla hujung bulan gaji xmasuk lg..tu yg berpikir tu...

Jadinye ain pun isila RM20 je...then ain mask dalam tu..bagitahu kat kaunter, yang belakang nie MYVI RM20...sekali akak tu, sebab cashier tu die kene tengok belakang tu num bape untuk pastikan die tak tengok pulak...dlm hati ain cakapla 'wah terer akak nie' TAK TENGOK main klik je..ain pun blah la terus g kat kereta... dalam mse kejadian tu, ain memang perasan yang sebelah menyebelah kereta ain de kereta lain.. biasala orang balik kerja petronas tu memang penuh jeee selalu =)

Tengah ain duk tengok2 kereta ain kotla comot ke..tengok tayar kotla takde angin ke..dalam masa yang sama minyak tengah isi tu...ain lekeee...sampai satu tahap ain Tengokla kt skrin tu..da sampai RM20 ke.. sekali da cecah RM35 nak ke RM40...ain pun panik teruss stoppp kan...pastu ain tutupla tempat tangki minyak kereta ain...terus g kat kaunter dan cakapla 'akak, kenapa kereta saya nie lebih? walhalkn RM20? (jujur tak budak nie) rasa2 kalau org laen da blah daa...sebab free =) tapi ain rasa tak sedap la tak pasal-pasal shoot LA akak tu kang...

pastu dengan selamba akak tu jawab 'alamak dik, da terlebih masuk kat adikla..takpela jalanlaa..'...AIN pun aikkk biar betul akak nie..okla...tqq =) pastu pas ain masuk dalam kereta, barula ain perasan ade pakcik tu pegi kaunter...ain rasa2 mcm mesti pakcik tu akan cakap 'apasal sye isi penuh tapi berhenti kat RM20 je?? pastu tak tahula ape kajadian selepas tu sebab ain da blah lgipun yang pasal pakcik tu sekadar tafsiran ain jee...jadi nak cakapnya selepas kereta ain diisi hampir ke angka RM40 telah menjadikan kereta ain FULL TANK laaaaaa =))) tu yang terlebihhh happy tu..satu harii...

sok bile balik seremban terus citer dengan mak abah yang ain dapat mcam tu sekaliiii...mak abah cakap 1000 dalam 1 kalau dapat peluang mcam tu..secara tak sengaja tanpa niat ain walaupun sebenarnya ain telah berniat untuk full tank tapi takut lari bajet tak pasal2 ALLAH S.W.T telah menunjukkan jalan buat ain.. =))seronok tak ingatla...balik ke seremban tu sengihh jeeeee =))

*TULA PEPATAH MELAYU ADA MENGATAKAN*
~ TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI, TUAH MANUSIA TAK SIAPA YANG TAHU~

*ALHAMDULILLAHH *

kla..nanti citer lain pulak..tata ('',)


1 comment:

  1. wahhhhh syoknyeeeee
    bestla jdi cam awak..
    msti sbb awk nie cutee sbb tula selalu dpt free
    kan..kan..kan...

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~