Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Sunday, 20 May 2012

~Kembali Senyum ('',)






Macam biasala..macam biskut Ain nie kan..kejap ada, kejap takde...kadang-kadang ade masa nak online.. memacamla nak citer kan...kadang-kadang memang ada benda nak citer tapi entahla macam takde masa.. walaupun sebenarnya memang suke minat untuk menaip nie....

mana taknya kalau buat karangan pun suke wt panjang-panjang berjeelee kan zamn sek dulu ni  kan pulak zamn da macam nie skg nie..lagila seronokkan...meriah...erm..banyak benda nak kongsi, banyak benda nak tulis..banyak benda nak luahkan tapi ain takde masa nak tulis jee...kalau ikutkan hati, tetiap ari nak update nak tulis citer perkembangan hidup niee..tapi tulakan masa dan keadaan tak bole tu...

untuk pengetahuan, skrang da pukul 3.45 petang ain online dekat ITTAR, Institut Teknologi Tun Abd Razak, Petaling Jaya...ain duk dekat lobby melayari internet guna lappy ain dengan P1 tersayang hasil duit ain taw.. bersyukur, sekarang umo da 23, tapi ain da de kereta sendiri...keperluan ain sendiri..ain da tak mintak duit abah mak da..ain da de laptop ain sendiri walaupun laptop nie abah belikan sejak ain zaman Universiti dulu ain still guna yang nie....

banyak benda untuk keperluan ain, ain sendiri yang usahakan..bersyukur sangat2 wpun family Ain skrang de mcam2 problem tapi ain bangga dengan diri ain sebab ain da tak sushkan abah mak...tu janji ain pada diri Ain..sesusah mana pun Ain, Ain percaya kalau ain da lepas untuk hidup Ain tu sudah cukup mengembirakan mak abah ain...yang terbaru.ain da de keperluan Internet Ain sendiri.. P1 tersayangla..senang nak bawak ke hulur hilir..
 




Perkembangan terbaru Ain, sekarang nie sambil ain jaga diorg de kuliah hujung minggu kalau Ain takde kelas, Ain menjual makanan ringan, gula-gula, air mineral, Roti-roti..untuk kakak dan abang-abang yang de kuliah nie...bolela wat pendapatan sampingan kan...Alhamdulillah minggu nie baru mulaa taw...seronok sangat sebab Ain peruntukan Modal Hanya dalam RM150 tapi, untuk 2 ari nie ain menjual ain dapat RM200 untung bersih.. =) syukur sangat lepas gakla duit minyak kereta ain untuk sebulan..hihi...

Tapi niat ain duit yang ain dapat nie, nak buat pusingan modal untuk bulan depan hihi =) tak pun nak guna bayar yuran pengajian keee..=)) entahla...syukur sebab ain dapt buat sesuatu untuk menambahkan pendapatan sampingan walaupun org mengadu ain jual makanan ringan dengan air dengan roti dalam kadar murah...alaaa pedulik la kan...asalkan bahagia...kite wat iklas bukan ape pun suke-suke =))

semoga kehidupan ain selepas nie, akan lebih bahagia...memang orang kata hidup sendiri tu senang tapi kadang-kadang ain rindu jugak rumah lama...suasana dulu..balik keje nampak muka abah, mak...nampak cumy sakrang ain rasa kosong..balik sunyi sepi, pagi2 pegi keje sunyi...da takde spe nak buatkan ain sarapan ke bekal ke..(ngada kan nak mak wat)

ape pun, kawan-kawan doakan ain selamat duduk rumah apartment tu ye..doakan keselamatan ain.. walaupun rumah tu ade guard die..tpi ain risau jugak maklumla single lagi pastu sorang...dan ain doakan semoga abah mak ain dapat tempuh ujian ALLAH S.W.T kali nie dengan tenang...ain percaya, tuhan takkan uji hamba-NYA kalau die tak mampu tempuhnya..

kalau nak kata Ain ade problem takdela..ain ok jee..kehidupan ain so far so good...ain happy life mcam nie cuma kadang-kadang ain rasa sunyi...sunyi bebelan mak...bebelan abah...dan sunyi bunyi 'mengiaw' cumy... semoga ALLAH S.W.T. menjodohkan ain dengan hambanya yang soleh buat diri nie....dan diala akan jdi peneman sya sampai ke syurga.. =) INSYA'ALLAH

oklaaa...sambung nanti...tata =)


No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~