Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 26 July 2012

HaMpiR...hAmPiR ('',)





Setiap pagi kalau ain nak pergi mana-mana selalunya pergi kerjala kan..ain mesti, mesti mesti akan dengar radio..channel apa kadang-kadang tukar-tukar ikut mood..yela kadang-kadang tengah JEM tu masa tu pulak siaran radio tu asyik bebel2 je..tak pun banyak betul iklan smpai satu tahap nak muntah da dengar iklan tu.. tula ain tukar siaran radio lain...kadang-kadang ain dengar ERA.FM..kadang-kadang HOT.FM..kadang-kadang SURIA.FM..kadang-kadang macam2 la..Tapi yang fav mestila ERA.FM..

sebab apa era? sebab ain suka dengar keletah RAY, HANIF DAN JOHAN...=) dulu peminat setia bilA RAY, HANIF dengan Pak Nil tapi sekarang takpela da tukar..janji happening hihi..suka dengar keletahan dan kelincahan diorg...buat ain senyum sorang-sorang dalam kereta..buat ain mara sorang-sorang, buat ain gelak sorang-sorang, cakap sorang-sorang semuala pagi tu dalam kereta hihihi... (sampai da tak kisah orang kiri kanan nak cakap ape) hihi...

Pagi nie, mcam biasala ain dengar Slot PAGI@ERA.dengan mereka tiga orang tu..kelakar sangat time soalan yang ditujukan kepada pendengar iaitu 'TERLEPAS SAHUR'...suke dengar topik tu.sebab macam-macam orang cerita kisah diorg...termasukla Ain..ade pengalaman tu..sebab KEJADIAN PAGI TADI...hihihihi.. =) tapi ain belum terlepas lagi masih sempatt hihihi...


 ok ain dengar pagi tadi salah seorang pendengar bercerita kata,..
  1. saya nie, bangun da cukup awal...da..kol mak...kol kakak semua...pastu bile time saya nak bukak mulut makan nasi suapan pertama tetibe dengar azan subuh....adoi~~~~~
     2. Saya nie da beria-ia masak...sibuk masak untuk lauk sahur sekali da siap terdengar azan... ha???

     3. Saya bangun gi basuh semua..basuh muka gosok gigi..semuala kt dapur tu..sekali nak  makan? alamak da azan?? time nie ain gelak jugakla bile si Johan cakap lepas nie 'jangan
lupa basuh kereta pulak..hihihihi ('',)
 
Tu antara yang ain ingatla..lebih-lebih kurang citer diorg..kesian sebab tak sempat sahur kan...bukan apa 'orang islam kalau bersahur tu sunat kan..lagipun yang membezakan puasa orang Islam dengan orang bukan Islam adalah sahurnya'..('',) betul kan?



Bila ain dengar tentang topik tu, tetibe ain gelak sorang diri sebab terkena batang hidung sendiri hihihi memang nasib jela pagi tadi..nak citer la nie kan...elok2 ain da kunci jam tidur ain tu kul 4.45 pagi memang da bunyi da ain g tutup...tutup jela bangun tak hihihih..selain dari jam tido ain kunci jam kt tv jugak..ain set kt tv pastu ain gi kuatkan volume sampi 30 ke atas..hihi mcam biasa kul 4.45 bunyi jugak..terus ain g perlahankan volume jeee...tv tak tutup tapi bangun pun tak jugakkk hahahaha...

Sampaila satu masa entah mcam mana ain terdengar 'miskol' miskol laa tapi miskol nie punyala lamaaa.. memang hp ain, ain volume kan kuatt...senang hihi..sejak-sejak musim berpuasa niekan..hihi kalau x, silent jee time tido tu..hihi..sekali bile ain terdengar bunyi miskol tu, ain pun terus bangun..dan kataaaaa alamamakkkkkkkkkkk SAHURRRRRR....tengok-tengok jam da 5.30pagi..ishk2...

rasa-rasa sempat tak ain sahur pagi tadi??? pastu ain tak tengok sape miskol dalam masa kurang 10min ain terus ke dapur g panaskan lauk2 yang ada...pastu terus bismillahirahmanirrohim & niat puasa & doa makan teruss makn...hihi...siap sempat makan pisang lagi UU...hihi then da bis makan semua minum semua barula dengar azan subuhhh....huishh alhamdulillahh...sykurr sempatt.. ('',)

selalunye sebelum tido, ain suke tengok time Imsak kul bape...jadi malam semalam ain tengok kul 5.40 pagi jadi tula bile ain tersedar 5.30 pagi tu kelam-kibut ain buat semua perkara dalam masa 10min untuk kejarkan 5.40 tu...nasib bekla ain bukan makan banyak mana pun sahur sempat buat semuaa...=) pas da dengar azan, da settle segala urusan barula ain tengok hp siapa yang miskol..rupanya mummyyyy ku yang disayangiii... hihihi...macam tahu2 je anak diee tak bangun lagiii hihihih...

tak putus-putus ain ucapkan tq my dear mummy sebab kejutkan Ainn hihi..ain xtahulla apasal ain tak sedarkan diri walhal tido awal kot semalam..hihi...apa-apa pun ain akan jadikan kejadian nie satu kenangan terindah dan Insya'ALLAH ain cuba taknak miss..sebab kalau arini HAMPIRRR TERLEPAS, ain tak nak TERLEPASSSS pulak lepas nieee....AMINN ('',)
*SEBAB AIN MESTI NAK SAHUR, TAK LEH KALAU TAK SAHUR*

 *JADI*

  (PERINGATAN BUAT DIRI AIN DAN KAWAN-KAWAN JUGA) ('',)
 sekian, kejadian yang tak di sangka-sangka...ain..ain..ain..macam-macam ('',)

tata kawan-kawan =)

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~