Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 25 November 2010

Berjalan-jalan ke Padang,Indonesia :))

Tak kisahla..owg nk cakap apa..citer basi ke ape ke yg pntg ain nak citer jugak...Pada 26-29 June 2010 yang lepas ain, mak dan ayah kami pergi bercuti ke Padang, Indonesia..hehe...saje mak kata dalame tak bercuti...lagi satu mak kata sebab nana tu da selalu ikut mak, mak nak bawak ain pulak jalan-jalan...wahhh..terharu..hehe ;))

yela, sebelum nie diorg pegi Jakarta Indonesia pun ain tak follow..atas sebab2 tertentu yang ain sendiri da tak bapa nak ingat...hehee..ada satu mse tu si nana ikut mak pg Sarawak mase tu ain tengah final exam..nak tak nak ain tak patla ikut....tula kali nie mak nak bawak ain pulak..hehe

mulanya aritu, mse nak pegi tu ain mcam nak tak nak ikut..yela..bukan apa sekarang da keje susahla..cikit nak minta cuti..tambah lagi ain keje mengajar...bidang yang melibatkan orang lain kalau nak bercuti..dala guru kelas...kalau ain tak datang alamatnya kelas ain anak-anak tu tak belajar apa...jadi nak tak nak ain pun cakap cam taknak follow..tapi setelah di ajak, dan di pujuk lama-lama ain sangkut gak...ikutla..hehehe...

tapi ada masalah yela...kat tempat keje la apa lagi..diorg kat sana bukan sporting..bukan boleh cakap nak cuti nie...confirm diorg tak baginya..tapi kalau diorg2 tu yg cuti..ermmm cepat je bolehnye....biasalakan cikgu baru..camnila....tapi ain tak cakap pun ain nak bercuti sebab nak ikut family...ain terus tak datang je..hahahha jahatkan??

pastu last minit mse kat airport ain leh msg dgn pihak tadika yang ain de hal family..peh bapak berani kan?? heheh..yela kang kalau jujur tol2 confirm tak dapat, terpaksala tipu sunat..hehe sekali sekala je...bukan selalu..heheh ;) mcm2 hal kan? terpaksa tipula..kalau tak, takde maknanya nak merasa berjalan lagi...lagipun peluang hanya sekali je...kan..kan..kan??

so, pada 26 June 2010 ain, mummy dan abah bertolak ke LCCT seawal pukul 6 pagi asenya.. betul2 lepas subuh da bertolak..awalkan? flight kami kul 8 pagi kalau tak silap..tu yang kene awal..naik Air asia biasala kan...;)) perjalanannya ambil masa yang sangkat pendek, duduk2 da sampai..cmne tu? bak kata mak "belum panas bontot aku lagi nk duduk dalam kapal terbang nie da sampai"..heheheheh..;))

kami sampai2 je di sambut oleh pemandu hotel..hehhe..;) best lak tgk negara org..tp sebenarnya jauh di sudut hati 'cantik lagi Malaysia' heheheh...dtg2 pemandu tu bawak jalan2...heheh..ha ada citer cikit nk bgtahu...masa dalam kapal terbang tukan, ain duduk tempat lain..mak dan abah duduk satu tempat...yela ain beli tiket kemudian, mak abah da beli dulu..tu yang kami terpisah tempat duduk..

masa dalam kapal terbang tu ain duduk dengan sorang wanita...cantik rupanye...mulanya ain takdela nak cakap sangatkan..yela tak kenal..tapi lama2..die yg tegur..die tnya, ain igt lagi die cakap 'kamu mau pegi padang ya?' ain cakap haah..hehe die tanya macam2la..die tnya ain dgn spe..nk buat apa g sne..penah pegi tak? ada orang kenal kat sne tak? yela mcm2 leh jadi..

borak punye borak ain dapt ase kakak tu sgt baek..die siap bg num tepon die...siap bg alamat facebookk lagi taw suh terus bersahabat..hehehe..die siap offer kan pemandu die lagi kalau nk g jalan2...cakap je nak g mn?? haa..mcm mana? kadg2 terffkir ada ke orang malaysia yang sanggup nak layan mcm tu?? ada?

ermm...bile borak2 die pun cterla yg die de suami..orang malaysia..hehe siap cakap die duk petaling jaya..tapi die mmg cantik..;)) siap ajak dtg umh lagi tumpang je umah die..ermm mcm mn? baikkan? ssh nk jumpa org cmtu...;)) selepas sampi je kat terminal di sana, terus kami pisah..lost...tapi ain sempatla kenalkan dengan mak abah....tapi ain lagi sonokla kan ase cam dpt kawan baru..hehehe;))

erm..selepas dari tu, pemandu hotel tu bawak jalan2 keliling padang...padang tu takdela apa sangat yang menarik..cam kawasan kampung malaysia..panas lagi.tapi die dekat dengan laut... sonok bile dpt tgk ikan yang fresh2 baru naik...best woo..::)) maklumla orang bndr mn sng nak tgk suasana camtukan..;))

pastu kami berangkat gerak ke Bukit Tinggi...kat sinila baru best..hehe tempat die sejuk macam kat cameron dan Genting..best dari segi pemandangan jela...kalau nk shopping2 tu bolehla.. sonok..kat sini mak dan ayah ain la sonok sbb dpt membelah..hehehe ain keje asyik nk ambik gmbr je..hehehe..

ada citer menarik nk di kongsi...kalau kat malaysia ssh atau tak pernah asenya ain nmpk orang bawak anjing naik mootr...selalunya dalam kereta tapi kat sini byk gilerr ain nampak orang bawak anjing naik motor..eh bukan letak anjing die dalam bakul taw tapi die siap buatkan tempat anjing die duduk kat belakang tempat duduk motor tu...

erm..lagi satu kat malaysia kalau naik basikal sekadar handle je cam motor kan.?? tapi kat sini ain tengok diorg bawak basikal guna streng kereta tu...wahhh teruja gilerr....bile kali pertama ain tengok..heeheh ;)) cm2kan?? kalau korang tak caye lehla tgk gmbr kat bawah nie..

:
:
:
:
:



lagi satu tempat bersejarah kat Padang nie nama die Istana Pagaruyung...istana nie masa ain dengan mak abah datang tengah perbaiki..tapi istana nie besar..dan cantik..sbb ain dengan mak dan penat jalan kami tak naik pun masuk dalam takut pape la kan...abahla yg sibuk2 masuk nak tgk kat dalam tu..hehe ;)

kalau pasal makan lak kat sini mmg mcam2..semuanya sedap2...tu..hehe kitorg kat sini malam2 atau petang g makan Pizza..ada satu ari tu makan KFC..hhehee..tapi KFC die kurang sikit sedap lagi Malaysia nye..hehehe..;) pape pun jangan isaula kalau dtg sini makanan semua terjamin dan sedappp...pasti kenyanggg;)))

selalunya masa kami habis dalam kereta je..sbb nak pegi dari satu tempat ke satu tempat tu ambik masa lama...adala sejam dua..penat tu...lagi satu kalau toilet diorg... adoiii... kureenggg.. tak bapa bak best...kadang2 boleh membantotkan nak wat hajatt...hahahahah...

kla..ada beberapa gambar yang nak di kongsi wat tatapan mata kalian..:))





~byk gmbr dgn ibu je sebab ayah adala juru camera...~
~ok...trimasss~

sebelum kami datang ke Padang masa tu padang baru je mengalami gempa bumi..yang hangat di perkatakan...yang sibuk seleuruh negara kata padang terukla apala tu....so, msa nak on the way nak ke airport dan kebetulan flight kami petang...jadi ain pun bersuara dekat abang pemandu hotel tu..boleh tak bawak pegi tempat2 yang kene gempa? mau lihat??? ::))

abang tu pun tanpa tolak die pun cakap...'bisa saja'..hehe ;)) ain pun pe lagi standby la camera..yela mau di snap...;) hehe masa ain, mak dan abah di bawa pusing2 tu ase sedih je tgk keadaan rumah, bangunan...yela kebanyakkan yang kene semua umah orang ssh2...rumah org kaya2 tak lak kene...ishk2...pape pun korang tengokla sendiri k cm mana keadaan sebenarnya ;((

:
:
:
:
:






~tula sahaja gambar yang sempat di snap.~
~abg pemandu tu bawak~
~pape pun terima kasih ye abg supirr~
(supir= pemandu) hehe

akhir sekali ribuan,jutaan terima kasih ain ucapkan kepada mummy dan abah yang sudi membawa ain melawat negara org...tanpa fulus mereka ain ase ain tak sampai ke sana..dan Insya'ALLAH jika ada rezki ain pulak nak bawak mak abah jalan2 negara orang dengan fulus ain pulak...;)) Insya'ALLAH....terima kasih abah mak...:)))



~ain sayang mak abah selamanya~

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~