Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Thursday, 28 April 2011

nak sambung belaja kee...orrr~ ermm..


assalammualaikum....fuh...fuh..fuh...(lap habuk2 yg berkepuk2 kat blog nie)

ishk2..ain...ain dalame kot tinggalkan blog yg ucuk nie..('',) mengalahkan perdana menteri sibuknye yek..heheh biasalahkan orang bekerjaya skg nie..mmg susah nak cakapla..hehe dulu jadi student bz dgn asgmntla, kuiz la...tutorial la..pe la..hehe skg nie da keje..bz kejela..hee

tak bole nak cakap apala..hehe..alhamdulillah skg ekonomi ain da stabil sikit2..okla...yg penting untuk mak abah ain tak pernah skip sejak keje dengan mak uda..heheh ('',) alhamdulillah... nak dikatakan macam2 cerita la nak story kt sini...tapi tula..masa tuk kadang2 mencemburi saya.. hehehe...wah ayat.. ('',)

just nak story kt sinila..skg nie ain tengah sibuk preparation for batch 2...yela da nak dekat bulan 5 kan jadi nak kenela rekrut student baru..alhamdulillah kalau di hitung, hitung da 10 orang yang berjaya ain rekrut...kalau di kira, kira seorang student ain akan dapat komisyen RM 250 kalau 10 rang pehh masyukkk $$ ('',) ishk2 ain, ain terpesong da niat niee...('',)

harap2 semua yang ain rekrut masukla...masyuk sikit bulan 5 nie..hehe mcam2 nak wat dengan money itu ('',)...yela terutamanya bulan 5 nie besday my mummy + Mother's Day jadi nakla kene beli something for my lovely and the only one mother yang i ade kan.. bile lagi..('',)

ok, tu story untuk bulan 5 nanti..nak citer yang sebelum2 nie nye story dulu...ok jom terjahh ('',)

:
:
:


cak...i'm back..hehehe ('',)

ok, baru-baru nie dalam 9 April 2011 ain telah menghadiri Ujian Munsyi iaitu Ujian Kelayakan untuk memasuki USM...ujian nie dijalankan selama sejam..dan tempat ujian ain adalah di SMK Sungai Pusu, Gombak....(peh nak cari school nie berpusing-pusing jugakla ) tapi apa-apa pun thanks to my dear abah yang tunjukkan jalan hehehe

erm..ain saje je apply kat pohon usm awal tahun nie..dulu tahun lepas ain penah apply tapi ain tak de MUET & ain tak antar apa-apa pun kat usm...tapi tahun nie ain antar dokumen yang diperlukan dan ain da pun buat MUET tu sebab tu ain saje nak try..tgk nasib...TAPI ain takdela mengharap sangat untuk dapat sebab program yang ada untuk lepasan Diploma di USM ain tak bape berminat dan kurang best tu yang suke-suke je apply..hehehe ('',)

TAPI....

Pada 19 APRIL 2011 ain terima satu SMS yang memberitahu suh ain semak dan cetak Slip Kehadiran Temuduga USM...masya'ALLAHHH mase tu ain terkejut tak sangka..ishk2... yela selalunya kalau dapat msg camtu maknanya dapatla peluang tu...dan nak di pendekkan cerita ain dapatla untuk ditemuduga...hahaha... ('',)

ain sampai je rumah dari balik keje terus on lappy nie terus g website MPM terus checkk hahah.. betul2 cepatkan?? excited ke apa nth? hehe ain check sekali ain terharu sebab mmg dapat untuk pegi temuduga...TAHNIAH AIN! tapii...ain takdela excited nak pegi sebab musababnya:

1) tempat temuduga tu jauh kat Kampus Induk USM sendiri
2) Untuk Program Ijazah Sarjana Muda Kepujian Kerja Sosial..
(program tu ain takla excited nak pegi)

*JADI KEPUTUSAN AIN SELEPAS 2,3 MALAM BERPIKIR NAK PEGI KE TAK*

:
:
:

jawapannya, Ain TAK PEGI pun...atas sebab2

1) tarikh temuduga tu 23 APRIL tarikh tu ain kene KEJE
2) SEBAB Jauhh tak sempat kot...nak sampai...
3) Program tu ain kureng berminat....

'sebab tula ain TAK PEGI' nak kate RUGI KE TAK EK??
(pendapat korang) ('',)

ok selain dari tawaran yang da melepas tu, ain nak story sikit..ok, tarikh ain interview tu pada 23 April kan..dalam mase yang sama tarikh semakan MEDSI (Ujian kelayakan Pendidikan) pada 22 April...jadi masa dari ari khamis lagi ain da Pikir kalau ain de peluang pegi ujian MEDSI tu, memang ain takkan pegi interview USM tu TAPI kalau ain takde peluang nak pegi ujian MEDSI baru ain akan pegi Interview...jadi tula sebabnya ain TAK PEGI interview USM tu.. ('',)

DAN ain harap sangat tak jadi pak pandir ar...yela yang sana tak dapat, yang sini pun melepassss hahahaha ('',) cne pendapat korang?? lastly, to NOR'AIN ABD RAHMAN Gud Luck untuk ujian MEDSI THIS SATURDAY..DO Your Best...ok? make sure dapat g interview diee ok? ('',)

~INSYA'ALLAH~

erm..citer pasal nak kene pegi Ujian MEDSI this saturday kan, ari sabtu nie patutnye ain kene fly to SUNGAI PETANI taw untuk handle student yang akan berdaftar batch 2 nie... tapi nak wat cne, ain nak g ujian tu...ain nak try..kot de rezki ain dapatla sambung degree..kalau tak dapat, ain keje je la jawapnye lagipun bukan senang nak dapat keje skg nie...kan..kan..('',)



okla,
meow kat atas nie pun da pandang-pandang ainla..hehehe die cakap apasal panjang sangat mencoret tu..hehehe ('',) tula nampak sangat da rindu nak mengarang kan.. kan..kan.. ('',) ain harap apa yang ain buat nie di jalan yang betul..da semoga ain dapat menyambung pelajaran ain ke peringkat yang lebih tinggi sejejar dengan cita-cita ain....


untuk di kongsi dan peringatan untuk ain juga yang 'PENDIDIKAN TU SEPANJANG HAYAT'..
selagi mampu belajar, belaajrla....kalau ase taknak menyusahkan ibu bapa keje dulu dan sambungla nanti..betul tak kawan-kawan..? ('',) okla, nak chow dulu heheh...

mse tu tito..sok nak bekerja semula hehe ('',)

Daaa~ ('',)

2 comments:

  1. mak ai, ain buat karangan berapa patah perkataan ni..? hehehehhe..

    kite rasa ain teroskan dlu kerja ni.
    bila2 dah sedia, sambonglah study balik.. :)

    ReplyDelete
  2. haah betul tu....mmg ingt nak wat mcm tu..tpi sok (sabtu) saje nak g jugak ujian kelayakan pendidikan tu...hehehe =)

    ReplyDelete

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~