Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Tuesday, 31 January 2012

Laki mcm tu~ ishk~TAK GUNA!


hye ape kaba semua..Mungkin belum terlambat lagi untuk ain bgtahu 'SELAMAT TAHUN BARU 2012' selamat buka buku baru, dan tutup buku tahun 2011 untuk selamanya.. mcam-macam kenangan pahit,manis,tawar,duka ain telah lalui dalam tahun 2011 dan ain harapkan tahun baru 2012 ini bakal menyinar lagi dalam kehidupan ain seharian....

ada banyak benda nak kongsi..citer tahun lepas belum habis di upadate tapi ain akan coretkan juga untuk tatapan ain di kemudian hari..tak kisahla walaupun ia sudah basi di mata ANDA... =) untuk entry kali nie, ain nak meluahkan isi hati yang bengkak dan bernanah nie..kjp..ia kisah kwan ain bukan citer ain yek..luahan hati kwn tpi buatkan ain yang rase eee geramm..!

Ok,citernya mcam nie...dulu die ade seorang rakan lelaki kawan2 mcam tu jela..tpi lama-lama laki tu ilang...laki tu mcam biskut kjp ade kjp takde..kadang-kadang timbul, kadang-kadang tenggelam..kwn ain nie, die perasan yang laki tu mcam de menaruh hati dekat die..tapi die kan perempuan takkan nak terhengeh2 lak..jadi die wat mcam biasa jela...laki tu tak bis belaja pun da behenti..kwn ain tu abis belaja sampai konvo..

setelah bertahun-tahun lost, akhirnya timbul balik si laki tu dalam thn2 lepas..da hubungan teman tapi mesra kembali terjalin..mulanya mcam ok..tapi kdg2 tak ok..kdg2 ok balik kdg2 tak ok..terus terang, perangai lelaki tu sejujurnya ain cakap mcam perempuan...EMO..die ade angin kadang2 bole jadi loving sgt,romantik sgt, dan kdg2 bole jadi bengis,sombonk,bongkak! pelik selama nie ain tak pernh dgr dan jumpe laki mcm tu!

ok..laki tu die tak suke kwn ain yg suke sikit2 majuk..elooo boy kaw tak tahu ke kdg2 pompuan nie bukannye majuk sunggh2, just nak tgk reaksi kaw je..care ke x..tpi kaw je xfhm..yg ain rse geram bile kwn ain citer, die terpaksa tak jdi diri die sebab die kene tahan kalau laki tu nye msg yg wat di terasa seolah-olah telankan je..yg laki nie pulak jenis bile mengada-ngadalaa sgt, tapi bile poyooo poyo nak mampos!!

laki nie die bz...bz dengn kehidupan die..ade satu tahap maybe kwn ain tu die rindu laki tu, die cari atas alasan nk tanya kaba tapi laki tu endah tak endah je...miskol semua2 tak layan, kol, msg semuala..sebelum tu, korang bayangkan dari pgi hingga ptg elok je msg syg,syg semua tetibe ptg sikit laki tu antr msg ckp 'die bukan untuk pompuan tu'..yg kwn ain da pelik apehal mamat nie cakap cmni..seolah-olah maen2kan perasaan org je..!
yang laki nie lak suke nak wat ujian kt pompuan nie..kesian kadang2 geram gak dgr sebab sikit nak uji,sikit nak uji..konon nak tengok syg kat die tak, konon nak tengok pompuan nie saba tak..konon cakap tuk masa akan dtg juga! cis! benci aku dgr~

pastu,bile di tanya lagi knapa ckp cmnie, laki tu jwb sbb die tak layak la..die bukan tuk kwn ain niela..pela..lupakan diela..pela..da tghmlm2 settle2 semua brula tahu yang laki tu akan tgglkn tempat die skg dan akan pulang terus kampung die..die wat mcm tu sebab xnk pompuan tu sedih...ade ke?? kaw betul2 buat emosi pompuan tu hilang kawalan malam tu...jalan penyelasaian die putus skg nie, die bgtahu jgk yg die cintakan pompuan tu,terlalu sygla pe semua tapi apasal kaw layan die mcam tu! ishk!

FINE..citer tu settle..tapi yang wat ain menyirap..bile kwn ain citer, de satu ari laki tu ilang 1,2 ari tanpa berita kwn ain tu mulala mencari dgn kol,msg dan mcm2 la byk kali tapi laki tu senyap membisu..dan sampai kwn ain msg die panjang berjeleeee ckp mcam2 kalau syg,terlalu syg apasal layan mcm nie.kalau benci ckp,kalau xnk ckp jangan maen2kan perasaan org...

akhirnya de 1 malam kwn ain kol die..die layan macam BANGs**...nak tak nak cakp acuh tak acuh, ain ingat pompuan je mcm tu nye emo...laki pun de..tapi sejujurnya laki tu perangaiii tak serupa bikin.! kesian girl nie sygkn kaw tapi pasal pe kaw layan die mcm tu..dulu die taknak kaw, kaw terhengeh2 keja die walhal die de bf dan bile girl tu da clash kaw yg happy gile nak mampos! tapi bile skg, pompuan tu syg gile dgn kaW! kaw layan die mcm sampah tepi jalan!

malam tu,die penat2 terus cari kaw..kol kaw..tpi ape die dapat! kaw kejam..! kejam layan die.. sian die...bile die msg, tanya elok2 panggil 'awak nak tanya'..kaw jawab 'pe'..mara gile la tu mcam cilaka betul! takde hatikan kaw nie..pastu die tnye bile free kaw jawab pe 'nth'..last2 girl tu jugak yang kol kaw malam tu....tanya elok2 explain pe semua..tapi kaw bukan maen serius bercakap kan...dan ade 1 tu, bile kaw cakap 'sye nie ramai admire nak kat saya' pompuan tu gelak kaw cakap 'awk ingat saya maen2 ke gelak2 nie' bukan maen serius kaw kan...

weh kok ye pun kaw mmg nak wat pompuan tu bencikan kaw, takyahla nak cakap 'kalau takde pape dengan awak pun takpela sye tak kisah'..'pegi mampos'..'jangn tggu aku'..pe semua tu spe yang terhegeh2 spe skg nie..dala...ain pun da cakap dengan kwn ain tu, lupakan je jantan mcam tu...cakap tak serupa bikin, janji laen..aritu mse nak berpisah kemain cakap wpun jauh still kwan la xnkla kehilangan syg gile la pe la...janji taknak wat girl tu nangis lgi tapi kaw buat jugak asal!

ok, nie pesanan untuk laki/JANTAN mcam boy tu:

weh,dunia nie karma...kaw buat die mcam nie arini sok tuhan tunjuk..takde mananye pompuan tu nak tunggu kaw..mcam kaw cakap, ramai nak kan kaw...admire kaw..tapi asal kwn aku tu yang kaw cri jugak! die pun cantik,comel die lagiii laki ramaiii nak kan die malah die pun da de bf kaw bukan tahu! sebab tula die tak penah bagi peluang tuk kaw jadi bf die sebab kaw memang dari dulu TAK LAYAKK untk diee....

kalau kaw cakp kaw sayangkan die, terlalu sayang,cintakan die kaw tak sepatutnya lukakan hati die sebegitu teruk dengan bahasa & kata2 kaw! kaw memang laki yang takde hati..bile kaw rindu,kaw cari die...bile kaw bz,kaw pentingkan kawan,pentingkan band kaw,kaw buang die jauh2 siap cakap 'tak kawin pun takpe.takde awek pun takpe..'

aku nak cakp sikit, kaw ingat dengan hidup dgn musik yang kaw agong2kan tu yg kononnye keturunan kaw takde spe jadi ahli musik tu kaw bole kaya raya kee..! tanpa pompuan mcm mana kaw nak de zuriat!! cakap fikir bole! kaw tu dala lupa, bile kaw mara mcam2 kaw cakap, kaw layan die dgn begitu teruk!! mcam takde hati! tapi sok lusa kaw msg dgn die balik seolah2 mcam takde pape jadi! kaw ingat die ape! takde hati! robot ke! hati kering!!

bagi pihak die, SUMPAH die takkan cari kaw lagi lepas nie! die takkan msg kaw,kol kaw lagi.. konon ayat kaw 'jgn tunggu kaw'..kaw spe die nak tguu??? selama nie, spe yg duk cri spe..! de ke pompuan tu yg terhengeh2! kaw lupa diri..belum jadi pape da berangan2 melayang smpai ke awan!! aku rase kaw memang kejam! dan kaw tak layak pun untuk die sebab die lebih layak dengan orang yg bole hargai diee....

bagi pihak die, aku tak rasa die akan maafkan kaw..sebab kaw sama dengan jantan2 ex die dulu tak reti hargai die..kesian die...tapi alhamdulillah bf die skg sgt syangkan die dan memahami die.. aku tahu die takkan maafkan kaw..sebab kaw kecewakan die teruk dengan bahasa kaw...kaaw emooo..emo kaw tak ingat dunia..mulut kemain manis bile baek, bile kaw mara,bengang kaw layan die mcm sampah! aku tak pernah jumpa laki cam kaw!

dala, pasni kaw nak mampos ke balik mana ke..takyah msgla k..sebab die pun akan belajar tuk hilang kaw..die bukan kisah pun kaw ade ke x..die pun de bf die...so,kaw jangan nak pasan sangatla jgn cari kaw konon,jgn tunggu kaw konon..kaw tu sape die nak tunggu! kaw spe die nak cari! pasan gileee jantan niee...eeee pelik aku! lagi 1, kalau tak kawin takpe...hidup dgn band, hidup dgn skg..kot ye pun nak cakap maksudkan itu, tak reti ke bebudi bahasa sikitt..eee emo sungguh kaw nie...sebabkan kaw, kawn aku terpaksa tipu diri sendiri..

yela, nak jaga hati kaw..telan je kata-kata kaw..konon warning die jgn majukla pela...jgn selalu majukla...belum kawin,belum ape2 kaw da cakp itu,ini xsuke..kalau da berumahtangga entah pe lagi..aku bersyukur putus mcam tu..tapi korang pun bukan de pape pun..lantakla kan... well, kalau aku jadi die..aku takkan maafkan kaw..mcam mana dulu aku tak maafkan ex aku..smga kaw akan rasa sakitnya hati die...sebab tuhan tu maha adil..kaw akan tahu macam mana hilangnya die...dan kaw takkan berjaya tawan hati die lagi..dan die takkan cari kaw lagi, malah kaw msg ke ape ke die takkan cari da....

~SELAMAT TINGGAL LAKI TAK DE PERASAAN MACAM KAW~!
mood: bengang! eee





*semoga dijauhkan dari rasa sakit hati*
kesian kawan ku itu..
(awak saba k..belaja tuk kehilangan,awk da de yang terbaek depan mata, jaga die.)

ps: betul mak cakap, lebih baek cari yang sayangkan dan tergila-gilakan kite, bukan kite yang sayangkan die & tergila-gila die..daa~


No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~