Selamat Datang...Selamat Membaca & Selamat Kembali Semula ye..saya sayangkan awak.awak.awak semuaa... ..=)

Monday, 15 February 2010

~Kerjaku~

MySpace
salam semuaa....

arini ain nak berkongsi dengan korang la ek....well masuk arini 15 Feb ain da pun sebulan lebih bekerja...hehehe...wahhh bekerjaa..hehehe...anyway, mse 28 Disember 2009 ain g interview kerja ain ingt nak kerja sementara je...tapi bila da sebulan lebih kerja nie nak dekat 2 bulan ase cam best pulak..hehehe

dulu mse ain study ain ambik pendidikan jadi memangla ain nak kerja mesti dalam bidang niee....sebab ain ase seronok mengajar..tambah lagi bile ajar kanak-kanak...teringin nak tengok dari awal perkembangan kanak-kanak tu belajar untuk menguasai 3M...

well, sekarang ain kerja kat tadika mengajar anak-anak yang umur 5 dan 6 tahun je...ain mula kerja 28 Disember 2009 mase tu murid-murid belum masuk lagi...ase teruja sagt bila guru besar kat tempat ain amanahkan ain untuk jadi guru kelas murid Tahap 1 iaitu umur 5 tahun...

ain sahut cabaran guru besar itu dan buat sebaik mungkin...alhamdulillah...da sebulan lebih ain jadi guru kelas..ain dapat buat seperti mcam ain praktikal dulu...dan ain seronok dengan kerja yang murni niee....anyway, dulu ingat nak kerja semntra dan bila2 je nak berhenti tapi ase cam syok je kerja nie...hehe..jadi skg ain da wat keputusan untuk teruskan bekerja sehingga ain dapat tawaran sambung belajar...

walaupun baru sebulan lebih orang kate setahun jagung dalam bidang nie...ain alami mcm2 gak la masalah...maklumlah kite nie guru baru..bile dengan guru lama mcm2la ada jela yang tak kene kan...tambah lagi kite nie bekerja dengan majoriti semuanya kaum hawa..jadi faham2 jelaa...

well taknak citer yang negatif pasal kerja nie...tapi pada ain, ain ambik benda tu sebagai cabaran pape pun ain harunginya juga...ermm...aritu 25 Jan ain dapat gaji pertama..hehehe sgt seronok bile pengetua panggil tuk beri gaji..ase seronok betull...bukan sbb xpernah pegang duit tapi sebb terus pikir balik umh nak kasi mak abah sikit..hehehe

alhamdulillah, balik je rumah ain bagi mak abah sorang RM 200 okla...untuk gaji permulaan...dan selebihnya ain simpan...tak beli apa2 pun...cuma duit tu ain simpan sbb nak banje org2 sekeliling ain yg selalu support ain dari belakang terutamanya cinta ati sye, kwn2 baek saya, abg angkat ksygan sye dan juga kakak angkat syee...mereka la tulang belakang syee..

well kat tempat nie ain kerja dari kul 8 pagi sampai kul 3.30 petang...untuk sesi pagi ain mengajar subjek bahasa melayu, matematik, sains, hafalan iqra, jawi, dan pada sebelah petang ain ajar murid-murid IQRA'.

Buat masa nie ain seronok dengan kerja nie dan ain harap ain dapat kerja sehingga ain dapat tawaran belajar dan paling penting semoga ain kuat menempuh cabaran di tempat kerja......
apa2 pun terima kasih pada semua yang selalu support syee....


~niela tempat kerja sye tapii ni gambar dulu~

kat bawah nie sebahagian anak-anak bangsa ain....



~SEMOGA APA YANG AIN AJAR PADA MEREKA, MEREKA AKAN GUNAKAN SEHINGGA
HUJUNG NYAWA MEREKA.....SAYANG MEREKA SEMUA SELALU~

No comments:

Post a Comment

selamat datang blog kite~ silalah tinggalkan komen di sini~